AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: -"AK Parti iktidarı sayesinde terör örgütü Türkiyeye diz çöktüremeyeceğini gördü. Silahlar değil artık siyaset konuşsun noktasına geldik" -"Sayımız referandumda olsa bir anayasa değişikliğin


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "AK Parti iktidarı sayesinde terör örgütü Türkiyeye diz çöktüremeyeceğini gördü. Silahlar değil artık siyaset konuşsun noktasına geldik" dedi.
     Şahin, bir otelde düzenlenen AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı 7. Bölge Toplantısında yaptığı konuşmada, vatandaşın Türkiyenin en önemli sorununu "terör" olarak gördüğünü ve bunun çözümünü de siyasi iktidardan beklediğini belirtti.
     Türkiyenin bu sorunu çözmek için birkaç ay önce bu imkanı yakaladığını kaydeden Şahin, "Çözüm süreci adını verdiğimiz bir süreç başladı. 3-4 aydır Türkiyede hamdolsun şehit cenazeleri gelmez oldu, kan akmaz oldu. Bir süreç başladı. AK Parti iktidarı sayesinde terör örgütü Türkiyeye diz çöktüremeyeceğini gördü. Silahlar değil artık siyaset konuşsun noktasına geldik" dedi.
     Bazı kesimlerin "AK Parti iktidarı terör örgütü karşısında diz çöktü" şeklinde beyanlarda bulunduğunu aktaran Şahin, kimin diz çöktüğünü milletin takdirine bıraktıklarını ifade etti.
     Türkiyenin böylesine önemli bir sorununu çözme konusunda önemli bir imkan yakaladığını vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:
     "Halkımızın büyük bir çoğunluğu bu çözüm sürecinin başarıya ulaşmasını beklemektedir. Türkiye normalleşsin, Türkiye terör için sarf ettiği enerjisini, kalkınması, gelişmesi için harcasın ve böylece bölgede ve dünyada hedeflediği yere çok daha çabuk ulaşsın diye bir beklenti söz konusudur. Diyorlar ki; Siz ne verdiniz, ne vaat ettiniz de silahlar sustu- Genel başkanımız, hükümetimizin başı, bu konuları yakinen takip eden Recep Tayyip Erdoğan dün de söyledi, daha önce de söyledi. Hiçbir vaatte bulunmadık, hiçbir taviz vermedik, milletimizin razı olmayacağı hiçbir adımı atmayız dedik. Bu noktadayız. Bir tek amacımız var, bu terör sorununu Türkiyenin gündeminden çıkarmaktır.
     Gençlerimizin ölmemesi, şehit olmaması, hatta bir tek gencimizin hayatını kaybetmemesi pahasına buna destek vermeye değmez mi- Bir tek ananın yüreği yanmasın diye, göz yaşı akmasın diye, bu sürece sıcak bakıp destek vermeye değmez mi- Karşı çıkanlar neye çıkıyor anlayamıyorum."
    
     -Bölünme endişeleri-
    
     MHPnin Bu süreç ilerlerse Türkiye bölünür söylemiyle mitingler düzenlediğini anımsatan Şahin, "Kürt vatandaşlarımızın çoğunlukla yaşadığı bölgelerin bölüneceğini iddia ediyorlar. Kan akarken bölünmeyen bir ülke, kan durduktan sonra bölünür mü arkadaşlar-" diye konuştu.
     MHPnin mitingleri İzmir, Bursa, Antalya yerine Şırnak, Van, Hakkari ve Diyarbakırda düzenlemesi gerektiğini savunan Şahin, şunları söyledi:
     "Gidin deyin ki; Sizin bölünme riski altında olduğunuzu görüyoruz, aman sakın bölünmeyin. Mitingi orada yapın. İzmirlilerin bölünme diye bir riski yok. Antalyalıların, Bursalıların böyle bir durumu söz konusu değil. Niye gelmiyorsunuz- Çünkü siz kafanızda Türkiyeyi bölmüşsünüz. O bölgeleri kafanızdan ve gönlünüzden silmişsiniz. Türkiyenin birliğinin ve bütünlüğünün en büyük teminatı AK Partidir. Ne siyasal Türkçülere, ne siyasal Kürtçülere bu ülkeyi böldürmeyeceğiz."
    
     -Yeni anayasa çalışmaları-
    
     Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Şahin, diğer partilerle üstünde mutabakat sağlanan madde sayısının 30u geçmediğini, bir uzlaşma metninin ortaya çıkmayacağının görüldüğünü kaydetti.
     AK Partinin milletin beklentilerine cevap vermek için kendi anayasa metnini hazırlayacağını ifade eden Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Gelin birlikte yapalım. Dörtlü olmadı, ikili yapalım, üçlü yapalım. 2011 seçimlerime doğru giderken halkımızın bu beklentisini gerçekleştireceğimizi vaadettik. Sayımız referandumda olsa bir anayasa değişikliğini meclisten geçirmeye kafi gelmiyor ama Meclis Başkanlığına anayasa değişiklik teklifi verebilecek tek parti AK Partidir. O nedenle kendi metnimizi hazırlayacağız ve TBMM Başkanlığına takdim edeceğiz. Anayasa komisyonunda gündeme alınır, görüşülür, görüşülmez, o zamanki şartlara bakarız ama biz halkımıza ne vaadetmişsek onu gerçekleştirmek için elimizden gelen tüm çabayı göstermiş olan bir siyasi hareketiz."
    
     Muhabir: Orhan Çiçek - Zerin Özdilek / Ömer Fansa
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER