23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor -Bayram, Nevşehir, Kırıkkale, Niğde, kırşehir ve Yozgatta düzenlenen törenlerle kutlandı


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir, Kırıkkale, Niğde, Kırşehir ve Yozgatta "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" düzenlenen törenlerle kutlandı.
     Nevşehirde Valilik önünde düzenlenen törende, Atatürk Anıtına çelenk konularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Daha sonra, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü çim sahasında devam törende, şiirler okundu, halk oyunları gösterileri sergilendi.
     Jandarma Genel Komutanlığına bağlı Nevşehir At-Köpek Eğitimi ve Meslek Edindirme Kurs Merkez Komutanlığının eğitimli köpeklerinin gösterisi de büyük ilgi gördü.
     Tören, spor etkinliklerinde dereceye giren öğrenci ve okullara ödüllerinin verilmesi ile son buldu.
    
     -Kırıkkale-
    
     Kırıkkalede Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene, Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Durmaz, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, kamu kurumlarının il müdürleri, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.
     İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, burada yaptığı konuşmada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının dünyada hiçbir ülkede bulunmayan iki farklı unsuru bir araya getiren milli bir bayram olduğunu söyledi.
     Okur, şöyle konuştu:
     "Bu bayram bir taraftan Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği anlamlı bir gün, diğer taraftan sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri, aydınlık yarınlarımızın güvencesi çocuklarımız için bir şenliktir. Atatürkün Türk çocuklarına armağan ettiği bayram, dünya çocukları arasında sevgi ve dostluk bağlarının geliştirilmesi ve tüm insanların barış içerisinde yaşayacakları bir dünyanın oluşmasına katkıda bulunmak için her yıl coşkuyla kutlanmaktadır.
     Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutladığımız 23 Nisanın taşıdığı değer ve anlamlara sahip çıkmalı, meclisimizi ve cumhuriyetimizi kuranların ülkülerini yaşama geçirmek için var gücünüzle çalışmalısınız. Kendinizi her konuda geliştirmeli, bilgiye, öğrenmeye, yeniliklere açık olmalı, araştırmalı, sorgulamalı, aklın ve bilimin yol göstericiliğinden ayrılmamalısınız."
     Konuşmaların ardından Kırıkkale Yunus Emre İlkokulu öğrencisi Berkay Baran şiir okudu ve çeşitli yörelere ait halk oyunları gösterileri sergilendi.
    
     -Niğde-
    
     Niğdede Cumhuriyet Meydanındaki törene Vali Alim Barut, İl Garnizon ve Jandarma Komutanı Albay Ufuk Nayır, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ile vatandaşlar katıldı.
     İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, burada yaptığı konuşmada, "Çocuklarımızı vatanımızın birliğini ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumak, birlik ve beraberlik içerisinde demokrasi kültürünü özümseyecek biçimde yetiştirmek, kalkınmış refah ve barış içerisinde yaşanacak bir geleceğe hazırlamak zorundayız" dedi.
     Halk oyunları gösterisinin ardından şiir, kompozisyon ve hikaye dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.
    
     -Kırşehir-
    
     Kırşehirde, eski Valilik binası önündeki törende Atütürk Anıtına çelenk sunuldu.
     Daha sonra Vali Özdemir Çakacakın koltuğuna oturan Vali Mithat Saylam İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Ayşe Nur Çetin, İl Emniyet Müdürü Mustafa İncebayı arayarak her okul önüne zararlı madde satışı yapanları önlemek için iki polis görevlendirilmesini istedi.
     Öğrenciler, öğretmenler ve protokol üyeleri, daha sonra, Valilik önünden başlayarak, Anıt Meydanına kadar şenlik yürüyüşü gerçekleştirdi.
     Özel Kırşehir Kolejinde devam eden kutlamalarda öğrenciler yazdıkları şiir ve kompozisyonlarını okudu.
     Buradaki kutlamalara, Vali Özdemir Çakacak, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Türker Yılmaz, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir Emniyet Müdürü Mustafa İncebay, Kırşehir Müftüsü Mustafa Balık ve İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata ile çok sayıda öğrenci katıldı.
    
     -Yozgat-
    
     Yozgatta ise Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencilerinden Rumeysa Kılıçaslan ve Abdullah Ulusoy Yozgat Vali Vekili Kemal Şahini ziyaret ederek, çiçek verdi.
     Ziyaretlerinden dolayı öğrencilere teşekkür eden Şahin, valilik makamını 4. sınıf öğrencisi Rümeysa Kılıçaslana devretti.
     Belediye Başkanı Yusuf Başer ile telefon görüşmesi yapan Kılıçaslan, okul bahçelerine geri dönüşüm konteynerlerinin konulasını istedi.
     Yozgat Vali Vekili Kemal Şahin, öğrencilere teşekkür ederek çeşitli hediyeler verdi.
     Daha sonra Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende, Atatürk Anıtına çelenk konuldu.
     Konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları ve tiyatro gösterisi sundu.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yurtlarında barınan çocukların oluşturduğu mehter takımı da konser verdi.
    
     Muhabir: Ekip
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER