Antalya Valisi Altıparmak Kaşta açılışlara katıldı

Antalya Valisi Altıparmak Kaşta açılışlara katıldı -Altıparmak: -Hayırseverlerin katkısını ihmal etmemek lazım. Antalya bana göre Türkiyede hayırseverlik açısından ilk sırada


ANTALYA (A.A) - Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Hayırseverlerin katkısını ihmal etmemek lazım. Antalya bana göre Türkiyede hayırseverlik açısından ilk sırada dedi.
     Antalya Valisi Altıparmak, Kaş ilçesini ziyaret ederek bazı açılışlara katıldı. Altıparmaka ziyaretinde AK Parti Antalya Milletvekilleri Gökçen Özdoğan Enç ve Yusuf Ziya İrbeç, Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı ile kurum amirleri eşlik etti.
     İlk olarak Ağullu köyünde 10 derslikli Şehit Öğretmen Ali Boşgelmez İlkokulunun açılışını yapan Vali Altıparmak, okula bir şehidin isminin verildiğini hatırlatarak, Kaşın sadece Türkiyenin değil dünyanın da ender yerlerinden olduğunun altını çizdi. Vali Altıparmak, Hayırseverlerin katkısını ihmal etmemek lazım. Antalya bana göre Türkiyede hayırseverlik açısından ilk sırada. Kaş da önemli bir hayırseverlik merkezinin olduğu yer, ama Kaş için yeterli değil dedi.
     Kaşta spor sahası, içme suyu tesisleri ile Çamlıova Köprüsü tesis teslim belgelerinin muhtarlara teslim törenlerine de katılan Altıparmak, Antalyanın eğitimde, sağlıkta, altyapıda ilk sıralarda olduğunu söyledi. 539 köyün her birine ayrı hizmet götürüldüğünü kaydeden Altıparmak, Sadece ben geldikten sonra son 2,5 yılda bin 300 kilometre dere ıslahı yapmışız diye konuştu.
     Karayollarının Finike-Kalkan arasındaki projelendirmesinin devam ettiğini ifade eden Vali Altıparmak, ayrıca Kıbrıs Barajının ihalesinin yapıldığını, baraj sulamasının da 50 milyon liralık bir proje olduğunu anlattı. Altıparmak, Sütleğen Göletinin de baraj sulamasıyla geleceğini belirterek, bölgede hemen hemen suyu olmayan köy kalmadığını vurguladı.
     Törende konuşan Kaymakam Selami Kapankaya da Vali Altıparmakın direktifleri doğrultusunda ilçedeki çalışmalarında önceliğin eğitim olduğunu dile getirdi. 2010 yılından bu yana hayırseverlerin de katkısıyla 36 olan anaokulu derslik sayısının 57ye çıkarıldığını anlatan Kapankaya, köylerdeki atıl okul binalarının restore edilerek 7 anaokulu açıldığını, 16 özel eğitim sınıfının hizmete sunulduğunu bildirdi.
     KÖYDES Projesi kapsamında 3 köye ilk defa şebekeli su veriliğini, 6 köyün eski ve bozuk şebekelerinin elden geçirilerek 9 köye içme suyu getirildiğini belirten Kapankaya, böylece Kaşta az sayıdaki sorunlu ünite hariç, suyu olmayan mahalle ve köy kalmadığını açıkladı.
     Vali Altıparmak, okulun açılış kurdelesini kestikten sonra sınıfları gezdi. Altıparmak okula bir de Atatürk tablosu hediye etti.
    
     -Yurt açılışına da katıldı-
    
     Gökseki Mahallesi okullar bölgesinde temeli atılan Kaş Ortaöğretim Kız ve Erkek Öğrenci Yurdu töreninde konuşan Vali Altıparmak, modern devlet olarak öğrencilerin okulundan çıkıp yurdunda kalarak rahat bir şekilde eğitimini yapacak ortamı sağlamak zorunda olduklarını ifade etti. Altıparmak, temeli atılan öğrenci yurdunun devletin imkanları ve hayırseverlerin katkılarıyla kısa sürede tamamlanacağını söyledi.
     Kaymakam Selami Kapankaya da Ova, Kınık ve Yeşilköy gibi yerleşim yerlerinden öğrencilerin motosikletle okula geldiğini duyduktan sonra 200 kişilik öğrenci yurdu yapmaya karar verdiklerini anlattı.
     Temel atma töreninin ardından protokol ile Kaş Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Ticaret Meslek Lisesine geçen Vali Altıparmak, okulun mehteran takımının gösterisini izledi ve e-kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi.
     Vali Altıparmak, Kalkan merkezde restore edilen ve 11 derslikli kız meslek lisesi olarak hizmet verecek binayı da gezerek incelemelerde bulundu.
     Kalkan beldesindeki temel atma törenine katılan Vali Ahmet Altıparmak, yaptığı konuşmada, batı yakasının tek fen lisesi olacak 16 derslikli okulu ve 200 öğrencilik yurdu yaptıran hayırsever Turan Erdoğan Yılmaz ve ailesine teşekkür etti.
     Eğitim aşkının kendisine babasından kaldığını anlatan hayırsever Turan Erdoğan Yılmaz da, Bu eserin ülkeme hayırlı uğurlu olmasını diliyorum dedi.
    
     -112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu açılışı-
    
     Vali Altıparmak, Ova ve Kınık beldelerinin yanı sıra tüm havzaya hizmet verecek 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun Ova beldesindeki açılış törenine de katıldı. Vali Altıparmak, projenin pilot olarak Antalyada başladığını ifade ederek, Elmalılı Hamdi Yazır 112 Acil Sağlık Hizmetleri, muhteşem bir şey. İsmiyle beraber hem maneviyatımıza hem bünyemize sağlık sıhhat afiyet verir diye konuştu.
     Göreve başladıktan sonra Antalyada kaza kırım ekipleri eksikliğini tespit ettiğini anlatan Altıparmak, Özel İdarenin de katkılarıyla ilçelerde 6 ekip oluşturulduğunu ve artık kazalara kısa sürede müdahale edildiğini söyledi. Törenin ardından Ova Belediye Başkanı Tevfik Taner Vali Altıparmaka plaket sundu.
     Vali Altıparmak daha sonra beraberindekilerle Her İlçeye Bir Anaokulu, Her Okula bir Ana Sınıfı kampanyası kapsamında restore edilerek beldeye kazandırılan Kınık beldesi anaokulunun açılışını gerçekleştirdi.
     Altıparmak Çavdır köyünde Endüstri Meslek Lisesi temel atma törenine de katıldı. Çavdırda sipsi ve cura sunumuyla karşılanan Vali Altıparmak, sanatçıları kutladı. Konuşmasında hizmete teşvik etme ve yapılan hizmetleri özendirmedeki gayretlerinden dolayı köy muhtarı Mahmut Koçyiğiti tebrik eden Vali Altıparmak, temeli atılan okuldan başarılı insanlar yetişmesi temennisinde bulundu. Vali Altıparmak, Çavdır Anaokulunun kurdelesini kestikten sonra sınıfları gezerek çocuklara hediyeler verdi.
     Tören alanında Çavdırlılarla sohbet eden Vali Altıparmak, Kore Gazisi Nebi Er ile fotoğraf çektirdi.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalya Valisi Altıparmak Kaşta açılışlara katıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER