10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü


ESKİŞEHİR (A.A) - AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP Eskişehir İl Başkanı Erman Gölet, AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Vahap Ata, MHP Tepebaşı İlçe Başkanı Abdürrezzak Aktaş, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, yayımladığı mesajda, demokrasileri ve ekonomileri sağlam temeller üzerine oturmuş toplumların bu başarısının temelinde, özgür ve çok sesli basının katkısının büyük olduğunu belirtti.
     Can, şunları kaydetti:
     Doğru ve ilkeli bir haber anlayışla ülkesinin ve dünyanın gerçeklerini tarafsızca kamuoyuna aktaran basın her toplumun öncelikli gereğidir. Ülkemizin gelişen ekonomisinin, güçlenen demokrasisinin temelinde de özgür ve öz güvenli basınımız büyük pay sahibidir. Günün her saatinde aktif olarak görev yapan, hizmet sunan basın mensubu kardeşlerimiz, mesleklerini her zaman ince bir hassasiyet içinde icra etmektedirler. Her türlü zor şartta emek harcayan basın mensupları yaptıkları işle milletin vicdanına ses olmaktadır. Kamuoyunun en temel bilgi kaynağı olan basın ve yayın organlarının vefakar çalışanlarının çalışan gazeteciler gününü en içten dileklerimle kutluyor, çalışma hayatlarında başarılar diliyorum.
    
     -Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen
    
     Büyükerşen, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, basın ve onun temel direği olan gazetecilerin demokratik sistemlerin sağlıklı işleyebilmesi için gerekli olan en önemli aktörlerin başında geldiğini bildirdi.
     Bir sistemin ne derece demokratik olduğu basın yayın organlarının tarafsızlığı ve gazetecilerin çalışma koşullarıyla doğru orantılı olduğunu vurgulayan Büyükerşen, şunları ifade etti:
     Ne yazık ki ülkemizde gazetecilik görevini yerine getirmek isteyen basın emekçileri her geçen gün daha da artan sıkıntılarla ve baskılarla karşı karşıya kalmaktadırlar. Ülkemizde sadece gerçekleri halka duyurmayı kendine amaç edinen gazeteciler, 10 Ocak 1961den bu güne aradan geçen 52 yılda yaşadıkları birçok baskıya, zulme rağmen doğruları araştırmaktan ve yazmaktan canları pahasına vazgeçmemişlerdir. İçinde bulunduğumuz tüm olumsuz şartlara rağmen büyük özverilerle görevini yapan tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum.
    
     -Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı
    
     Sakallı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, basının düşüncenin gelişmesine, kişiliğin oluşmasına, yaşamın tüm aşamalarında yetenek ve becerilerin elde edilmesine yardımcı olacak bilgileri iletmek işlevini başarıyla üstlendiğini kaydetti.
     Sakallı, şunları belirtti:
     Basının gelişimini sürdürebilmesi, evrensel ölçütlerde çalışabilmesi ve kamuoyunun sesi olma görevini başarıyla yerine getirebilmesi, basının çoğulcu yapısını koruyacak yasal düzenlemelerin yaşama geçirilmesi ve meslek çalışanlarının sosyal güvenlik ve ekonomik koşullarının iyileştirilmesiyle olanaklı olacaktır. Basın çalışanlarının sorunlarının duyarlı yaklaşımlar ve gerekli yasal düzenlemelerle çözülmesi ve olumsuzlukların en aza indirilmesi umuduyla haberi, yorumu, kısacası yaşadığımız dünyada neler olup bittiğini bizlere sıcağı sıcağına, bir görev bilinci içerisinde sunan değerli gazetecilerimizin, Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, uzun yıllar Eskişehir gündemine tuttuğunuz ışık ile aydınlanmayı temenni ediyor, saygılar sunuyorum.
    
     -Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç
    
     Ataç, yaptığı açıklamada, 10 Ocak 1961in gazetecilerin çalışma yaşamını düzenleyen ve daha ileri haklar getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği gün olduğunu anımsattı.
     Ataç, şunları ifade etti:
     Toplumumuzda köklü geri gidişin tarihi olarak bilinen 12 Eylül düzeni ile birlikte, basın iş kolundaki toplu sözleşme düzeni tam anlamıyla kullanılmaz hale getirilmiş, gazeteciler pek çok olayda şiddetin hedefine konmuş, yazıyla ifade özgürlüğü iktidarlar tarafından engellenir olmuştur. Geleceğin daha özgür ve güzel olması dileğiyle, farklı görüş ve anlayışı savunmanın güçlüğünü her geçen gün artan zorluklarıyla hisseden tüm basın mensuplarının, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarım.
    
     -CHP Eskişehir İl Başkanı Erman Gölet
    
     Gölet, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesaj şu ifadelere yer verdi:
     Basın mensuplarımızın ilkeli, tarafsız, doğru yayıncılık anlayışıyla, tüm güçlüklere rağmen yürütmeye çalışılan görevin zorluğunu biliyoruz. Alın terlerini dökerek görevlerini yapmaya çalışan basın emekçilerine teşekkür ediyoruz.
    
     -AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Vahap Ata
    
     Ata, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, özgür ve tarafsız bir basının varlığı demokratik toplumu yaşatan en önemli unsurlardan biri olduğunu kaydetti.
     Ata, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Dünyada, ülkemizde ve şehrimizde yaşanan olaylardan basın mensuplarımız aracılığıyla çok kısa sürede haberdar oluyoruz. Halkımızın sesi, kulağı, gözü olan basın meslek ilkeleri doğrultusunda görevlerini yapan basın mensuplarımız bizlere haberdar etmek adına zor şartlar altında çalışıyorlar. Basın, yayın organlarımızın tüm çalışanlarının bu anlamlı günlerini kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.dedi.
    
     -MHP Tepebaşı İlçe Başkanı Abdürrezzak Aktaş
    
     Aktaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, gece gündüz, yağmur çamur, soğuk sıcak demeden haber peşinde koşan basın çalışanlarının anlamlı günününü kutladığını belirtti.
     Aktaş, şunları kaydetti:
     Bir fedakarlık mesleği olan basın sektörünün çalışanları, gayretleri ve özverileri ile her türlü takdiri hak etmektedirler. Halkın haber alma özgürlüğü için özveri ile çalışan ve her gün kolayca ulaşabildiğimiz bilgileri bizlere sağlayan, kamuoyunun gözü, kulağı ve sesi olan basın emekçilerinin yaşadıkları zorlukları, harcadıkları çabayı görmemek ve onları bu çabalarından ötürü takdir etmemek mümkün değil. Görevini, toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla yerine getiren özgür basın, demokrasinin en etkili ölçülerinden biridir.
    
     -Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan
    
     Karacan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, hayata renk ve anlam katan tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü içtenlikle kutladığını bildirdi.
     Karacan, mesajından şu görüşlere yer verdi:
     Gazetecilerimiz, büyük emekler ve gayretlerle görevlerini yaparak, hem şehrimizin hem de ülkemizin nabzını tutmaktadır. Hayattan ve dünyadan haberdar olmamızı sağlayarak gerçeklere ulaşmamıza vesile olmaktadırlar. Şüphesiz ki Eskişehir basının köklü bir geçmişi ve saygın bir yeri vardır. Özveriyle görev yapan gazetecilerimiz şehrimizin yazılı ve görsel basındaki yetkinliğine de güç katmaktadır. Bu bağlamda gazetecilerimizin daha iyi koşullarda görev yapmaları büyük önem taşımaktadır.
    
     Muhabir: Hicret Özkan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER