Kime suikast imasında bulundu?: Milletimize müjdelerimiz olacak!

Tayyip Erdoğan, ABD'nin Suriye'de IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi'yi özel operasyonla öldürmesine ilişkin olarak tartışma çıkaracak ifadeler kullandı.

Erdoğan’dan suikast mesajı: 'Yakında müjdelerimiz olacak' sözüyle kimleri kastetti?

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Toplantısı'nda konuşan AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan, "Bazı ülkeler, milli güvenliklerine tehdit olarak gördükleri teröristleri her nerede olursa olsun bulup ortadan kaldırıyorlar. Öyleyse, Türkiye'nin de aynı hakka sahip olduğunu kabul ediyorlar demektir. Buna, ellerini sıktıkları, övgüler dizdikleri teröristler de dahildir. İnşallah yakında bu konuda milletimize müjdelerimiz olacak." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın bu sözleriyle kimleri kastettiği ise tartışma konusu oldu.

Kürt medyasında Erdoğan'ın, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Genel Komutanı Mazlum Kobane'yi kastettiği iması yapıldı.

ERDOĞAN: AMERİKA HABER VERE VERE Mİ GELDİ?

KRD News'te yer alan habere göre, Erdoğan'ın grup toplantısından sonra bir gazetecinin "Bu kişi Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin mi?" şeklindeki sorusuna şöyle cevap verdi: "Bu işlerin haberi verilir mi? Niye acele ediyorsun. Bu işlerin haberi verilir mi? Amerika haber vere vere mi geldi?"

Bunun yanısıra Erdoğan'ın terörist olarak tanımladığı muhalif kesimlere yönelik yurt dışında yeni öldürme ya da kaçırma eylemlerine girişebileceği belirtiliyor. 

MİT FARKLI ÜLKELERDEN İNSAN KAÇIRIYOR

Hizmet Hareketi mensubu çok sayıda kişi Malezya, Pakistan, Moldova, Kamboçya, Kosova ve Ukrayna gibi ülkelerden rüşvet, imtiyaz vaadi ile işbirliği yapan devlet görevlileri aracılığıyla kaçırılmıştı. 

Kaçırılan kişilerin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından Türkiye'ye getirildiğini yine hükümet bülteni haline gelen Anadolu Ajansı ile hükümete yakın gazete ve televizyonlar duyurmuştu. 
<< Önceki Haber Kime suikast imasında bulundu?: Milletimize müjdelerimiz... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER