Rusya saldırıyı o sözlerle kınadı

Sultanahmet’teki terör saldırısının ardından, Avrupa Birliği ve NATO’nun yanı sıra birçok ülke Türkiye’yle dayanışma mesajı verdi.

Rusya saldırıyı o sözlerle kınadı

Türkiye'nin son dönemde gerginlik yaşadığı ülkelerden Irak ve Mısır da taziyelerini iletti. Gecikmeli de olsa bir açıklama yayımlayan Rusya ise İstanbul ve Bağdat'taki saldırılarda hayatını kaybedenlerin akraba ve yakınlarına başsağlığı diledi.

AVRUPA BİRLİĞİ
AB Dışişleri ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile AB Komisyonu’nun Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn tarafından yapılan ortak açıklamada, Türkiye’nin bir kez daha terör saldırısının hedefi olduğu belirtilerek, “AB ve Türkiye, terörün her türlüsüne karşı birlikte duruyor” denildi.

NATO
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Sultanahmet Meydanı’nda gerçekleştirilen terör saldırısını "acımasız" olarak niteleyerek, şiddetle kınadı.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye dileklerini ileten ve düşüncelerinin yaralılarla, Türk halkıyla ve saldırıdan etkilenen diğer uluslarla olduğunu belirten Stoltenberg, “Bu tür saldırılar için hiçbir gerekçe olamaz. Tüm NATO müttefikleri terörün her türüne karşı mücadelede birleşmiş durumda” dedi.

RUSYA
Rusya; dün Bağdat'ta, bugün de İstanbul'da yaşanan saldırılarda hayatını kaybedenlerin akraba ve yakınlarına başsağlığı diledi.

“Meydana gelen bu sinsi saldırılar uluslararası terörün insanlık dışı ve gaddar yüzünü bir kere daha göstermiştir. Sivilleri hedef seçmeleri ise bir o kadar daha korkunçtur. Yaşanan bu olaylar bir kez daha zaman geçirilmeden ve ivedilikle dünyanın teröre karşı mücadelede birleşmesi gerektiğini ortaya koymuştur. Uluslararası hukuka dayalı ve çifte standartlara yer verilmeden ortak cephe kurulması gerektiğini ispatlamıştır.”

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John R. Bass, Twitter hesabında paylaştığı mesajında, Sultanahmet’teki patlamayla ilgili haberleri yakından takip ettiğini belirterek, "Kalplerimiz, olaydan etkilenenlerle beraber" dedi.

İSPANYA
İspanya Hükümeti, yaptığı yazılı açıklamada Sultanahmet'te meydana gelen terör saldırısını kınayarak, hayatını kaybedenlerin aileleriyle acının paylaşıldığını bildirdi.

YUNANİSTAN
Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, “Türk halkına dayanışmamızı, hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerimizi, yaralananlara da acil şifalar dileğimizi dile getriyoruz” denildi.

FRANSA
Fransa Başbakanı Manuel Valls, terör saldırısı yaşayan ülkelerin dayanışma içinde olması gerektiğini söyledi.

Fransa Başbakanı, "Fransa, Türkiye ve terör saldırılarına hedef olan bütün ülkeler dayanışma içinde olmalı ve bütün imkanlarını terör tehdidine karşı mücadele etmek için seferber etmeli" dedi. 

İNGİLTERE
İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Türk yetkililerle temas halinde olduklarını belirterek "İstanbul’daki patlamaya ilişkin haberlerden büyük kaygı duydum. Türk yetkililerle temas halindeyiz. Yaralılara acil şifa diliyorum. Olayın mağdurlarının milliyetleri henüz bilinmiyor" ifadelerini kullandı.

BELÇİKA
Twitter hesabından açıklama yapan Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders, Sultanahmet'teki patlamada hayatını kaybedenlerin aileleri ve dostlarının acılarını paylaştığını belirtti.

İTALYA
İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Sultanahmet’teki terör saldırısıyla ilgili "son derece dehşet ve acı verici bir olay" nitelemesinde bulunarak İtalyan hükümeti ve halkının Türkiye'nin yanında olduğunu söyledi.

IRAK
Irak Dışişleri Bakanlığı Sultanahmet'teki bombalı saldırıyı kınadı. Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Cemal, yaptığı yazılı açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı, Türk vatandaşı ve yabancı turistleri hedef alan terörist eylemi kınıyor, aileleri ve ülkelerine taziyesini bildiriyor" ifadesini kullandı.

MISIR
Mısır'ın Sultanahmet'te yaşanan bombalı saldırıyı "terör eylemi" şeklinde nitelendirerek, söz konusu saldırıyı şiddetle kınadığı bildirildi.

İRAN
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Cabiri Ensari, tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İstanbul'daki terör saldırısını şiddetle kınayan İran devleti, olayda hayatını kaybedenlerin aileleri başta olmak üzere dost ve kardeş ülke Türkiye devleti ve milletine baş sağlığı dilemektedir" ifadelerine yer verildi.

CEZAYİR
Cezayir Başbakanı Abdulmelik Sellal da Sultanahmet'teki saldırıyı kınayarak terörizme karşı birlikte hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

PAKİSTAN
Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Pakistan ilk gelen haberlere göre birçok değerli yaşamın yitirildiği ve birçoğunun yaralandığı İstanbul Sultanahmet’teki patlamayı şiddetle kınıyor” ifadesi kullanıldı.

KATAR
Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Sultanahmet'te düzenlenen ve sivilleri hedef alan terör saldırısının bütün ahlaki ve insani değerlere ters düştüğü ifade edilerek, söz konusu saldırı şiddetle kınandı.

ETİYOPYA
Etiyopya Hükümet Sözcüsü Getachew Reda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Etiyopya, teröre karşı mücadelede Türkiye'nin yanındadır. Ülke olarak, İstanbul'da gerçekleşen terör saldırısını kınıyoruz" dedi.

GÜRCİSTAN
Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili ve Başbakan Giorgi Kvirikaşvili, Sultanahmet'teki terör saldırısını sert şekilde kınadı. "Bugün İstanbul'un turizm merkezi Sultanahmet meydanında gerçekleştirilen ve birçok insanın yaşamını yitirmesine ve yaralanmasına neden olan terör saldırısını sert bir şekilde kınıyorum" ifadelerini kullanan Margvelaşvili, Gürcistan halkının bu zor durumlarda kardeş Türk milletin yanında ve onunla dayanışma içinde olduğunu belirtti. 

HAMAS
Öte yandan, Hamas Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rışk, yaptığı yazılı açıklamada Sultanahmet'teki bombalı saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirtti.

DÜNYA MÜSLÜMAN ALİMLER BİRLİĞİ
Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali el-Karadaği'nin yaptığı yazılı açıklamada, "İstanbul'da gerçekleşen saldırı, kim yaparsa yapsın terörist bir saldırıdır. Sivilleri hedef alan bu saldırıyı kınıyoruz" denildi.

<< Önceki Haber Rusya saldırıyı o sözlerle kınadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER