Kadir Gecesi'nde camiler doldu taştı

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gece ve 'bin yıldan daha hayırlı' olarak kabul edilen Kadir Gecesi'nde Türkiye'de camiler adeta doldu taştı.

Kadir Gecesi'nde camiler doldu taştı

KAYSERİ

Binlerce vatandaş, iftarın ardından Kadir Gecesi dolayısıyla Cami Kebir, Hunat, Bürüngüz ve mahalle camileri başta olmak üzere kentteki birçok camiye akın etti. Müslümanlar, camilerde teravih namazını eda etti, okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahileri dinledi.

Kayseri'deki vatandaşların en çok tercih ettiği camilerden biri olan Hunat Camii'nde yaşanan yoğunluk nedeniyle cami avlusu ve bahçesinde namaz kılındı. Camide dinletilen vaazlarda Kadir Gecesi'nin önemi, bu gece yapılan duaların reddolunmayacağı ve gecenin ibadet ile değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı. Vaazda, dünyanın çeşitli bölgelerinde sıkıntı yaşayan Müslümanlar için dua edilmesi istendi.

ŞANLIURFA'DA VATANDAŞLAR BALIKLIGÖL'E AKIN ETTİ

Şanlıurfa'da Kadir Gecesi izdihamı yaşandı. Kadir Gecesi'ni idrak etmek için farklı şehirlerden Şanlıurfa Dergâh Camii'ne gelen vatandaşlar, Balıklıgöl'ü doldurdu. Binlerce vatandaşın aynı anda gittiği Balıklıgöl'de yoğun bir kalabalık oluştu. Farklı illerden ve ilçelerden gelen vatandaşların bir kısmı Balıklıgöl'de çimlerde oturup vakit geçirirken, bir kısmı da gezmeyi tercih etti. Oluşan kalabalıktan dolayı vatandaşlar yürümekte güçlük çekti.

BATMAN'DA CAMİLER DOLDU TAŞTI

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve ''bin yıldan daha hayırlı' olarak kabul edilen Kadir Gecesi'nde Batman'daki camiler doldu taştı.

Vatandaşlar, Kadir Gecesi dolayısıyla kentteki birçok camide teravih namazını eda etti. Vatandaşlar, okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahileri dinledi. Kent Merkez'inde bulunan Ulu Camii'nin içi ve avlusu teravih namazı sırasında tamamen doldu. Avluda yer bulamayan vatandaşlar, cami bahçesinde namazlarını eda etti.


Herkes için ve vatanımız için dua edeceğini söyleyen Veysel Genç isimli vatandaş, “Allah'ım bu gecenin yüzü suyu hürmetine hepimizi, tüm Müslümanları bağışlasın. Herkes için ve vatanımız için dua edeceğim'' diye konuştu.

Kılınan namaz ve duaların ardından vatandaşlara lokum ikram edildi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da Kadir Gecesi'nin Ramazan ayının son Cuma gününe denk gelmesi nedeniyle vatandaşlar, ibadetlerini yerine getirmek için camilere akın etti. Gündüz kılınan Cuma namazında barış ve kardeşlik mesajları verilirken, akşam ise dualar edilip, mevlitler okundu.

Diyarbakır'da mübarek Kadir Gecesi'ni ibadetle geçirmek isteyen vatandaşlar, camilere akın etti. Kadir Gecesi'nin Ramazan ayının son Cuma gününe denk gelmesi nedeniyle sıcak havaya rağmen vatandaşlar, camilere sığmadı. Kenttin 5. Haremi Şerif-i olan tarihi Ulu Camii Cuma namazında dolup taşarken, camiye gelen vatandaşlar, ellerini semaya açarak ülke için dualar etti. Cuma namazında okunan hutbelerde barış, kardeşlik ve birlik mesajları verilirken, Hz. Süleyman ve 27 Sahabe Türbesi de ziyaretçi akınına uğradı. Bin aylardan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nde sahabe türbelerini ziyaret eden vatandaşlar, tüm Müslüman alemi için dua etti. Teravih namazını kılmak ve Kadir Gecesi'nde bol bol ibadet yapmak için camiye gelen vatandaşlar, çocuklara ve ihtiyaç sahiplerine lokum, şeker ve çörek dağıttı.

ULU CAMİİ MÜSLÜMANLARIN MERKEZİDİR

Diyarbakırlı Mehmet Öncü isimli bir vatandaş, "Diyarbakırlı Müslümanlar Ulu Camii'yi bir merkez olarak bilip, burada namaza geliyor. İçerde muazzam bir ortam var. Yanımda bulunan iki üç tane amca ağlayarak namazı kıldı. Atalarımız dedelerimiz, sahabenin yolundan gittiler, biz de istiyoruz çocuklarımız, torunlarımız sahabeye, Allah dostlarına komşu olarak büyüsünler. Diyarbakır ucuz bir memleket değil" dedi
<< Önceki Haber Kadir Gecesi'nde camiler doldu taştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER