8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -AK Parti Malatya milletvekilleri Çalık ve Şahin, mesaj yayımladı


MALATYA (A.A) - AK Parti Malatya milletvekilleri Öznur Çalık ile Mustafa Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Çalık, mesajında, 1857 yılında New Yorklu işçi kadınların daha insanca bir yaşam isteyerek, eşitsizliklere ve ayrımcılığa karşı sürdürdüğü mücadeleyle başlayan süreçte 8 Martın tüm dünya kadınlarının kutladığı uluslararası bir güne dönüştüğünü hatırlattı.
     Kadınların Türkiyenin gelişmesi, kalkınması, sağlıklı ve güçlü bir toplum olabilmesi yönünde her geçen gün önemli adımlar attığını ifade eden Çalık, Çünkü nüfusumuzun yarıdan fazlasını oluşturan kadınlarımızı ülkemizin gelişmesine ve kalkınmasına, kısaca her alandaki üretim faaliyetlerine daha geniş bir şekilde dahil ve ortak etmeye yeminli ve gönüllüyüz ifadelerini kullandı.
     AK Parti iktidarı olarak, kadınların sosyal ve ekonomik haklarındaki ilerlemeleri ve siyasi yaşamda etkinliklerinin artmasına yönelik çalışmaları, ülke kalkınmasının ve çağdaş toplumlar seviyesine ulaşmanın vazgeçilmez unsurları olarak gördüklerini belirten Çalık, şunları kaydetti:
     Kadına karşı ayrımcılığın, şiddetin ve benzeri çağ dışı uygulamaların sona erdirilebilmesinin yolunun öncelikle eğitimden geçtiğine inanıyoruz. Bu nedenle kızlarımızın eğitimine büyük önem veriyoruz. Ülkemizde şu anda, özellikle eğitim noktasında yürütülen kampanyalar, geleceğin annelerini eğitiyor ve gelecek nesiller adına umut verici bir tabloyu müjdeliyor. Eğitimle birlikte siyasal, sosyal ve ekonomik haklarda her geçen gün iyileştirmeler yapılıyor. Standartları ilerleyen bir demokrasi içinde, kadına yönelik şiddete hiçbir şekilde tolerans gösterilmiyor, bu noktada alınan önlemlerle birlikte ağır cezai şartlar da kararlılıkla uygulanıyor. Şunu büyük bir memnuniyetle ifade etmeliyim ki; Türkiye, Bin Yıl Kalkınma Hedefleri arasında yer alan cinsiyet eşitliğiyle kadın ve kız çocuklarının eğitim hakları alanında önemli yol almış, 2015te ulaşılması gereken hedeflerin çoğuna bugün ulaşmış bir ülkedir. Hükümetimizin kadınlarımıza yönelik çalışmaları bunlarla kalmayacak, artarak devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü candan kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
    
     -Şahinin mesajı-
    
     Mustafa Şahin de aile kurumunun temeli, milli-manevi değerlerin temsilcisi ve koruyucusu olan kadınların, toplumun ve sosyal hayatın ayrılmaz bir unsuru olduğunu vurguladı. Kadınların, ekonomi, eğitim, sağlık, kültür ve sosyal hayatın her katmanında yer alarak hayatın bütün alanlarında etkin bir şekilde katılmalarına imkan sağlayacak çalışmaları yapmanın insanlığın ortak sorumluluğu olduğunu kaydeden Şahin, şöyle devam etti:
     AK Parti hükümetleri döneminde kadınlarla ilgili yapılan çalışmalar çerçevesinde kadınlarımızın toplumsal sorumluluk açısından her alanda yerlerini almaları sağlanmıştır. Özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın icracı bir bakanlık olarak kurulmasıyla kadınlarımızın sosyal hayat ve çalışma hayatlarında takdire şayan çalışmalar yapıldı ve yapılmaya da devam edecektir. Son 10 yılda Anayasa ve Medeni Kanunda yapılan düzenlemelerle genel anlamda kadına karşı pozitif ayrımcılığı öne çıkaran düzenlemeler yapıldı. İş yerlerinde cinsiyet ayrımı kaldırıldı. Kadın ve çocuklar için sığınma evleri açıldı. Haydi Kızlar Okula, Ana Kız Okuldayız gibi çeşitli kampanyalarla 350 binden fazla kız çocuğumuzun okulla buluşturulması gibi sayabileceğimiz pek çok çalışma yapıldı. Bu duygu ve düşüncelerle; ailemizin temelini oluşturan, sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine vesile olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER