Fatih Terim Galatasaray'da ne yaptı?

Fatih Terim'in 3. döneminde Galatasaray'a kazandırdıkları...

Fatih Terim Galatasaray'da ne yaptı?

Fatih Terim Galatasaray’ın Başındaki 3.Döneminde Sarı-Kırmızılı Takımı Ligin En Başarılı Takımı Yapmıştı. 

Galatasaray Fatih Terim’in yeniden göreve geldiği 2011-12 sezonundan günümüze 79 lig maçı oynandı. Galatasaray 79 lig maçında 48 galibiyet 22 beraberlik 9 yenilgi aldı. Galatasaray 79 haftada en başarılı takım olurken aynı zamanda en çok gol atan (150) ve en az gol yiyen (69) takım oldu. Galatasaray son 2 sezonda üst üste şampiyon olurken 2 kez de TFF Süper Kupasını kazandı. Galatasaray 79 haftanın 59 haftasını lider olarak tamamlamıştı. 

Fatih Terim Bu Sezon Başında Kazandığı TFF Süper Kupa Maçıyla Türkiye’de En Çok Kupa Kazanan Teknik Adam Olmuştu. 

Fatih Terim toplamda kazandığı 13 kupa ile Türkiye’de en çok kupa kazanan teknik adam oldu. Fatih Terim 6 kez lig şampiyonu, 2 kez Türkiye kupası, 4 kez Cumhurbaşkanlığı ve Süper Kupa, 1 kez UEFA Kupası kazandı.  Galatasaray ile son 2 sezonda şampiyon olan Fatih Terim 6 kez ile lig tarihinde en çok şampiyonluk yaşayan teknik adam olmuştu.  

Galatasaray Son 3 Sezonda Oynadığı 15 Derbi Maçta 2 Yenilgi Aldı. ( 2 Yenilgisi de Fenerbahçe Karşısında  )

Galatasaray Fatih Terim’in yeniden göreve geldiği 2011-12 sezonundan günümüze 15 derbi maça çıktı. Ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş ile Süper Lig, Süper Final ve TFF Süper Kupa maçlarında 15 kez karşılaşan Galatasaray 8 galibiyet 5 beraberlik 2 yenilgi aldı. Galatasaray son 3 sezonda derbi maçlarda 2 yenilgisini de Fenerbahçe karşısında aldı. Geçen sezon deplasmanda 2-1 kaybeden Galatasaray önceki sezonda Süper Final Şampiyonluk grubu 2.hafta maçında evinde rakibine 2-1 kaybetmişti.  

Galatasaray 12 Sezon Sonra Fatih Terim Döneminde Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Finale Kalmıştı.

Galatasaray geçen sezon Şampiyonlar Ligi gruplarının ardından 2.turda Schalke 04’ü geçip çeyrek finale yükselmişti. Galatasaray böylece 12 sezon sonra Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale kalmıştı. Galatasaray en son 2000-01 sezonunda Lucescu döneminde çeyrek finale kalmıştı.  Türk takımları ise 5 sezon sonra Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final gördü. Fenerbahçe 2007-08 sezonunda çeyrek finale kalmıştı. Galatasaray Fatih Terim yönetiminde böylece ilk kez Şampiyonlar Ligi çeyrek finali oynamıştı.  

Galatasaray TFF Süper Kupasını Üst Üste Kazanan İlk Teknik Adam Olmuştu. 

İlk olarak 2006 -07 sezonu başında düzenlenen TFF Süper Kupasında Galatasaray bu sezonda kazandı ve üst üste 2 sezon kupayı alan ilk takım oldu. Galatasaray geçen sezon yine Fenerbahçe karşısında Erzurum’da oynanan maçı 3-2 kazanmıştı. Fatih Terim de TFF Süper Kupasını iki kez kazanan ilk teknik direktör oldu.

Fatih Terim’in Galatasaray’dan Ayrıldığı Sezonlarda Fenerbahçe Şampiyon Oldu. 

Fatih Terim daha önce 2 kez Galatasaray’da görevinden ayrılmıştı. 1996-2000 arasında görev yapan Terim 2000-2001 sezonu başında görevinden ayrılmış sözü geçen sezon Mustafa Denizli yönetiminde Fenerbahçe şampiyon olmuştu. Fatih Terim 2002-2004 yılları arasında görev yapmış 2003-04 sezonu bitmeden görevinden ayılmıştı. 2003-04 sezonunda Fenerbahçe bu kez C.Daum döneminde şampiyon olmuştu.   


<< Önceki Haber Fatih Terim Galatasaray'da ne yaptı? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER