Beşiktaş Fenerbahçe maçı canlı anlatımı samanyoluhaber.com'da

Süleyman Seba sezonunun 8’inci haftası dev bir maça tanıklık edecek. Şampiyonluğu hedefleyen takımlardan Beşiktaş ile Fenerbahçe, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda karşılaşacak.

Beşiktaş Fenerbahçe maçı canlı anlatımı samanyoluhaber.com'da

Bu akşam saat 19.00’da başlayacak ve Bülent Yıldırım’ın yöneteceği zorlu mücadele, Lig TV’den canlı yayınlanacak. Maçın canlı anlatımını Samanyoluhaber.com'dan takip edebilirsiniz...



Misafir seyircinin alınmayacağı 76 bin 92 kapasiteli stadyumun ancak yarısının dolması bekleniyor. Dün itibarıyla ‘Passolig’ üzerinden yaklaşık 13 bin bilet satıldı. Buna, 12 binlik kombineler de eklendiğinde rakam 25 bini buluyor. Perşembe resmî siteden taraftara seslenen futbolcuların sesine kulak verilmesi halinde sayı biraz daha artacak. Daha önceki sınavlara bakıldığında konuk ekibin üstünlüğü göze çarpıyor. 1959’dan bu yana yapılan 116 müsabakada Kanarya 42, Kartal 37 kez kazandı. 37 randevuda eşitlik bozulmadı. Siyah-Beyazlıların 128 golüne, Sarı-Lacivertliler 126 golle cevap verdi. Geçen yıl Şükrü Saracoğlu’nda 3-3, Olimpiyat’ta 1-1’lik beraberlikler vardı. Kadıköy’de Raul Meireles ile Necip Uysal kırmızı kart gördü. Ayrıca 3’er sarı çıktı. İkitelli’de Ramon Motta ve İsmail Köybaşı ihraç edildi. 3’er oyuncu da sarardı.

BEŞİKTAŞ VE BİLİC İLKLERİN PEŞİNDE

Beşiktaş, 36 gün sonra yeniden çıkacağı Olimpiyat Stadı’nda, bu sezonki ilk galibiyetine derbide ulaşmak istiyor. Türkiye kariyerinde büyük maç kazanamayan Hırvat hoca Slaven Bilic de zaferi planlıyor. Amaç, liderliği Gala-tasaray’dan geri almak. Gökhan Töre cezalı, Serdar Kurtuluş sakat.

Beşiktaş, maç eksiğiyle Galatasaray’a kaybettiği liderliği geri almak istiyor. Son dönemde derbi kazanmakta zorlanan Kartal, Fenerbahçe’yi mağlup ederek yeni bir sayfa açmayı planlıyor. Deplasmandaki 3-2’lik Erciyesspor kaybını unutturmak ve zirveyi tekrar ele geçirmeyi amaçlayan takımın sahadaki patronu Slaven Bilic de ilk peşinde. Türkiye’de ikinci yılını geçiren Hırvat teknik adam, ilk defa büyük bir karşılaşmadan galibiyetle ayrılma gayesinde.

Siyah-Beyazlılar, tam 36 gün sonra Olimpiyat’ta bir lig maçına çıkacak. Beşiktaş, 27 Eylül’deki Eskişehirspor müsabakasının ardından zemininde yenileme çalışması yapılan statta bir ilki gerçekleştirme, ilk galibiyetine ulaşma uğraşında. İkitelli’de Çaykur Rizespor ve Eskişehirspor ile 1-1 berabere kalan Slaven Bilic’in öğrencileri, Ankara’da ağırladığı Sivasspor’u 3-2 yenmişti. Kırmızı kart cezalısı Gökhan Töre, bugün ter dökemeyecek. Gurbetçi yıldızın yerine Erciyesspor’a iki gol atan Kerim Frei Koyunlu ya da Mustafa Pektemek’in şans bulması bekleniyor. Tedavideki Serdar Kurtuluş’un yokluğunda, savunmanın sağında İsmail Köybaşı ile Necip Uysal ikilisinden biri görev üstlenecek. Süleyman Seba sezonundaki 5’inci sınavda, Balıkesir’de sakatlanan Jose Sosa ise hazır kıta. Arjantinli orta saha kadroda. Sarı kart sınırındaki Veli Kavlak, dikkatli olmazsa İstanbul Başakşehir’e karşı boy gösteremeyecek. Geçtiğimiz ay başlatılan ‘Gururlan’ projesinden hareket eden Başkan Fikret Orman ise kritik 90 dakika öncesi destekçilerine yine mesaj yolladı: “Gurur duyuyorum ki evine götürdüğü ekmek parasından artırıp, bilet, forma alan, Vodafone Arena’ya bir tuğla koyan birbirinden değerli taraftarlarımız var.”

Fener, Kartal’la çıkış arıyor

Galatasaray maçını şanssız şekilde kaybeden Fenerbahçe, gözünü Beşik-taş’a dikti. Sarı-Lacivertliler, İsmail Kartal yönetiminde derbiyi kazanıp ligin ilk yarısında galibiyet serisi başlatmayı hedefliyor. Kanarya’da cezalı Bruno Alves ile sakatlığı süren Egemen Korkmaz dışında eksik yok.

Sezona istediği gibi başlayamayan Fenerbahçe, Beşiktaş maçını kazanıp çıkışa geçmeyi istiyor. Teknik Direktör İsmail Kartal, derbiden galibiyetle ayrılmaları halinde önlerinin açılacağını belirtirken Başkan Aziz Yıldırım da ilk yarıyı rakiplerinin 7-8 puan önünde bitireceklerine inanıyor. Sarı-Lacivertli ekipte cezalı Bruno Alves ve sakatlığı devam eden Egemen Korkmaz dışında eksik bulunmuyor. Ligde henüz iki maç üst üste sevinemeyen İsmail Kartal’ın talebeleri, Beşiktaş’ı mağlup edip hem ilk kez deplasmanda gülmeyi hem de  fikstürün zorlu kısmını geride bırakmayı hedefliyor.

53 yaşındaki teknik adamın kritik derbiye alışılmış kadrosuyla çıkması bekleniyor. Yeni transfer Diego Ribas büyük ihtimalle yine yedek. Hafta içinde basın mensupları ile yaptığı sohbette 11’in 1-2 isim dışında belli olduğunu ifade eden deneyimli çalıştırıcı, Brezilyalı yıldıza sonradan şans tanıyacağının işaretlerini vermişti. Diego’yu oynatarak kazanamayacaklarının altını çizen Kartal, Sambacı’nın tek başına maç çevirecek kıvamda olması gerektiğini vurgulamıştı. Annesinin cenaze töreni için Kamerun’a giden ve bu sabah İstanbul’da olacağı açıklanan Pierre Webo da 18 kişilik kafilede yer alacak. Gaziantep maçında tribünler ve kaptan Emre Belözoğlu ile yaşadığı tartışma sonrası kızağa çekilen Emenike, Galatasaray karşısında 11’de başlamasına rağmen Gençlerbirliği sınavından son 10 dakikada görev yapmıştı. Galibiyette rol oynayan Nijeryalı forvet, Beşiktaş mücadelesinde de formaya yakın. F.Bahçe’nin en büyük kozu ise Musa Sow. Beşiktaş’a karşı 5 maçta 6 gol kaydeden Senegalli oyuncu, ligdeki ilk sayısını da Siyah-Beyazlılara atmıştı.

Gökhan Töre’nin 3 maçlık cezasının 1’i ertelendi

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun, Beşiktaşlı Gökhan Töre’ye verdiği 3 maçlık cezanın 1’i, bir yıl ertelendi. Deplasmanda 3-2 kaybedilen K. Erciyesspor karşılaşmasının 67. dakikasında 4. hakem Mehmet Metin’e küfreden gurbetçi yıldız, bugünkü Fenerbahçe derbisi ve 9’uncu haftadaki İstanbul Başakşehir randevularında forma giyemeyecek. Tahkim, Siyah-Beyazlı kulübün ‘yaptırımın ertelenmesi’ talebini kabul ettiğini dün açıkladı.

Stuttgart, Veli Kavlak’a talip oldu’ iddiası

Beşiktaş ile sözleşmesi sezon sonu bitecek olan Veli Kavlak için Stuttgart’ın devreye girdiği belirtildi. Alman temsilcisini izleyen bir muhabir, “Orta sahadaki Moritz Leitner, Dortmund’a dönecek. Onun yerine ilk hedef Veli Kavlak.” dedi. Stuttgart’ın transferi bonservissiz bitirmeyi planladığı, Avusturya Milli Takımı’nda forma giyen 25 yaşındaki gurbetçi yıldızla arkadaşları Klein ve Harnik’in de görüşeceği bildirildi.

Yıldırım, derbiden sonra patlayacak

Fenerbahçe-Gençlerbirliği maçının devre arasında hakemi tehdit ettiği için 60 gün hak mahrumiyeti cezası alan Başkan Aziz Yıldırım’a kötü haber. Tahkim Kurulu, itirazı reddetti, ancak bu durum tepkiyle karşılandı. Resmi sitede itirazın reddine hiçbir gerekçe gösterilmediği belirtilirken, “Kapalı kapılar ardında karar alma yoluna gidilmiştir. Ayrıntılı açıklamalar derbi sonrasında paylaşılacaktır.” denildi.

İsmail hoca tam saha pres istedi

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Beşiktaş karşısında oyuncularına tam saha pres talimatı verdi. Galatasaray derbisinde Alves oyundan atılana kadarki bölümde Emre, Mehmet Topal ve Meireles’in etkili oyunu ile rakibi sindiren Sarı-Lacivertli ekip, Beşiktaş önünde de aynı futbolu sergilemeye çalışacak. Siyah-Beyazlıların dinamik orta sahası üzerine baskı kurmayı düşünen deneyimli hocanın öğrencilerine de bu yönde taktik verdiği öğrenildi.

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER