Kasırga: İnşallah bir gün olimpiyatlara da ev sahipliği yapacağız


52. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun basın tanıtım toplantısı İstanbul'da yapıldı.

Çırağan Sarayı Balo Salonu'ndaki buluşmada tur ve parkurlar hakkında bilgi verilirken, barko-vizyon gösterileri ile daha önceki yarışlardan görüntüler toplantıya katılanlara aktarıldı.

Toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına katılan Genel Sekreter Fahri Kasırga ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç adına Müsteşar Faruk Özçelik, açıklamalar yapıldı.

Genel Sekreter Fahri Kasırga, 52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu için Türkiye'ye gelen yabancı takımlara ve sporculara başarılar dileyerek sözlerine başlarken, "Sporcularımız bu yıl İstanbul'dan başlayıp, Kapadokya üzerinden Antalya istikametine yönelen, oradan da Muğla'dan geçip İzmir'de tamamlanacak olan bu parkur boyunca Türkiye'nin güzelliklerinin önemli bir bölümünü görme imkanı elde edeceklerdir. Sadece bu güzergah üzerindeki tarihi ve doğal zenginlikleri dünya gözüyle görebilmek dahi her insan için başlı başına bir mutluluk, başlı başına bir kazanımdır. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, sporun doğasında var olan rekabet ve mücadele ruhu yanında katılımcılara işte bu ayrıcalığı yaşatmasıyla benzer etkinliklerden farklı bir öneme sahiptir." dedi.

1963 yılında bu yarışın başladığını, 1966 yılından beri de Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirildiğini belirten Fahri Kasırga, yarım asrı geçen bu etkinliğin her geçen yıl daha kapsayıcı hale geldiğini, daha çok ilgi gördüğünü de belirterek, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız hem Türkiye'nin uluslararası düzeyde tanıtımına yaptığı katkı, hem de önemli bir spor organizasyonu olması bakamından bu turnuvaya büyük önem veriyor. Bunun bir göstergesi olarak Sayın Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz perşembe günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan tanıtım etkinliğine bizzat iştirak etmişlerdir.

24 Nisan'da başlayıp 1 Mayıs günü sona erecek olan bu turnuvanın şimdiden başarılı geçmesini diliyorum. Türkiye'nin son 13 yılda elde ettiği tarihi atılımın sonuçlarını spor alanında da görmemiz mümkündür. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yatırımlarıyla, gerek belediyelerimizin gerek il özel idarelerimizin desteğiyle bugün ülkemiz en küçük beldeleri, köylerine varıncaya kadar spor tesislerine sahiptir. Nitekim ülkemizde spor kulüplerinin sayısı 6 binden 14 bine, lisanslı sporcularımızın sayısı 278 binden 6 milyon 225 bine yükselmiştir. Olimpiyat adaylıklarımız vesilesiyle sporcu yetiştirmeye yönelik çok sayıda program hayata geçirildi. Büyük şehirlerimizde kurulan uluslararası standartlara sahip tesisler gençlerimizin bu alanda yetişmeleri için gereken alt yapıyı sağlıyor."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Beşiktaş Futbol Takımı'nın maçlarını oynayacağı Vodafone Arena'nın yapılan yatırımların son örneği olduğunu da belirten Genel Sekreter Fahri Kasırga, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son 13 yılda Türkiye'de 659 uluslararası spor organizasyonu yapılmış ve ülkemiz bunlara ev sahipliği yapmıştır. Bu alanda küresel düzeyde iddia sahibi bir ülke olduğumuzu göstermiş olduk. İnşallah bir gün olimpiyatlara da ev sahipliği yapacağımıza yürekten inanıyorum. Tabii biz spora kazanmak veya kaybetmek olarak bakmıyoruz. Elbette her mücadelede olduğu gibi sporunda kazananı ve ilk sırada yer alanı, arkada kalanı, kaybedeni olacaktır. Bizim için önemli olan sporun tüm farklılıkları bir araya getirebilen, çıkış çizgisinde herkesi aynı hizada toplayabilen özelliğidir.

İnsanlığın yaşadığı diğer sorunların çözümü için de aynı yaklaşıma ihtiyaç vardır. Türkiye, bölgesinde ve küresel düzeyde yaşanan krizlerin çözümü için bu anlayışla gayret göstermektedir. Bugün Türkiye, dünyanın topraklarında en çok göçmen barındıran ülkesi durumundadır. Bizim bu durumdan kaynaklanan en küçük bir pişmanlığımız, tedirginliğimiz ve huzursuzluğumuz yoktur. Biliyoruz ki bu insanlar keyfi olarak ülkemize sığınmadılar. Can kaygısıyla, gelecek kaygısıyla vatanlarını terk eden bu insanlara kucak açmak bizim tarihi sorumluluğumuzdur. Biz dünyanın herkes için daha güzel, daha yaşanacak bir yer haline gelmesini diliyoruz. Bu yönde çaba gösteren herkese destek oluyoruz. Bu çabalarımıza da destek verilmesini bekliyoruz. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun ülkemizdeki güzellikleri ve sporun zarafeti yanında bu mesajların da dünyaya ulaşması bakımından vesile olmasını ümit ediyorum."

Bu yıl bu organizasyonda yeni parkurların açıldığını tekrar hatırlatan Fahri Kasırga, yeni parkurların eklenmesi suretiyle çok güzel değişiklikler yapıldığını da ifade ederek, ilgililere teşekkür etti. Kasırga, önümüzdeki yıl bu organizasyonda parkura farklı ilaveler yapılmasını da temenni ettiğini söyledi. Kasırga, sözlerini şöyle tamamladı:

"Önümüzdeki yıl bu organizasyonda bu parkura farklı ilaveler yapılmasını da temenni ediyorum. Örneğin bir Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni kapsayacak bir parkurun ilave edilmesini öneriyorum. Karadeniz Etabı'nın ilavesi yönünde geçen yıl bana verilmiş sözü tekrar hatırlatıyorum."

ÖZÇELİK: SPOR, İNSANLIĞIN ORTAK DİLİ, EVRENSEL KÜLTÜRÜN EN ÖNEMLİ PARÇASIDIR

Gençlik Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik ise yaptığı açıklamada, "Spor, insanlığın ortak dili, evrensel kültürün en önemli parçasıdır. Farklı kültürlerden farklı inançlardan farklı coğrafyalardan ve farklı renge sahip insanların aynı hedef doğrultusunda bir araya gelmesi bir kardeşlik ve barış iklimi oluşturması yönüyle spor, insanlığın bugün hep birlikte şahit olduğumuz, yaşadığımız insanlığın sorunlarının çözümünde bizim için en önemli rehber, en önemli yol göstericidir." diyerek, şöyle konuştu:

"Bilindiği üzere bisiklet sporu tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de son yıllarda büyük bir gelişme göstermekte ve büyük bir alaka görmektedir. Canlılığın spordaki bu canlılığın ülkemizde sportif düzeyde yansımasını en güzel gösteren etkinlik, işte bu sene 52'ncisini düzenlemekte olduğumuz Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'dur. Ülkemizde yıllardan beri bisiklet sporunun zirvesi olarak kabül edilen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, daha önceki yıllarda başlamış olmakla birlikte 1966 yılından itibaren Cumhurbaşkanlığımız himayesinde yürütülmeye başlanmış ve yarım asrı aşan hikayesiyle ülkemizin en önemli uluslararası organizasyonu haline gelmiştir.

Hem ülkemizin tanıtımında, hem bisiklet sporunun sevdirilmesinde ve yaygınlaştırılmasında önemli bir rolü olan bu organizasyonun yarım asrı tamamlaması, Cumhurbaşkanlığı makamının himayesi ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat sahiplenmesi sayesinde gerçekleşmiştir."
CİHAN
<< Önceki Haber Kasırga: İnşallah bir gün olimpiyatlara da ev sahipliği... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER