Önce Türkçe Olimpiyatları'nı anlattı sonra bamteline dokundu!

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca mektubunda 6 aydır esir tutulduğu zindanda seçim günü yaşadıklarını anlattı. O yaşananlar için yazar Necef Uğurlu gercekgündem.com'daki köşesinde çok önemli tespitlere imza attı.

Önce Türkçe Olimpiyatları'nı anlattı sonra bamteline dokundu!

İşte Uğurlu'nun 'Kayda Geçsin' başlıklı yazısı;

Medya Mahpusu Hidayet Karaca
KAYDA GEÇSİN

Kurnazın , bala bulanmış palavralarıyla  iktidarı ele geçirdiği seçim demokratiktir, sonuçta seçiliyor.

Demagog ve yalancılar tarafından şiddetli tacize uğradığımız bir süreçte olabilir demokratik seçim .

Oy atmasan bir türlü , atıp istediğin sonucu alamazsan başka bir hüsranda olabilir demokratik seçimler.

Bir kimseye kazansın diye değil öbürü kaybetsin diye oy verilen seçimlerde demokratiktir. 

Kalpten inandığın ideolojiye veya partine ihanet edenlere inat düşüncenin tam aksine oy verdiğin seçimler de demokratiktir , kimse seni zorlamıyor intikam almaya.

Listede gördüğünde illet olduğun bazı insanlara rağmen bir partiye oy verdiğin seçimlerde demokratik  sayılır, kendi durumumdur.

Velhasıl kimse bana demokrasi dikensiz gül bahçesidir , halkın iradesidir filan demesin, çok karışık meseledir , adaletli filan olduğuda doğru değildir.

Ama ne var ki  yerine koyacağımız daha iyisi henüz icat edilmedi.

Bizim demokrasi ise  evrensel ölçeklere henüz yaklaşmadı,  kalitesi yükselmedi.

Bu şartlarda  demokrasi hiç birimizi  arındırmaz  bu  çok açık ve net .

Ama 350 dünya çocuğunun birlikte hazırladıkları bir gösteri  insanı arındırır , hele  bu sonucu bize ait bir sivil toplum hareketi becermişse !

Türkçe Olimpiyatları , Dünyanın Renkleri gösterisinden bahsediyorum. 

Belçika Başbakanı (Charles Michel ) Avrupa Konseyi ilk başkanı ( Herman Van Rompuy)  yanı sıra pek çok üst düzey bürokrat bu gösteride yerlerini alarak  arındılar ,  bizimkiler arınamadılar üstelik Türkiye bacağını kestiler.

Allah'tan teknoloji ilerledi ,  ülkemizde yasaklanan bu gösteriyi kucak açan dünya ülkeleri  üzerinden halk olarak izledik arındık.

350 dünya çocuğunun birlikte hazırladıkları bu gösteri , sonuçta okul müsamerelerinin topluca  evrenselleştirilmişi , çok da başarılıydı , öyle ki ülkemizde profesyonel yorumcuların yapamadıklarını çocuklar yaptı !

Hani fonlar, konserler , filimler onca masraf , fiyakalı konuşmalar mesajlar, heyetler halinde ‘çıkartmalar ‘ yok Paris’i sallamalar  , Londra’yı yıkmalar   hepsi palavra çıktı  kesemizden onca masraf havaya gitti ama bu çocukların gösterisi bir gerçek , velhasıl el kadar çocuklar kadar olamadılar  14 yıl boyunca ,  çocuklar  hem arındırdılar  hem kazandırdılar.

Üstelik bizden  beş kuruş para talepleri olmadan ülkemizi , kültürümüzü , dilimizi daha da önemlisi dünya ile ilgili barış niyetimizi anlattılar.

Hele bu sene başka dillerden şarkılara yer vermeleri işi daha da görkemli hale getirdi. Salondaki izleyici  maksada uygun kalitesini coşkusuyla belli etti.

Değişik dillerin kültürlerinin çocukları ‘GARİ’ dediler hakikaten ortalık yıkıldı.

Gösteride detone olan yoktu , niye çünkü çocuklar arasında iltimas yapılmamış yetenekleri iyi değerlendirilmişti.  ama burada performans göstermeleri yasaktı , ayıp denen bir şey var.

Bu hareketin medya bacağındaki adam ise , Hidayet Karaca , kendi ayağıyla ifade vermeye gitti  6 aydır çıkamadı, bir senaryo yüzünden olduğu rivayet ediliyor.

Yahu ekranlarda halkı karartan , dili, tarihi dümdüz eden senaryodan geçilmiyor kaç dizinin ismi ‘kara’ diye başlıyor sayısını unuttum !


Hukukun yerine derin bitirimlerin konulduğu diziler ayrı , ha birde yılın modası Osmanlı üzerinden güncel mesajlar , zaten Osmanlı adını futbol kulübüne bile koydular gelen gol atıyor giden gol atıyor kafa bu kadar bu zihniyette , komik olmasına komik ama bu medya koşullarında Hidayet Karaca’nın şayet doğru ise senaryo yüzünden içeride olması trajik.

Medya Mahpusu Hidayet Karaca kayda geçsin.

İktidarlarla menfaat ilişkileri bilinen , borsada faaliyeti yasaklandığı dilden dile dolaşan , patronlar üstü çeteler kurmuş  insanların  ekranlarda ve medya düzeneğinde   yer almasına izin veren , Hidayet Karaca’yı içeri tıkan demokrasi kalitesini nasıl yükseltecek ? İstersek elli tane erken seçim yapalım bu medya  temizlenmedikçe olacak iş mi.

Hidayet Karaca yıllarca yayıncıların dernek başkanlığını yaparken adama ‘başkan’  diye hitap edenler  bu duruma susmaya utanmıyor musunuz ?

Yok Hidayet bey rivayet edilen senaryo sebebi dışında bir kabahat yaptıysa bilelim, mesela Samanyolu medya grubunda nükleer santral filan kurdu da haberimiz mi yok , uranyum filan mı zenginleştiriyordu ?  Stüdyoların altında  füze  filan mı imal ediyordu , adam 6 aydır içeride yahu ne tanırım ne iş yaptım inanmayan kendisine sorabilir , Silivri’nin yollarını tepmişlerdenim , orada haksız yere tutulanlar için elimden geldiği kadar çaba gösterdim  ama Hidayet Karaca orada olduğu sürece vicdanım müsterih olamaz. İkide bir bildiri yayınlayan, yok ona imza buna imza atan , her gün ekranlardan memleketi biçimlemeye çalışan gazeteciler , akiller, kanaat önderleri ki aralarında ‘öke’ anlamında ‘dahi’ ile ‘bile’ anlamında ‘dahi’ vurgularını yanlış yapanlar var, Hidayet Bey’in sizden  büyük olan suçu nedir ki ?

Hele bu 14 yılın  zengini uyduruk medya güzelleri yok mu işi attıkları akım kakım tweetlerle  yalılarından yürütebileceklerini   zannedip sonra nereye çark edeceğini bilemeyip silen, susmayı bilmeyen takım , devam edin çok iyi gidiyorsunuz !  Hangi ‘merci‘ lerden medyada para kazanıldı sıra elbette gelecek sormaya, sizin için değil değmez ama  kaliteli demokrasi için.    
Hiç mi korkmuyorsunuz , insaf .

İnsafı kayda geçirdik, şimdilik elimizden gelen budur.
<< Önceki Haber Önce Türkçe Olimpiyatları'nı anlattı sonra bamteline... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER