ABD ve Avrupadan yaban hayatı için

ABD ve Avrupadan yaban hayatı için geliyorlar -Burdurda bulunan Lisinia Doğa ve Anti Kanser Projesi alanına ABD ve Avrupa ülkelerinden gönüllü olarak 3 yılda yaklaşık bin 500 kişinin gelerek görev yaptığı bildirildi -ABDli Lavri N


BURDUR (A.A) - Gökmen Yüce - Burdurda bulunan Lisinia Doğa ve Anti Kanser Projesi alanına ABD ve Avrupa ülkelerinden gönüllü olarak 3 yılda yaklaşık bin 500 kişinin gelerek görev yaptığı bildirildi.
     Lisinia Doğa ve Anti Kanser Projesi sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karakent köyü yakınlarındaki proje alanında Isparta, Antalya, Afyon, Denizli ve Burdur gibi illerde yaralı ya da zehirlenmiş halde bulunan yaban hayvanlarının tedavi edilerek iyileştirildiğini, organik tarım yapıldığını, kansere karşı bilgilendirici etkinlikler düzenlendiğini ve çalışmalar yapıldığını söyledi.
     Projenin 9 alt projesi bulunduğunu, bunlardan birinin de Burdur Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi olduğunu belirten Sarıca, alana 5 ayrı organizasyon için gönüllerinin geldiğini, projenin yurt dışı tanınmışlığının çok yüksek olduğunu kaydetti.
     Bu kapsamda doğaya duyarlı insanların proje alanına gelerek yaban hayatı etkinliklerine katıldıklarını anlatan Sarıca, Burada 1 yıl kadar kalan yabancılar var. Onların barınma ve yeme içme ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Yol ve diğer ücretlerini ise kendileri karşılıyor. Projemize canı gönülden destek veriyorlar dedi.
     Sarıca, alana gelen gönüllülerin amacının temiz bir doğa ve kansersiz bir yaşam oluşturmak olduğunu vurguladı. Proje alanında 3 yılda ABD ve Avrupa ülkelerinden gelen yaklaşık bin 500 kişinin görev yaptığını anlatan Sarıca, Alanımıza gelerek çalışma yapmak isteyenlerin taleplerini imkanlarımız ölçüsünde karşılıyoruz. Onlar burada yaban hayvanlarının bakımında, organik üretimde, doğa okulunda ve projenin diğer alt bölümlerinde görev yapıyorlar diye konuştu.
    
     -ABDden yaban hayatı için geldi-
    
     Proje alanına ABDden gelen 58 yaşındaki Lavri Norton, ülkesinde yaklaşık 30 yıldır masaj terapi üzerine çalıştığını, ancak iş hayatının kendisini tatmin etmediği için seyahat etmeye karar verdiğini anlattı.
     Öztürk Sarıca ile görüştükten sonra gönüllü olarak projeye destek verdiğini belirten Norton, Burayı çok beğendim. Genelde yemek pişirme işlerini yapıyorum. Alandaki günlük işlerle de ilgileniyorum ve yaptığım işi çok seviyorum dedi.
     İngiliz Tim Mohishaw ise Finlandiyada kızak köpekleriyle ilgilenirken biraz da hava şartları nedeniyle güneye gelmeye karar verdiğini, internette Lisinia Doğa ve Anti Kanser Projesini incelediğini kaydetti.
     Doğaya ve hayvanlara karşı tutkusu olduğunu anlatan Mohishaw, Burada kendimi yansıtabiliyorum. Bir ay kadar kalacağım, sonra Finlandiyaya dönüp kızak köpekleriyle ilgilenmeye devam edeceğim dedi.
     Ülkesinde yazarlık yaptığını anlatan 35 yaşındaki İspanyol Rafa Guüerrez de 6 aydır seyahat ettiğini belirterek, Doğal yaşama karşı özel bir ilgim var. Burada olmaktan çok mutluyum. Hayvanlarla zaman geçirmek çok eğlenceli. İnsanlar da çok misafirperver diye konuştu.
    
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber ABD ve Avrupadan yaban hayatı için Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER