Tahliye çıkmadı

Gazeteci Hidayet Karaca ve beraberindeki polislerin yargılandığı özgür basına darbe davasında 5. duruşmasında Hidayet Karaca ve tutuklu polislere tahliye kararı çıkmadı.

Tahliye çıkmadı

İşte dakika dakika yaşananlar:
01:00  - Gazeteci Hidayet Karaca ve tutuklu polislere tahliye kararı çıkmadı. Dava 29-30-31 Mart 2016 tarihlerine ertelendi


23:45 Mahkeme heyeti, ara karar vermek için duruşmaya ara verdi

23:40- Hidayet Karaca savunma yapıyor: Hts kayıtlarının içeriğini anlatmak zorunda değilim. Savcı ispat etmek zorunda ama yine de anlatıyorum. Konuşmalarımın içeriğinde suç unsuru ne var. Hesabını veremeyeceğim hiç bir şey yok. Tahliyemi talep ediyorum

23:30- Hidayet Karaca savunma yapıyor: Birazdan Can Dündar'la ilgili karar vereceksiniz. Milyonlarca insan bekliyor. AYM kararı ifade özgürlüğünü savunuyor.

Sorguda bir saat illegal ses kaydının delil olamayacağını avukatım anlattı. Savcı vazgeçti sormaktan. Ama ses kaydı nedeniyle tutuklandım. Bütün hücrelerimle kainata sesleniyorum. Bekir altun itiraz etmemişsiniz diyor. Tüm itirazlarımı yaptım daha ne yapmam lazım. Polisler illegal dinleme iddialarıyla tutuklanıyor. Ben ise hakkımda itiraz ettiğim kabul etmediğim illegal bir ses kaydı nedeniyle tutukluyum. 16 Aralık'ta 2013'de beni Amerika'dan arayanlar ameliyatımdan ötürü aradı. Aynı gün beni bakanlar belediye başkanı başbakan ın teyze oğlu aradı. Onlar neden iddianamede yok.

23:05- Hidayet Karaca savunma yapıyor: Eğer terör örgütü kurup yönetmişsem eşim çocuklarım burada Allah bütün sülalemle canımı alsın. Polis fezlekesi savcı iddianamesini görünce korktum. Bir gizli tanıkla Türkiye'de tutuklanmayacak kimse yoktur. Başbakan'la, bakanlarla ya aile dostuyum ya da yakın ilişkim var. Yüzlerce sahneden bir sahnede geçen tek kelime ile mi terörist oldum? Yapılan operasyonlar beni ilgilendirmez. Doğru veya yanlış polisler yapmış. Kaçma şüphem yok. Hadi Salihoğlu arkadaşımdır. Çok defa görüştüm. Adliyeye gelip Hadi abi benimle ilgili bir şey varsa geleyim dedim. Aradı başsavcı vekilini hayır seninle ilgili yok dedi. Yalan benim için küfür sıfatıdır. Bu şuurla söylüyorum. Ben bir yalanın küfür sıfatı oldugunu biliyorum ve bundan dolayı da ahirette hesap vereceğimi bilerek yaşıyorum. Tahşiye davasında talimat alanda veren de var. Oğuz Kaan Köksal, TV'de talimatı ben verdim dedi. Bizi medya haberleriyle mi yargılıyorsunuz. Medya doğru da yanlış da yapabilir. Hakimler ana dosyadan sorumludur. STV haftalık 5 dizi yapıyor bunlar yaklaşık 2000 sayfa yapar, ben bütün bunları incelesem geriye kalan binlerce işi nasıl yapacağım.

23:00  Duruşmaya 5 dakika ara verildi. Sonrasında Hidayet Karaca savunma yapacak  
22:50 Ahmet Öztürk: Eşimi geçen yıl  kaybettim. 7 yaşındaki oğlum beni bekliyor. Siz benim yerimde olsaydınız kaçar mıydınız? Tahliyemi istiyorum


22:40 Eski Başkomiser Hüseyin Nohut: 12 yıllık polisim ve eşim çalışmıyor. 2 çocuğum ve 2 bin 500 TL aylık kazancım var. Benim kaçmam kalmamdan daha zor. Tahliyemi istiyorum.

22:20 Eski Emniyet Müdürü Ertan Erçıktı tahliye talebinde bulundu. Erçıktı, "18 yıldır terör şubesinde görevliydim. 2003 yılındaki El-Kaide saldırısı dosyasında başkomiser olarak çalıştım. El-Kaide eylemi engellemekten hapis yatacaksam hapis yatmaya razıyım hakim bey" dedi. Erçıktı'dan sonra eski emniyet mensupları Mustafa Kılıçarslan ve Hüseyin Nohut da tahliye talebinde bulundu.

21:30 - Karaca'nın avukatı Duran: "Biz Anayasayı, kanunları Hidayet Karaca için bir türlü uygulatamadık. Başka bir kanun veya mevzuat varsa oraya başvuralım. Biz kanunların Hidayet Karaca için de uygulanmasını ve tahliyesini talep ediyoruz"

21:25 - Karaca'nın avukatı Fikret Duran, Tahşiye iddianamesini yazan savcı Hasan Yılmaz'ın iddianamede Karaca lehine delilleri bilinçli olarak sakladığını anlatıyor.

20:45 - Hidayet Karaca'nın avukatı Aynur Tuncel Yazgan, müvekkili hakkında tahliye talebinde bulundu.

20:45 - Tahşiye iddianamesi bitti. Tahliye talepleri alınacak. Ardından karar. Daha sonra ise Can Dündar ve Erdem Gül'ün durumu görüşülecek.

20:30  İddianamenin okunması bitmek üzere. Talepleri alındıktan sonra Hidayet Karaca ve polisler hakkındaki karar verilecek.

19:30 Duruşma yeniden başladı. İddianame okunuyor.

18:55: Duruşmaya ara verildi


17:15 - Polisler de duruşmayı terk etti


17:06 - Polis avukatlarının tamamı salonu terk etti. Duruşma salonunda sadece Fethullah Gülen ve Hidayet Karaca'nın avukatı var.

17:06 - Avukatların iddianamenin okunmasına ara verilerek tahliye teplerine geçilmesi istemi oy birliğiyle tekrar reddedildi.

16:58 - Avukatlar, sadece iddianame okunup, tahliye taleplerine zaman bırakılmayarak duruşmanın bitirilmek istenmesine itiraz ediyor.

16:52 - Mahkeme duruşmaya verilen arada avukatlar girmediği için duruşmaya tamamen girmemiş sayılmayacağını söyledi. Bu nedenle avukatların duruşmaya girmemeleri devam etmeme için gerekçe olmadığını savunuyor

Avukat Ömer Kavili, iddianamenin sanık avukatlarının salonda hazır bulunmaksızın okunmasının ceza muhakemesi kanununa aykırı olduğu ve bu doğrultuda emsal Yargıtay kararı bulunduğunu ifade ederek iddianamenin okunmasına ara verilmesini talep etti.

Heyet talebi değerlendirmek için salondan ayrıldı.

Savcı da salondan ayrıldı. Heyet hala salona dönmedi.

Savcı salona döndü

Heyet beklenmeye devam ediyor

Heyet duruşma salonuna geldi

Talebin yerinde görülmediğine hükmedildi

İddianamenin okunmasına kaldığı yerden devam ediliyor.

Avukatlar duruşmayı terk etiyor

Avukat Ömer Kavili, talebin reddedilmesi üzerine tepki göstererek salonu terk etti. Diğer polis avukatları da mahkemenin usul itirazlarini şablon kararlarla reddetmesine tepki gösteriyor. Salonu terk ediyorlar.

15:47 - İddianamenin okunmasına kaldığı yerden devam ediliyor.

15:43 -Ara sona erdi. Sanıklar ve heyey salonda yerini aldı. Az sonra iddianamenin okunmasına devam edilecek.

13:55 -Duruşmaya 1 saat ara verildi. Aradan sonra iddianamenin okunmasına devam edilecek.

11:50 - İddianamenin okunmasına başlandı.

11:45 - KİMLİK TESPİTİ: Mahkeme heyeti salona geldi. Kimlik tespiti yapılıyor.

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde görülen önceki duruşmalarda polis avukatları, savunma haklarının kısıtlandığını ve kendilerinden belge gizlendiğini gerekçe göstererek salonu terk etmişlerdi. Dün gece de ilerleyen saatlere kadar mahkeme katibi büyük bölümü boş kalan salona iddianame okumaya devam etti. Bugün 5. duruşma yapılıyor. Bugünkü duruşmaya önceki gün salonu terk eden dün de yargılamaya katılmayan tutuklu polisler de geldi. Mahkemenin katibi iddianamenin kalan bölümünü okumaya devam ediyor. 

KARACA'NIN AVUKATI: TAHLİYE TALEPLERİ DEĞERLENDİRİLECEK
Hidayet Karaca'nın avukatı Fikret Duran, CMK'da yer alan, "Her oturumun sonunda tutukluluk gözden geçirilir" hükmünü hatırlattı ve bugünkü duruşmada tahliye taleplerinin alınacağını açıkladı. Avukat Duran, bugün bu talepler alındıktan sonra duruşma sonunda mahkemenin tutukluların tahliye edilip edilmeyeceği konusunda bir karar vereceğini bildirdi.

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER