Kemal Kılıçdaroğlu'ndan hükümeti zora sokacak açıklamalar!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan hükümeti zora sokacak açıklamalar!

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonları üzerinden Hükümeti eleştiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde ses kayıtları internete düşen Sabah ve ATV'nin satışıyla ilgili tapeleri Meclis Kürsüsü'nden okudu.

Kılıçdaroğlu, Sabah ve ATV için Başbakan'ın "para havuzu" oluşturduğu, işadamlarına "salma" salındığını, Eski Bakan Binali Yıldırım'ın bu paraları topladığını ve işadamlarından bu medya kuruluşunun satın alınması için toplamda 630 milyon dolar para toplandığını söyledi.

İşte, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Sağır kulaklar ne kadar duyacak bilmiyoruz. Halkın kürsüsünde halk konuştu. Ama bir gerçek var. Avgan'dan gelenlerin getirdiği bu kutuda emek var, alın teri var. CHP'den bir sözümüz var. Kapatılan bütün belediyeler CHP iktidarında yeniden açılacak. Biz demokrasiyi güçlendirmek istiyoruz. Belediyeyi kapattınız elinize ne geçti. Hiç. Biz demokrasi istiyoruz. Özgürlük istiyoruz. Barış istiyoruz. Herkesin huzur ve varlık içinde, birlik içinde, özgür biçimde yaşamasını istiyoruz. Kutuda dolar yok. Alınterinin olduğu yerde dolar olmaz. Tütün var, alın teri, emek ürünü var. Türkiye'deki tütün üreticileri. 10 yıl önceki halinize bakın, şimdiki halinize bakın ve sandığa öyle gidin.

ERDOĞAN, NİYE AYAKKABI KUTUSU HAKKINDA KONUŞMUYOR?

Türkiye tarihinde ilk kez bir iktidar, yolsuzluğun üstünü örtmek için bu kadar çalışıyor. Ama bu millet bunu yutmayacak. Ayakkabı kutusundan çıkan 4,5 milyon dolar milletin hafızasında. Her konuda konuşuyor Erdoğan, niye ayakkabı kutusu hakkında konuşmuyor. Çünkü milletin hakkını yiyen, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyen o konuda konuşamaz.

NELER VAAD EDİLDİ SANA?

Bir bakan var, önüne istifa dilekçesi konduğunda bütün emri başçalan verdi. İstifa edilecekse o etsin dedi. Şimdi ciddi bir u dönüşü... Her halde belinde bir hasar olmamıştır. Bana sorduklarında karadenizliler yiğit adamlardır. Sözlerinin arkasında durur demiştim. Bu karadenizlilerin yüz karasıdır. Benim en büyük efendim Erdoğan'dır diyor. Neden diyor? Başçalan çağırmıştır. "Gel kardeşim, düne kadar beraber götürüyorduk. Bak kafamı kızdırma seni hapse de attırırım, beraat de ettiririm" demiştir. Gelinen nokta bu. Kişiliği oturmayan insanların böyle yapıları vardır. 10 dakikada görüş değiştirir. Bununki 10 dakikadan uzun sürdü ama ne değişti, neler vaad edildi sana?

SABAH VE ATV'NİN SATIŞIYLA İLGİLİ TAPELER

21 temmuz 2013. Recep Tayyip Erdoğan mütahiti arıyor. Diyor ki "sen faruk'a da söyle o da gelsin" Cemal Kalyoncu gidiyor. Konu ne Sabah ATV. Sahibi kim Çalık. Ama Çalık yok. Başçalan var. Çalık zor durumda bir şey yapmamız lazım. Oturuyorlar parayı nasıl aktarırız diyorlar. Karar veriyorlar. Bir grup müteahide salma salacağız. Yeni bir şirket kuracağız, parayı gazeteye aktaracağız. Para havuzunu kim idare edecek? Binali Yıldırım. Bin ali dersek yanlış olur. Milyon Ali dememiz lazım. 8 işadamından 630 milyon dolar topluyor. Salmayı salıyor. Kimin talimatıyla? Beyefendinin talimatıyla. Orada kod adı başçalan değil. Beyefendi.

İZMİR'İN SOKAKLARINDA HANGİ YÜZLE GEZECEKSİN?

Milyon Ali için diyor ki beyefendi ile görüşülecek. Ne yapılacaksa ben söylerim. Kim? Celal Koloğlu. Düzgün iş yapan bütün müteahit arkadaşlarıma sesleniyorum. O görevden ayrılması lazım Koloğlu'nun ben müteahhitlerin ne kadar zor koşullarda çalıştığını, hangi taleplerle karşılaştığını biliyorum. Ama onun sözcülüğünü yapan birisi İNTES'in başında olamaz. Milyon Ali topluyor bunları PTT tesisinde. 2 ay içinde 8 iş adamından 630 milyon dolar istiyor. 30 milyon dolar ödemiş biri. Telefonda diyor ki görmediniz mi simsiyah olmuş. Bu arada biri atlatmış. Çarşambaya vereceğim, cumaya vereceğim diye... İşi toparlıyorlar. Mehmet Cengiz diyor ki hakkaten iyi iş oldu. Bin ali kalırsa yaşadık diyor. Sen neymişsin be milyon ali... Şimdi kalkmış bu İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı. Sen izmir sokaklarında hangi yüzle gezeceksin. Milyon ali kalacak. İhaleler dağıtılacak. Düzene bakın siz. Önümüzdeki grup toplantısında ses kayıtlarını dinleteceğim. Bu sefer yetişmedi. Para verdin ihale aldın diyenlere ben ihale de almadım diyor birisi. Meraklanma biz alıştık, bir hafta sonra normal karşılarsın sen diyor. Birisi de biz o kadar keriz değiiz. Vermek gerekiyor ki veriyoruz diyor. Bunlardan birisi bir inşaat firması sahibi. Ben eve geldim, hanımın filan yüzüne bakamadım. Soyundum yatağa girdim. Dün bana işkenceydi diyor ve yine bu kişi, Türkiye duyarsa yer yerinden oynar diyor. Türkiye duydu. Hala mağduru oynuyor başçalan. 630 milyon dolar. Senin başkanlığında, Bin Ali'nin koordinatörlüğünde para toplanıyor. Bunlar gazete mi? Sabah eski sabah mı, ATV eski ATV mi? Başçalanın hizmetindeler. Sabah Akşam CHP'ye küfredelim. Ar damarınız çatlamadıysa gazetelerinizi kapatın.

İHALE MEVZUATINI 146 KEZ DEĞİŞTİRDİLER

Bunlar bu parayı verdi güzel. Devlet ne kadar ihale verdi peki? Onu da çıkardık. Bu firmalara 87 milyar 832 milyonluk ihale verilmiş. 100 milyon dolar ne olacak. O kadar nakdim yok diyor birisi, Ziraat Bankasında kredi ayarlanıyor. Ben muhasebede nasıl göstereceğim diyor biri, birisi parayı vermek için bir de vergisini verdim diyor. Türkiye'nin nasıl soyulduğunu artık halkın öğrenmesi lazım. Hırsızın kimliğini öğrenmesi lazım. Başbakan koltuğundaki kişinin ihale dağıttığını öğrenmesi lazım. İşte bunun için başçalan diyoruz.

İhaleyi dağıtan başbakan. Hani İhale Kurumu vardı. Birileri bunun hesabını vermek zorunda değil mi? İhale mevzuatını 136 kez değiştirdiler. O kadar ileri gitmişler ki, gazetelerden birinin genel yayın yönetmeni, halk bankası genel müdürüne, maaş ödeyeceğim bana 2 milyon gönder diyor. O banka senin babanın çiftliği mi. İş bu noktaya gelmiş. Devlet yok, çete tarafından yönetilen bir ülke var.

Tapelerde göreceksiniz. Millete küfür ediyorlar. Biz bu parayı veriyoruz, milleti de bilmem ne yapacağız diyorlar.

Ben TÜRGEV ile ilgili bir soru sordum. İhaleyi veriyorsun, rüşveti TÜRGEV'e yatır diyorsun. 99 milyon dolar yattı mı Vakıflar Bankasından dedim. Tık yok. Bir şey söylesek yıldırım hızıyla cevap verir. Şimdi soruyorum bu bağış mı rüşvet mi? Bu paranın derhal vakıflar bankası tarafından MASAK'a bildirilmesi gerekiyordu. Niye bildirilmiyor. Sen bu vakfa vergi muhafiyeti verdin ne yaptı da bu muafiyeti tanıdın.

BİLAL ERDOĞAN'IN DA ÖZEL BİR ROLÜ VAR

Tüm bu Sabah-ATV olayları içinde Bilal Erdoğan'ın da özel bir rolü var. bilmeniz için hırsızları onu da dinleteceğim. Madem TÜRGEV kamu yararına çalışıyor, niye bilançosu açıklanmıyor. 99 milyon dolar... 200 milyon lira. Hangi şirketler TÜRGEV'e ne kadar bağış yaptı. Grup başkan vekilleri, milletvekilleri, bu soruları meclis kürsüsünden dile getirin. Fezlekeleri de dağıtacağız size. Buradaki tapeleri aktarın. AKP'li vekiller dinlesin. Vicdanları sızlayacak mı? Devleti soyan çetenin ardından gidecekler mi gitmeyecekler mi? 

Allah büyük. Bir tepki ile karşılaşıldığında, hata yapan, itiraf ettiği zaman Allah büyük deriz. TOKİ'nin bir broşürü var. Umudun ve güvenin adı. Ön sözü Başbakan yazmış. "Sonuna kadar, son nefesimize kadar çalıyoruz" demiş. Evet çalıyoruz demiş. Ortada ciddi bir yolsuzluk var. Bütün köylerde, beldelerde, illerde, bu yolsuzluğu anlatacağız. Sizin cebinizde Recep Tayyip Erdoğan'ın eli var. Temel'e sormuşlar, arka cebinde parası var soymuşlar. Hiç farketmedin mi demişler, farkettim de benim elim mi başkası mı emin olamadım demiş.



Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER