Fenerbahçe'nin sırrı ortaya çıktı

Fenerbahçe'nin Avrupa'da aldığı galibiyetlerin perde arkasındaki sistem belli oldu.

Fenerbahçe'nin sırrı ortaya çıktı

Tek bir taktiğe bağlı kalmadan karşı tarafın güç ve kapasitesine göre plan yapılıyor. Bilerek bazen top rakibe bırakılıyor. Rakipler o kadar iyi ezberleniyor ki, atacağı adımlar hesaplanabiliyor. 

Fenerbahçe, Avrupa’da destan yazmaya devam ederken, yakalanan tarihi başarının arkasında sıkı bir taktik çalışma ve analiz yatıyor. Neredeyse 24 saatini Samandıra’da geçiren Teknik Direktör Aykut Kocaman yaptığı hazırlıklarla her rakibe karşı farklı bir sistemle sahaya çıkıyor. Tek bir taktiğe bağlı kalmadan mücadele eden Fenerbahçe, şu ana kadar rakiplerini geçerken hep farklı sistemlere başvurdu. Örneğin topla oynama kapasitesi kısıtlı Bate Borisov takımına topu vermekten çekinmeyen sarı lacivertiler, topla oynamaya alışık Victoria Plzen karşısında meşin yuvarlağa daha çok sahip oldu. Lazio maçlarında da yine rakibe göre iki farklı taktik uygulandı. Benfica karşısında ise rakibin orta sahada etkili olduğunu fark eden teknik heyet bu bölgeyi uzun toplarla geçti ve oyunu üçüncü alana yıktı.

Milliyet'te yer alan habere göre Fenerbahçe’nin bir diğer artısı rakiplerin çok iyi ezberlenmesi. Karşı taraftan gelebilecek tüm hamlelerin doğru tahmin edilmesi ve hemen karşılığının verilebilmesi. Örneğin Benfica maçının devre arasında taktik konuşması yapan Teknik Direktör Aykut Kocaman ikinci yarının başında kurguda değişikliğe gitti. Rakibin en etkili silahı Gaitan’nın ikinci yarı oyuna gireceğini düşünen deneyimli çalıştırıcı yeni planını bu futbolcu üzerine yaptı. Savunmaya ek tedbirler aldı. İkinci yarı Benfica Teknik Direktörü Jorge Jesus, Arjantinli futbolcuyu oyuna alarak Kocaman’ı haklı çıkardı.

Fenerbahçe teknik heyeti karşılaşma öncesi futbolcularının fizik kondisyon durumuna bakarak da maçın taktiğini hazırladı. Son oynanan karşılaşmalar sonrası futbolculardan alınan verilerde takımın fizik açıdan iyi seviyede olduğu görülünce Teknik Direktör Aykut Kocaman, rakibi tempo yaparak yenmeye karar verdi. Fenerbahçe yaklaşık 90 dakika üstün bir mücadele örneği sergileyerek bir anlamda gücüyle rakibi geçmeyi başardı.

FENERBAHÇE BENFICA'YI BÖYLE DİZE GETİRDİ

Bugün'de yer alan habere göre de Fenerbahçe'nin Benfica karşısındaki tarihi başarısının ardında 3 önemli etken var. 

- Üç gün boyunca Benfica analizi yapıldı, futbolcular tek tek masaya yatırıldı. Herkes rakip futbolcuları ve Benfica’yı ezberledi. Menajerler ve tercümanlar bile Benfica’yı en ince ayrıntısına kadar öğrendi. Analizler, antrenör ve analiz uzmanı Arda Keskin ile Barış Karakoç tarafından hazırlanıp teknik heyete verildi.

- Devre arasında bütün futbolcular soyunma odasına girer girmez penaltı kaçıran Cristian’ı teselli ettiler. Cristian’a “Çıkıp senin için kazanacağız” sözünü verdiler. Aykut Kocaman, Cristian’a “Sen değil, başkası da bu penaltıyı kaçırabilirdi. Biz sahaya takım olarak çıktık. İkinci yarıda da takım olarak devam edeceğiz” dedi. Ardından diğer futbolculara dönüp “Hep beraber çıkıp Cristian için oynayacaksınız ve kazanacaksınız” diye konuştu. Ardından devre arası analizine geçildi. Hatalar ve doğru yapılanlar masaya yatırıldı. Kocaman takımından daha fazla top sürmesini istedi. Tecrübeli teknik adam “Top bizde kalsın. Topu mümkün olduğunca tutun” ifadelerini kullandı.

- Senegalli futbolcu Musa Sow maçtan önce sürekli Kur'an-ı Kerim okudu. Maça abdest alarak çıktı. i-Pod’uyla kulaklık aracılığıyla ve otomobilinde de sık sık Kur’an-ı Kerim dinleyen Sow, kendisini maça tam anlamıyla motive etti ve sahada savaştı.
<< Önceki Haber Fenerbahçe'nin sırrı ortaya çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER