IMF'e mecbur gidecekler, Hazine tam takır

Ekonomi yönetimini sert sözlerle eleştiren Saadet lideri Karamollaoğlu, "IMF'e mecbur gidecekler. Hazine tam takır." dedi. Karamollaoğlu AKP'nin savunduğu ne varsa tersini yaptığını söyledi.

SHABER3.COM

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu, doların yükselmesi ve ekonomideki tabloyu yorumlarken “Bir paranın gücü ülkenin ekonomik gücüyle doğru orantılıdır. Türkiye’nin ekonomik gücü ne yazık ki çok zayıf. Arkadaşlar hala bunu manüplasyonlarla hallederiz zannediyor. Bu mümkün değil.” ifadelerini kullandı.

“İktidarın bu mantıkla ekonomiyi düzelteceğine binde 1 bile ihtimal vermiyorum.” diyen Karamollaoğlu, “Türkiye, batak bir ekonomiyle dışarıdan borç almaya kalkıyor. Merkez Bankası’ndaki rezervler tükendi. Mecbur IMF'e gidecekler. Çünkü hazine tam takır." dedi. 

KİME YETTİLER?

İktidarın kendisi gibi düşünmeyenlerle oturup ‘Biz yanıldık’ deme kapasitesi kalmadığını belirten Karamollaoğlu, “Biz bize yeteriz… Kime yettiler? Cumhurbaşkanı’nın en üst kademede açtığı bir yardım kampanyası, bir köprüye verilen parayı bile karşılamaz hale geldi” şeklinde konuştu.

Yayılan darbe söylentilerini de değerlendiren Saadet Partisi lideri, “Türkiye karşılaştığı problemlere çözüm üretemeyen bir ülke konumuna düştü. Üzülerek söylüyorum. Genel baktığımda hazine tam takır. 

Merkez Bankası’nın kasasında bile bir şey kalmamış. İşsizlik almış başını gidiyor. Üretemiyoruz, dolar yükseliyor. Bu ne manaya geliyor: Hükümet artık hükümet etme vasfını kaybetti. Maalesef. Benim sözümden dolayı kızacaklar belki ama bu bir gerçek. Darbe söylentileri AKP'den başka kimin işine yarıyor. Hiç kimsenin." dedi. 

Tunceli’de bir dağa yazılan “Ne Mutlu Türküm diyene” yazısını "gereksiz" diye nitelendiren Karamollaoğlu, “Şu anda milli duyguları galeyana getirmek için bu tip şeylere gerek varsa yazsınlar, fakat bu başka sebeplerden dolayı gerginliğe vesile oluyorsa bunu yapmanın faydası yok. Kürt meselesi diye bir mesele var. Bunu kendileri ortaya koydular. Akil Adamlar heyetleri oluşturdular. Bunların hepsi bir arayıştı. Güzel bir arayıştı. Bugün yapılan bir şaşkınlığın ifadesi.” şeklinde konuştu. 

"KILIÇDAROĞLU'NU SAMİMİ BULUYORUM"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaklaşımını samimi ve ciddi bulduğunu ifade eden Karamollaoğlu, “Kudüs mitingine davet ettiğimde sağolsun geldi, bir konuşma yaptı. O konuşmayı aynen ben de yapabilirdim. Çok önemli bir iş. Adım atıyor. Burada Kılıçdaroğlu’nun diğer arkadaşlardan daha fazla samimiyetle bir çabanın içinde olduğunu hissediyorum. Görüyorum da aynı zamanda. Kendi içinde bazıları tenkit etmiş olabilir ama bu yaklaşıma ihtiyaç var." dedi.
<< Önceki Haber IMF'e mecbur gidecekler, Hazine tam takır Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER