Ata sporumuz güreşe ağır darbe

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, 2020 Olimpiyat Oyunları'nda yer alacak sporların arasında güreşi göstermedi. Şimdilik kesin olmayan karar güreş camiasını ayağa kaldırdı.

Ata sporumuz güreşe ağır darbe

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, 2020 Olimpiyat Oyunları'nda yer alacak programların arasından güreşi çıkarttı. Son yıllarda sıkça yaşanan kural değişikleri yüzünden izleyicilerini kaybeden ve popülaritesi azalan güreşte, 2016 Rio'dan son kez madalya dağıtılacağı açıklandı.

26 sporluk bir sınırı bulunan Olimpik programda böylece yeni bir spora yer açılırken, güreşin programa geri dönme ihtimali de bulunuyor. Ancak Türkiye'nin tarihteki 39 altın madalyasından 28'ini aldığı sporun bunun için beyzbol, softbol, squash, karate, wakeboard, wushu ve paten gibi sporlarla yarışması gerekiyor.

Tokyo, İstanbul ve Madrid’in aday olduğu 2020 Olimpiyat Oyunları’nın spor listesi Eylül ayında Buenos Aires’te düzenlenecek olan toplantıda kesinleşecek.

Güreşle ilgili alınan karar Türk güreş camiasını da ayağa kaldırdı.

Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, 2020 Olimpiyatları’ndan güreş branşının kaldırılmasıyla ilgili olarak, "Güreş olimpiyatların omurgasıdır, omurgasız beden de ayakta duramaz" dedi.  

Konuya ilişkin gazetecilerin sorularını cevaplayan Hamza Yerlikaya, "Bu durum ne kesin bir bilgi, ne de net bir karardır. 5-10 üyenin 'aldım, verdim, çıkardım' deme yetkisi yoktur. Bu Uluslararası Olimpiyat Komistesi'nin (IOC) alabileceği bir karardır" dedi.

Güreşi olimpiyatların kurulduğunda ilk 5 branş içerisinde yer alan bir branş olduğunu dile getiren Yerlikaya, "Böyle bir durum İcra Kurulu'nda konuşulduysa bile yanlış. Biz dost ve kardeş ülkelerle beraber gerekli çalışmaları başlattık" diye konuştu. "Güreş olimpiyatların omurgasıdır, omurgasız beden de ayakta duramaz" diyen Yerlikaya, Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği'nin (FILA) bu konuda gerekli hassasiyeti göreceğini ve sonuçta gülen tarafın güreş olacağını vurguladı.

  
<< Önceki Haber Ata sporumuz güreşe ağır darbe Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER