Ahlatta su sporları merkezi kuruluyor

Ahlatta su sporları merkezi kuruluyor


BİTLİS (A.A) - Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, Van Gölünü su sporları açısından değerlendirmek ve göl turizminden faydalanmak için ilçeye Su Sporları Merkezi kurma çalışması başlattıklarını söyledi.
     Van Gölü havzasındaki yerleşim birimlerinin gölden yeteri anlamda faydalanamadığını anımsatan Dölek, hayata geçirecek merkezin, hem su sporlarını halka tanıtarak sevdireceğini hem de Van Gölünün su sporlarının cazibe merkezi haline getirilmesi için büyük bir adım olacağını ifade etti.
     Ahlatın doğal güzelliği ve tarihi kültürel değerleriyle, Van Gölü havzasındaki yerleşim merkezleri içerisinde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Dölek, şöyle konuştu:
     Van Gölünün su sporları ve turizm açısından yeteri kadar değerlendirilmediği gerçeğini göz önünde bulundurarak, projeler üretmeye başladık. Geçen yıl Kaymakamlığımızın SODES tarafından finanse edilen Ahlat Su Sporları ile Tanışıyor projesini hayata geçirerek, bu konuda ilk adımı attık. Proje kapsamında su sporları malzemeleri, kano ve yelkenler alarak kurslar verdik ve sporcular yetiştirdik.
     Van Gölünde turizm çeşitliliğini artırmak ve su sporları bilincini oluşturmak amacıyla bu merkezi kurmayı amaçladıklarını belirten Dölek, merkezin proje çalışmalarının tamamlandığını söyledi.
     Dölek, şunları aktardı:
     Ahlat-Adilcevaz karayolu üzerinde bulunan Köy Hizmetleri Tesisinin yerine yapılacak olan su sporları merkezinin yaklaşık maliyeti 1,5 milyon lira civarında olacak. 600 bin liralık ödenek hazır. Kalan ödeneğin tamamlanması halinde, çalışmalara başlanacak. Merkezde su sporlarının yapılacağı alanlar, su kayağı, tenis ve basketbol sahaları ile yeşil alanlar olacak. Ayrıca yer durumuna göre halı saha da yapmayı planlıyoruz. Kurulacak merkez, bölge halkına ve ilçeye gelecek turistlere hitap edecek. Amacımız su sporları merkezini önümüzdeki sezona yetiştirmek.
     Dölek, kurulacak su sporları merkezi ile bölgenin göl turizmi açısından önemli bir konuma kavuşacağını da belirterek, merkezin yapılması hususunda desteklerini esirgemeyen AK Parti Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler ve Vedat Demiröz ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Akaya teşekkür etti.
    
     Muhabir: Selcan Bayar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Ahlatta su sporları merkezi kuruluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER