Hidayet Türkoğlu, 'Sporda Dostluk' paneline katıldı


Türkiye Basketbol Federasyonu CEO'su Hidayet Türkoğlu, Sporda Dostluk konulu söyleşiye katıldı.

Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen söyleşide TBF CEO'su Hidayet Türkoğlu, Darüşşafaka'da eğitim gören öğrencilerle keyifli anlar yaşadı.

İlk bölümde basketbola başlama sürecini anlatan Hidayet Türkoğlu, "12 yaşında basketbola başladım. Abim de basketbol oynuyordu. Ben de sokakta güzel zaman geçiriyordum. Sonrasında onun tavsiyesiyle basketbola başladım. O basketbolu bıraksa da ben devam ettim. Bu nedenle kendisine minnettarım" dedi.

Sporda her zaman kazanmanın mümkün olmadığını ve bu süreçte önemli tecrübeler kazandığını kaydeden Türkoğlu, "Geçen sene Houston Rockets serisinde 3-1'den üstün olsak da seriyi 4-3 kaybettik. Açıkçası alınan her mağlubiyet insanı üzüyor. Ama bu durum da işimizin bir parçası. Her zaman istediğimiz olmuyor. NBA'de 82 maç oynamak kolay değil. Oradaki tüm maçların ayrı stresi ve keyfi var. Mümkün olduğunca antrenörler ortamı hafifletmeye çalışıyorlar. 82 maça aynı şekilde konsantre olmak zor" açıklamasında bulundu.

TBF CEO'su Hidayet Türkoğlu, söyleşinin ikinci bölümünde öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

"HARUN ERDENAY VE KOBE BRYANT'I SAVUNMAK ZOR"

Oyunculuk kariyeri boyunca savunmada en çok zorlandığı oyuncularla ilgili olarak soruyu cevaplandıran Türkoğlu: "Savunmada en çok zorlandığım oyuncular; ligimizde Harun Erdenay, NBA'de ise Kobe Bryant olmuştur. NBA'de oynadığım süre içerisinde Kobe'yi savunmak her zaman beni zorlamıştır" dedi.

"KOBE BRYANT DOKUNULMAZ"

2009 yılı NBA Finalinde Kobe Bryant'ı blokladığı pozisyonla ilgili olarak gelen soruyu cevaplandıran Hidayet Türkoğlu: "Kobe'yi blokladıktan sonra hakeme dönüp baktım. Çünkü o dönem Kobe dokunulmazdı. Şansa elimi sallamıştım blok olmuştur... Yoksa çok iyi savunmacıydım da durdurdum değil... NBA'deki tüm anılar benim için önemliydi. Özellikle Courtney Lee'ye attığım pas ve onun pozisyonu kaçırmasıyla biz seride üstünlüğümüzü arttırabilirdik. Ancak o turnikeyi kaçırdı ve durum 1-1 oldu. 2009 NBA finali o nedenle hayatımın en önemli anları arasında" ifadelerini kullandı.

Türkoğlu bir soru üzerine sporculuğun ardından hayatındaki yeni hedefleri şu şekilde sıraladı: "Her zaman yeni hedefler belirlemelisiniz. Benim ilk hedefim başarılı bir sporcu olmaktı. Ardından NBA'e gitmek ve kalıcı olmaktı... Sonrasında orada belli saygınlık kazanmayı hedefledim. Bunlar hep hedefti... Şuanda da hedeflerim var. Burada yapmak istediğim çok şey var. Belki ileride Spor Bakanlığı olabilir... En üst nokta o olur diye düşünüyorum. Şuana kadar istediğim tüm hayallerim gerçekleşmiş olur."

"SPOR YAPIN VE SPORUN İÇİNDE KALIN"

Son olarak sporun gençler üzerindeki olumlu etkilerini değerlendiren Hidayet Türkoğlu, sözlerini şu şekilde noktaladı: "Gençlerin bu ülke için ne kadar önemli olduğunu bilmelisiniz. Ne kadar spora kendinizi dahil ederseniz ülkemiz de o kadar iyi yerlere gelecek. Profesyonel anlamında başarılı olamasanız da yetiştiğiniz kültürle güzel hatıralar bırakabilirsiniz. Her ne kadar rekabette olsa sporun bir spor olduğunu unutmamak lazım. 25 yıllık spor hayatımda artık maçlarda çirkin sözlerden ve çıkan olaylardan sıkıldım. O nedenle sizden ricam spora dahil olun spor yapın. Spor sizlerin daha sağlıklı gelişmenizi sağlayacak. Ayrıca spor kültürünüzün de olumlu gelişmesine etken olacak. Maçlardaki bu şiddet de kalkacaktır. Artık 21.yüzyıldayız... 16 sene önce Amerika'ya gittim hep aynı sloganlar ve şiddet... Bu belli bir süreden sonra insanı sıkmaya başlıyor. Hangi dalda olursa olsun çocuklarımla maça gidip rahat rahat maç izlemek istiyorum… Bunu sizler başarabilirsiniz. Sizin bu yaşlarda yapacağınız yatırım, bizim daha iyi yerlere gelmemizi sağlayacaktır."
CİHAN
<< Önceki Haber Hidayet Türkoğlu, 'Sporda Dostluk' paneline katıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER