Başbakan Erdoğan çok tartışılan öğrenci evi iddiasını doğruladı!

Başbakan Erdoğan, Ak Parti grup toplantısında 'öğrenci evi' tartışmalarıyla ilgili net konuştu.

Başbakan Erdoğan çok tartışılan öğrenci evi iddiasını doğruladı!

Zaman Gazetesi’nde dün yayınlanan, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Kızılcahamam kampında öğrenci evleriyle ilgili söylediği sözler dikkat çekmiş, Başbakan'a yakın kaynaklar tarafından iddialar üzerine yeni açıklamalar gelmişti. Başbakan ise bugün grup toplantısı yapılan açıklamaları düzelterek, "Ben karakteri itibarı ile farklı bir siyasetçiyim. Bir yerde konuştuğumu inkar etmem. Biz kızların erkeklerin devletin yurtlarında karışık olarak kalmasına müsaade etmedik etmiyoruz" dedi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz sorumluluk makamında, muhafazakar demokrat bir parti olarak herkesin çocukları bize emanettir. Biz kızların, erkeklerin devletin yurtlarında karışık kalmasına müsaade etmedik, etmiyoruz" dedi. Erdoğan, kız ve erkeklerin aynı evlerde kaldığı ihbarlarını bir kenara atamayacaklarını belirterek, "Valiliklerimizle, emniyet teşkilatımızla bu tür ihbarları değerlendirip, üzerine gidiyoruz" diye konuştu.

 Erdoğan, öğrenci evleri ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan şunları söyledi; "Ben karakteri itibarı ile farklı bir siyasetçiyim. Bir yerde konuştuğumu inkar etmem. Biz kızların erkeklerin devletin yurtlarında karışık olarak kalmasına müsaade etmedik etmiyoruz. Dünyada eğitim öğretim psikolojisinin içerisinde bile bunun verimlilik olarak hiç bir zaman izahı yapılamaz. Biz buna kesin olarak müdahil olduk. Kız yurtları ile erkek yurtlarının ayrıştırması noktasında çalışmalarımız sürüyor. Bunda da yüde 70 oranında da gerçekleştirdik. Bazı yerlerde yurtlar noktasında eksiklik olduğu için öğrencilerimiz evlerde kalıyor.Buralarda gütün güvenlik güçlerimize gelen istihbari bilgiler var. Bu istihbari bilgilerden hareketle de valiliklerimiz bu durumlara müdahale ediyorlar. Neden bundan rahatsız oluyorsunuzBazı köşe yazarları yazıp çizecekler diye bu ihbarları bir kenara atamayız. Valiliklerimiz de Emniyet teşkilatımız da bu tür ihbarları değerlendirir ve üzerine gider.Peki bu şikayetler nerelerden geliyor. Aynı apartmandaki komşulardan... Çünkü bu karmakarışık ortamlarda her türlü şey olabiliyor. Ondan sonra anneler babalar feryat ediyor 'devlet nerede' diye. Devletin burada olduğunu anlatmak için bu adımlar atılmaktadır ve atılacaktır. Bunlara da kusura bakmasınlar muhafazakar demokrat bir iktidar olarak müdahil olmak durumundayız. Kimse bunu özel hayata müdahale olarak yorumlanmasın. Ha yorumlayanlar varsa buyursunlar yorumlasınlar. Ama biz böyle manen bir sorumluluğun altına giremeyiz. Bulunduğum makam ve değerler buna asla müsade etmez. Çünkü ben bir Başbakan olarak Anadolu topraklarını bilen bu ülkede yaşayan anne babaların kahir ekseriyetinin bu tür işlere asla müsaade etmeyeceğini bilen bir insanım. 

ARINÇ ZAMAN GAZETESİ'NİN İDDİALARINI YALANLAMIŞTI

Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası basın açıklaması Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir gazetecinin Başbakan Erdoğan’ın kız ve erkek öğrencilerin birlikte kalmalarıyla ilgili basında çıkan haberleri hatırlatması üzerine, Kızılcahamam’daki kamp da 4.5 saat 29 milletvekilinin söz alarak bakanlara Türkiye ile ilgili her konuda soru sorduğuna dikkat çekerek, “Dışarıya bir şekilde yansıması gerçekçi değil. Ucundan kenarından hiç de gerçekçi olmayan bazı bilgiler edinilmiş olabilir. Bunlar bilgi değil duyum” demişti. Gazetelere yansıdığı şekilde, özel evlerde kalan öğrencilerin denetleneceği şekilde haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Arınç, “Başbakanımız böyle bir ifadesi söz konusu değil. Özel evlerde kalanların ne yapıp yapmadığı bizim ilgili alanımız içinde değil.” ifadesini kullanmıştı.

AKDOĞAN: MESELE İZİNSİZ APARTLAR

Başbakan’ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan da, twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, öğrenci evlerine yönelik hedef saptırmaları yanlış bulduğunu, konunun izinsiz apartlar olduğunu kaydetmişti. Akdoğan, “Ev, otel, yurt, pansiyon statüsünde olmayan, herhangi bir mevzuata ve kontrole de tabi olmayan bazı yerler öğrenci barındırmaktadır. Kayıt dışı ve denetim dışı ticaret yapan apart türü bu yerler öğrenciler açısından da bir kısım sorunlar üretmektedir. Mesele budur. Öğrenci evlerinin hukuki durumu ve statüsü bellidir. Bahsi geçen apartlar kayıt dışı olduğundan illegal örgütlerce istismar edilebilmektedir.” ifadelerini kullanmıştı. Başbakanlık yetkilileri de, Erdoğan'ın valiye talimatının evleri kontrolle ilgili değil, yurt sorunun çözülmesiyle ilgili olduğunu söylemişlerdi.

İŞTE ZAMAN'DA YER ALAN HABER

‘Kız-erkek öğrenci aynı evde kalamaz, denetim yapılacak’ 

Edinilen bilgiye göre basına kapalı bölümde milletvekillerinin sorularını cevaplayan Erdoğan, özellikle yurtlarla ilgili aksaklıkların altını çizdi. Vakıfların daha çok yurt yapmasını teşvik edeceklerini ifade eden Erdoğan, yurt eksikliğinin yol açtığı sıkıntıları sayarken çarpıcı bir örnek verdi: “Denizli ilinde şahit olduk. Yurtların yetersizliği beraberinde çeşitli sıkıntılar doğuruyor. Üniversite öğrencisi genç kız, erkek öğrenci ile aynı evde kalıyor. Bunun denetimi yok. Muhafazakar demokrat yapımıza bu ters. Vali Bey’e bunun talimatını verdik. Bunun bir şekilde denetimi yapılacak.” dedi.


SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan çok tartışılan öğrenci evi iddiasını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER