Real Madrid - Galatasaray maçına dair her şey

Real Madrid - Galatasaray, Şampiyonlar Ligi maçının analizi, özeti, istatistikleri ve fotoğrafları bu sayfada!

Real Madrid - Galatasaray maçına dair her şey

Galatasaray,  Real Madrid ile Deplasmanda Oynadığı 2 Maçı da 3-0 Kaybetti.  
Galatasaray ile Real Madrid takımları Avrupa kupalarında 4 kez karşılaştı. Galatasaray 2000-01 sezonunda Şampiyonlar Ligi çeyrek finaline yükseldiğinde Real Madrid ile eşlemiş sahasında 3-2 yendiği rakibine deplasmanda 3-0 kaybedip elenmişti. Galatasaray aynı sezon başında UEFA Süper Kupa maçında Real Madrid’i uzatmalarda Jardel’in attığı golle 2-1 yenip kupayı müzesine götürmüştü. Galatasaray bu sezonda Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçında rakibine deplasmanda 3-0 mağlup oldu. 
 
Galatasaray İspanyol Takımlarına Karşı Son 12 Avrupa Kupası Maçını Kazanamadı. 
Galatasaray Avrupa Kupalarında İspanyol ekipleri ile 26 maç yaptı. Galatasaray 26 maçta 7 galibiyet 6 beraberlik 13 yenilgi aldı. İspanya’da oynanan 13 maçta sadece 1 kez (Fatih Terim dönemi 1999-2000 sezonu Mallorca maçı 4-1) kazanan Galatasaray 4 beraberlik 7 yenilgi aldı. Galatasaray Avrupa kupalarında İspanyol ekipleri ile oynadığı son 12 maçı kazanamadı. Galatasaray en son 3 Nisan 2001 tarihinde tam 12 yıl önce İstanbul’da Real Madrid’i 3-2 mağlup etmişti.
 
Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde İspanya Deplasmanında Galibiyet Alamadı. 
Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde İspanya deplasmanında 9 maça çıkarken 2 beraberlik 7 yenilgi aldı ve galibiyet alamadı. Bu sezon Real Madrid karşısında 3-0 kaybeden Galatasaray 2000-01 sezonunda aynı skorla deplasmanda yenilmişti. Galatasaray deplasmanda R.Sociedad karşısında 2003-04 sezonunda 1-1 berabere kalmıştı. Galatasaray 2002-03 sezonunda Barcelona’ya 3-1 kaybetmiş 2001-02 sezonunda ise 1-1 berabere kalmıştı. Aynı sezon Deportivo karşısında 2-0 kaybeden Galatasaray 1998-99 sezonunda A.Bilbao karşısında 1-0 ve 1994-95 sezonunda Barcelona karşısında 2-1 ve 1993-94 sezonunda 3-0 kaybetmişti. 

 
Real Madrid Şampiyonlar Ligi’nde Bu Sezon İlk Kez Bir Maçı Gol Yemeden Tamamladı. 
Real Madrid bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı 9 maçta 21 gol attı 11 gol yedi. Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı her maçta gol atan Real Madrid turnuvanın en çok gol atan takımı oldu. Real Madrid bu sezon sahasında oynadığı Şampiyonlar Ligi maçlarında 13 gol attı ve maç başına 2,60 gol ortalaması yakaladı. Real Madrid bu sezon ilk kez bir maçı gol yemeden tamamladı. Real Madrid Galatasaray maçına kadar oynadığı 8 mücadelede toplam 11 gol yemişti. 
 
Maç Boyunca Real Madrid Daha Fazla Mesafe Kat Etti. 
Real Madrid sahasında Galatasaray’ı 3-0 yenerken maç boyunca daha fazla mesafe kat etti. Real Madrid toplamda 110282 metre mesafe ederken Galatasaray 105622 metre mesafe kat etti. Maçın en çok mesafe kat eden oyuncuları 11698 metre ile Khedira ve 11125 metre ile Xabi Alonso oldu. 

Cristiano Ronaldo Bu Sezon Şampiyonlar Ligi’nde En Golcü Oyuncu Oldu.
Cristiano Ronaldo Galatasaray karşısında attığı golle bu sezon Şampiyonlar Ligi’nin en golcü oyuncusu oldu. Oynadığı 9 maçta 9 gol kaydeden Cristiano Ronaldo takımının tüm maçlarında 90 dakika sahada kaldı. 
  
Real Madrid’de C.Ronaldo,  Galatasaray’da Muslera, Selçuk İnan ve Dany Bu Sezon Şampiyonlar Ligi’nde Takımlarının Tüm Maçlarında 90 Dakika Görev Yaptı.
Galatasaray takımında kaleci Muslera, orta saha oyuncusu Selçuk İnan ve savunma oyuncusu Dany Nounkeu bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde takımlarının tüm maçlarında 90 dakika sahada kaldı. Real Madrid takımında ise sadece Cristiano Ronaldo 810 dakika sahada kaldı. 
 
Burak Yılmaz, Şampiyonlar Ligi Tarihinde Üst Üste 7 Maçta Gol Atan İlk Futbolcu Olma Fırsatını Kaçırdı. 
Burak Yılmaz Real Madrid maçına kadar Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı son 6 mücadelede de gol kaydetmişti. Burak Yılmaz, Real Madrid maçında da gol atarsa kupa tarihine geçecekti. Burak Yılmaz üst üste 7 Şampiyonlar Ligi maçında gol atan ilk oyuncu olacaktı ancak bu fırsatı kaçırdı. Sarı kart cezalısı duruma düşen Burak Yılmaz rövanş maçında görev yapamayacak.  

<< Önceki Haber Real Madrid - Galatasaray maçına dair her şey Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER