23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor -Kutlamalar kapsamında Trabzon, Rize, Bayburt, Gümüşhane ve Artvinde tören düzenlendi


TRABZON (A.A) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Trabzonda düzenlenen çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı.
     Kutlamalar, valilik binası önündeki Atatürk Anıtına Vali Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Turgay Arasın çelenk sunmasıyla başladı.
     Çelenk sunma töreninin ardından Beşirli Mahallesi Nurettin Doğan Caddesinde devam eden kutlamalarda öğrenciler günün anlam ve önemine ilişkin şiir ve kompozisyon okudu.
     İl Milli Eğitim Müdürü Taner Kırbaç, burada yaptığı konuşmada, devlet anlayışının temel ilkelerini oluşturan ana unsurlardan birisinin milli egemenlik olduğunu ifade ederek, "TBMMnin açıldığı günün çocuklara armağan edilmiş olması, onlara duyulan sevginin ve sarsılmaz güvenin sonucudur. Çocuklarımız bu değerli armağanı, dünyanın dört bir yanından gelen kardeşleriyle paylaşıp, çoğaltıyorlar. Yarınların sevgi ve dostluk bağlarını böylece ilmek ilmek dokuyorlar" dedi.
     Konuşmaların ardından Vali Kızılcık, ilköğretim öğrencileri arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerini verdi.
     Beşirli İMKB İlkokulu öğrencilerden oluşan halk oyunları ekibi, çeşitli yörelere ait gösteriler sundu. Tören, protokol üyeleri ve öğrencilerin şenlik yürüyüşüyle sona erdi.
    
     -Gümüşhane-
    
     Gümüşhanedeki törende, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ve öteki ilgililer, Hükümet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sundu, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşını okudu.
     Daha sonra Yenişehir Stadında düzenlenen törene Vali Yusuf Mayda, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Arslantaş, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Serhat Önder, kamu kurum ve kuruluşların yetkilileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
     Aktaş, burada yaptığı konuşmada, TBMMnin 93 yıl önce vatanı parçalamak ve Türk milletini köle yapmak isteyenleri kovmak için kurulduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     "Bugün ülkemizde yaşayan bütün insanların bölgesel, inanç ve etnik farklılıklarına bakmadan aynı irade beyanı ile birliği, beraberliği ve kardeşliği sağlayarak, huzur ve güven içinde ülkemizin imarı, insanlığın barışı için çalışmayı temin ederek, tüm dünyaya örnek olmayı amaçlıyoruz. Arzumuz, meclisimizin dün olduğu gibi bugün de bu arzumuza göre icraat yaparak, milletimizin hislerine tercüman olmasıdır."
     Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunduğu törende, düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri, protokol üyeleri tarafından verildi.
     Tören, renkli görüntülerin yaşandığı çuval ile yürüme ve kaşıkla yumurta taşıma yarışmasının ardından halk oyunları gösterileri ile tamamlandı.
    
     -Bayburt-
    
     Bayburtta Cumhuriyet Caddesinde düzenlenen törene, Vali Hasan İpek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Cumhuriyet Başsavcısı Erkan Kalkan, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hacı Demirezen, öteki ilgililer, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
     İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, burada yaptığı konuşmada, milli egemenliğin, milletin bölünmez bütünlüğünü ifade ettiğini vurgulayarak, "Demokrasinin, hürriyetin ve güçlü devlet olmanın dayanak noktası milli egemenliktir. Her alanda hızlı bir değişimin yaşandığı günümüzde, temelini milli egemenliğe dayandırmayan milletlerin çağdaşlığından söz edilemez" diye konuştu.
     Doğan, geleceğin en büyük teminatı olan çocukları ve gençleri bilgi toplumunun ihtiyaçlarına cevap verebilecek girişken, küresel düşünen ve yerel hareket edebilen tarzda yetiştirebilme sorumluluğunun herkesin üzerinde olduğunu söyledi.
     Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu etkinlikte, çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri protokol üyelerince verildi.
     Kutlamalar, Bayburt Gençlik Merkezi Halk Müziği Korusunun konseriyle sona erdi.
    
     -Artvinde, Gürcistan halk oyunları ekibi gösteri sundu-
    
     Artvinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla etkinlikler gerçekleştirildi.
     Artvin Şehir Stadında yapılması planlanan ancak yağmur dolayısıyla Artvin Spor Salonunda gerçekleştirilen törene, Vali Necmettin Kalkan, Belediye Başkanı Emin Özgün, Garnizon Komutanı Piyade Albay Güven Dalgıç, Jandarma Komutanı Jandarma Albay Alper Sır, Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner, öteki ilgililer, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
     Artvin Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, burada yaptığı konuşmada, milli birlik ve beraberlik duyguları etrafında güçlenen milli iradenin temsil edildiği TBMMnin kuruluşu ile yeni Türk devletinin doğuşunun 93. yıl dönümünü kutlamanın onur ve mutluluğu içinde olduğunu söyledi.
     Yanmaz, 23 Nisanın Türk milletinin sömürgeci devletlerin her türlü baskı, zulüm ve işgaline karşı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün önderliğinde milli egemenliğin hakim kılındığı gün olduğunu belirterek, "Milli varlığımızı yüceltmenin gururu içindeyiz" dedi.
     Öğrenciler arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini Vali Kalkan verdi.
     Öğrencilerin çeşitli yörelere ait halk oyunları gösterilerinin ardından, Gürcistanın Acara Özerk Cumhuriyetinden gelen çocuk halk oyunları ekibi de sahne aldı. Gösteriler, beğeniyle izlendi.
    
     -Rizedeki gösteriler, yağmur nedeniyle ertelendi-
    
     Rizede, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 93. yıl dönümü kutlama programının bir bölümü yağmur nedeniyle ertelendi.
     Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Yağmur altında gerçekleştirilen törene Rize Belediye Başkan Yardımcısı Osman Karavin, İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, öteki ilgililer, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler katıldı.
     Cumhuriyet Meydanında öğrenciler tarafından gerçekleştirilmesi planlanan gösteri, yağmur dolayısıyla ertelendi.
     Kutlamalar, yarın Kurtuluş İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilecek programla tamamlanacak.
    
    
     Muhabir: Ekip / Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER