Kaçak elektriğe 10 ay hapis

Kaçak elektriğe 10 ay hapis

Kars'ın Tekneli köyünde kaçak elektrik kullandığı belirlenen bir vatandaş 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, cezayı paraya çevirerek, sanığın 6 bin lira adli cezayı ve kullandığı kaçak elektrik bedelini ödemesine hükmetti. Aras Elektrik yetkilileri, abonelerin hapis veya para cezaları ile karşılaşmamaları için kaçak elektrik kullanmamaları konusunda bir kez daha uyarıda bulundu.

Kaçak elektrik kullanılmasının engellenmesine yönelik çalışmalarını sürdüren Aras EDAŞ ekipleri, bu kapsamda yaptıkları araştırmada, Kars'ın Tekeli köyünde bir abonenin kaçak kullanımda bulunduğunu tespit etti. Şebekeden gelen enerjinin elektrik sayacına girmeden bağlandığını belirleyen ekipler, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Kars 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada 'Karşılıksız yararlanma, kaçak enerji kullanma' suçundan yargılanan sanık 10 ay hapisle cezalandırıldı. Mahkeme, hapis cezasını 6 bin lira paraya çevirerek kullandığı kaçak elektrik bedelini de ödemesine hükmetti.

"KAÇAK ELEKTRİK KULLANMAYIN"

Kaçak elektrik kullanılmasının engellenmesine yönelik çalışmalarının Enerji Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğinin 'Kaçak Elektrik Enerjisi Tüketimi' başlıklı 26'ıncı maddesi uyarınca yürütüldüğünü belirten Aras Elektrik yetkilileri, abonelerin hapis veya para cezaları ile karşılaşmamaları için, kaçak elektrik kullanmamaları konusunda bir kez daha uyarıda bulundu. Yetkililer ayrıca kaçak elektrik kullananlar ile ilgili çözüm merkezine bilgi verilmesini istedi.

Elektrik enerjisinin kesintisiz ve kaliteli sunulması amacıyla, kaçak kullanımının önlenmesi için çalışmalara kararlılıkla devam edileceğini belirten Aras Elektrik Genel Müdürü Fikret Akbaş, "Kaçak kullanım, elektrik enerjisinin aşırı ve israf edilerek kullanılmasına ve dağıtım şebekelerine aşırı yüklenilmesine sebep olmaktadır. Bu da tüketiciye sağlanan enerjinin kalitesinin düşmesine ve arızalar sonucu kesintiler olmasına yol açmakla beraber kullanım yerlerinde bulunan elektrikli cihazlarda bozulmalara ve hayati tehlikelere sebebiyet vermektedir. Şirketimiz, faaliyet alanı içinde bulunan 7 il ve ilçelerinde yer alan yaklaşık 800.000 müşterisine elektrik enerjisini kaliteli ve kesintisiz ulaştırmak için yaptığı yatırımlara ilave olarak, arıza ve bakım çalışmalarının yanında kaçak elektrik ile mücadele çalışmalarına kararlılıkla devam etmektedir." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Kaçak elektriğe 10 ay hapis Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER