Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti logosu tanıtıldı -Vali Koçdemir: Eskişehir, 2013ün seyircisi olmayacak -Eskişehirliler, bu işin hem senaristi hem aktörü olsun istiyoruz


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, Eskişehir, 2013ün seyircisi olmayacak. Eskişehirliler, dünyadan gelen toplulukları seyreden, resim sergilerine bakan değil, bu işin hem aktörü hem senaristi olsun istiyoruz dedi.
     Aynı zamanda Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı olan Koçdemir, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti logosunun tanıtım toplantısındaki konuşmasında, kentin 2013 yılındaki çifte başkentlik çalışmalarında bugün logo belirleme merhalesini geride bıraktıklarını söyledi.
     Bundan sonra sponsorluk, tanıtım filmi gibi adımların çok seri bir şekilde atılacağını belirten Koçdemir, Öncelikle amacımız, bütün denenmiş, yapılmış uygulamaları bu sürece dahil etmekti. Mutfakta ne var- Burada hangi yemek pişirilebilir- Hem malzeme olarak hem aşçının kapasitesi, kabiliyeti olarak bunları tespit etmekti. Biz bunları yaptık diye konuştu.
     Eskişehir, 2013ün seyircisi olmayacak diyen Koçdemir, şunları kaydetti:
     Biz dünyanın en meşhur topluluklarını getirdik, 365 günde 4 bin etkinlik yaptık demeyeceğiz. Eskişehirliler, bu işin seyircisi değil, dünyadan gelen toplulukları seyreden, resim sergilerine bakan değil, bu işin hem senaristi hem aktörü olsun istiyoruz. Geçen sene Yunus Emrede Mahalleler Yarışıyoru yaptık. Belki ilk yıllarda ev baklavası gibi çok profesyonel gözükmeyecektir. Ama neticede biz yapacağız. Bizim çocuklarımız, insanlarımız bunları yapacak. Bunun şekillendirilmesinde de gönüllülük uygulaması başlattık, devam ediyoruz. Bunlarda da basınımızın katkı ve katılımının çok büyük rolü olacaktır.
     Koçdemir, Aralık ayında ya da 2013 yılı Şubat ayında 2012 Türk Dünyası Kültür Başkenti Astanadan başkentlik bayrağını teslim alacaklarını sözlerine ekledi.
     Ajansın tanıtım sorumlusu Zehra Aşçı da, çıkış noktasını 5 bin yıllık Yazılıkayanın üzerindeki motiflerin oluşturduğu Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti logosunun oluşumunda Selçuklu ve Odunpazarı Evlerinin motiflerinden de yararlanıldığını bildirdi.
     Türk simgesi kırmızı rengin tercih edildiği hilal, kavuk, başkenti temsil eden bir sembol olan yıldız kullanılarak oluşturulan logonun, birlikteliği ve çarkıfeleği (alem içinde alem) temsil ettiğini aktardı.
     11 tasarım arasından seçilen logonun tasarımcısı Orhan Ardahanlı ise söz konusu logoyu yaparken Eskişehirde olması gereken bazı dokuları ele aldıklarını, ortak kavramları bir araya getirerek, böyle bir konsept belirlediklerini dile getirdi.
     Toplantıya, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Genel Sekreteri Azmi Çelik, ajansın yönetim kurulu üyeleri Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Prof. Dr. Fazıl Tekin, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen ile basın mensupları katıldı.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER