AK Parti İl Başkanı Köse:

AK Parti İl Başkanı Köse: -Geçmişte ATSOya yönelik eleştirilerim oldu, ATSOnun tarafsız olmadığına dair. Hükümetin icraatlarını takdir etmediğine dair açıklamalarımız oldu. Ancak bir tarafı desteklememiz söz konusu değil


ANTALYA (A.A) - AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, parti olarak Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) seçimlerinde herhangi bir tarafı desteklemelerinin söz konusu olmadığını bildirdi.
     Mustafa Köse, AK Parti İl Binasındaki konferans salonunda düzenlediği basın toplantısında, eğitim alanında Antalyaya yapılacak olan yatırımları değerlendirdi. Basın toplantısı öncesinde yapılacak yatırımların anlatıldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.
     Türkiyede ilk kez bir ilde eğitim kampüsü oluşturulacağını kaydeden Mustafa Köse, içerisinde anaokulu ve meslek liselerinin de yer alacağı kampüsün Kepezde yapılacağını ve Türkiyede bir ilk olacağını bildirdi.
     Köse, İl Genel Meclisinin hükümet tarafından gönderilen bütçeyi gerektiği gibi kullanamadığını, bu nedenle KÖYDES projesi kapsamında hükümetin direkt olarak Kaymakamlıklara gönderdiği paralarla ilçelere çeşitli tesisler kazandırıldığını söyledi. Geçtiğimiz hafta Kaşta yaptıkları bir dizi açılışın da bu kapsamda gerçekleştirildiğini ifade eden Köse, özellikle eğitimle ilgili Kaşta atılım yapıldığını bildirdi. Köse, ilçeye içme suyu tesisleri, köprü, 112 acil istasyonunun yanı sıra, anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise ve 200 yataklı kız ve erkek öğrenci yurdunun da aralarında bulunduğu 12 tesis kazandırdıklarını belirtti.
     Mustafa Köse, hükümetin 2013 yılı için Antalyaya yapılması öngörülen yatırımların 921 derslik ve 55 yeni okul, 200 öğrenci kapasiteli 1 pansiyon ve spor salonu olduğunu ve bunların 2013 yılı yatırım programına alındığını kaydetti. Köse, yatırımların toplam maliyetinin 142 milyon lira olduğunu söyledi.
     Devlet-millet işbirliğinde hayırsever vatandaşların da katkılarıyla 11 ilçede proje ya da inşaat aşamasında olan 81 tesisin yapımının sürdüğünü ifade eden Köse, aralarında anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, meslek lisesi, fen lisesi, Anadolu lisesi, pansiyon, spor salonu, halk eğitim merkezi, uygulama oteli ve sosyal tesisler de bulunan bu tesislerin toplam değerinin 214 milyon lira olduğunu söyledi.
     Ortaya çıkan rakamların hükümetin eğitime verdiği önemi gösterdiğini bildiren Köse, Antalya hak ettiği hizmeti alamıyor diyenlere bunlar en güzel cevaplardır. Yaptığımız hizmetleri, bakanlıklarımızın ilimizdeki hizmetlerini zaman zaman paylaşacağız dedi.
    
     -Muratpaşa İlçe Başkanı Kıvrakın istifası-
    
     Partisinin Muratpaşa İlçe Başkanı Ali Kıvrakın görevini bırakmasına da değinen Mustafa Köse, Kıvrakın işi gereği sıklıkla yurt dışında çıktığını ve bazı sağlık sorunları nedeniyle sık sık il dışında bulunması gerektiğini söyledi. Kıvrakın bu durumun yaklaşan yerel seçimlerde teşkilata zarar vereceğini düşünerek görevi bırakmak istediğini kendilerine aralık ayında bildirdiğini ifade eden Köse, kendisinden gayret göstermesini istediklerini belirtti.
     Kıvrakın işlerinin yoğunluğunun artarak devam etmesi ve iş hayatının ve sağlığın da son derece önemli olduğunu düşünmeleri nedeniyle sık sık Kıvrak ile bir araya geldiklerini kaydeden Köse, Kıvrakın hassasiyet göstererek ilçe başkanlığı görevini bırakma kararı aldığını söyledi.
     Kıvrakın ilçe başkanlığı görevinden ayrılmasının partiden ayrılmak anlamına gelmediğinin altını çizen Köse, Partideki çalışmaları artarak devam edecek. O zaten partinin dışında kalmayı arzu etmiyor. Bizim kendisine verecek olduğumuz görevler var. Gayretle bu görevi gerçekleştirdi. Güzel bir teşkilat, güzel bir sistem kurdular. Bundan sonra da yeni gelecek arkadaşlarımız bayrağı daha ileri taşımaya çalışacaklar. Kendisine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum dedi.
     Kıvrakın istifasını AK Parti Genel Merkezine ulaştıracaklarını ve yapılacak değerlendirmelerin ardından bir atama yapılacağını kaydeden Köse, Genel merkezden koordinatörümüz gelecek. Bir istişare gerçekleştireceğiz. Ortak kararla genel merkezimiz atamayı gerçekleştirecek. Bu konuda bizim herhangi bir talebimiz yok. Parti içinden de olabilir, parti dışından da diye konuştu.
     Köse, bir gazetecinin Kıvrakın ATSO seçimlerinde aday olacağı için partideki görevinden istifa ettiği yönündeki tartışmaları sorması üzerine, kendilerinin bu yönde bir talebi olmadığını söyledi.
     Hiçbir sivil toplum kuruluşu seçiminde taraf olmadıklarını ve olmayacaklarını ifade eden Köse, şöyle konuştu:
     Geçmişte ATSOya yönelik eleştirilerim oldu, ATSOnun tarafsız olmadığına dair. Hükümetin icraatlarını takdir etmediğine dair açıklamalarımız oldu. Ancak bir tarafı desteklememiz söz konusu değil. Geçtiğimiz ATSO seçimlerinde de AK Parti bir tarafmış ve yenilmiş gibi bir algı oluşturuldu. Ben yakinen biliyorum hiçbir şekilde taraf olunmadı. Hiçbir yerinde bulunulmadı ama öyle olduğu halde AK Parti tarafmış gibi gösterildi. Sivil toplum kuruluşları kendi işlerini yapmalı. Biz bir tek şey bekliyoruz sivil toplum kuruluşları tarafsız olsun.
     Türel Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu zaman çıkıp davalar açıp, açıklamalar yapacaksınız, ama CHPli Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu zaman gözünüzü yumacaksınız. Hukuka aykırılıkları, yanlışları göreceksiniz dava açmayı bırakın açıklama bile yapmayacaksınız. Sonra biz sivil toplum kuruluşuyuz diye ortalıkta gezeceksiniz.
    
     -Muratpaşa İlçe Başkanı Ali Kıvrak-
    
     Ali Kıvrak da iş yaşamında aralık ayındaki gelişmeler üzerine sıklıkla yurt dışına çıkması gerektiğini ve bu durumun bir süre daha böyle devam edeceğini düşündüğünü kaydetti.
     Yerel seçimlere yaklaşık 1 yıl kaldığını ve bu süreçte başkan olarak teşkilatın yanında ve sokakta yer almamasının partiye ve Muratpaşa teşkilatına zarar verebileceğini düşündüğünü kaydeden Kıvrak, Bunları değerlendirince bu işin daha hayırlı olacağını düşündüm. İlçe başkanlığı görevini bırakıyorum. Ama partideki diğer görevlerime devam ediyorum. Bunun nedeni sadece iş hayatımdaki yoğunluğun artması ve buna bağlı olarak teşkilata zarar verme ihtimalim olduğunu düşünmemdir dedi.
     Kıvrak, ATSO seçimlerinde aday olmasının şu an için gündemde olmadığını kaydetti.
    
     Muhabir: Bekir Bektaş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber AK Parti İl Başkanı Köse: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER