Bakanlar Ergin ve Yazıcı Hatayda

Bakanlar Ergin ve Yazıcı Hatayda -Adalet Bakanı Ergin ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, İskenderun ilçesinde AK Parti Siyaset Akademisinden mezun olanların sertifikalarını verdi


HATAY (A.A) - Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti İskenderun Teşkilatı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisinden mezun olanların sertifikalarını verdi.
     Ergin, parti ilçe binasında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, İskenderun Limanı ve körfezinin, bölge için çok hayati sonuçlar ortaya koyacağını belirterek, İskenderun körfezinin Körfez krizinden önce bu coğrafyaya hayat verdiğini anımsattı.
     Ergin, Körfez krizinin ardından bu coğrafyanın sıkıntılı bir sürece girdiğini belirterek, Sanayinin, demir-çelik sektörünün artmasıyla bu miktar azalmıştı. Ancak, yine limandan arzu edilen ölçüde faydalanılamıyordu. 11 ay sonra limana geldiğimizde göğsümüz kabardı, gurur duyduk. Bu liman sadece İskenderuna değil, tüm bölgeye hayat verecek dedi.
     Hatay için çok önemli projelerinin olduğunu anlatan Ergin, baraj ve karayolu çalışmalarıyla ilgili gelişmeler hakkında bilgiler verdi.
     Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayatı Yazıcı da parti olarak genel seçimlerde yakalanan başarının yerel yönetimlerde de sağlanması gerektiğini belirterek, her türlü imkanı doğru şekilde kullanarak önümüzdeki yerel seçimlerde İskenderunda başarının yakalanmasını umut ettiğini belirtti.
     İskenderun ve bölge için çok önemli bir yatırımın açılışı için ilçede olduklarını dile getiren Yazıcı, 10 yıldır Türkiyeyi teşkilatla birlikte yönettiklerini ve Türkiyede her alanda yönetim ve hizmet etme farkını ortaya koyduklarını söyledi.
     İnsanla devlet arasında kopmuş olan bağı yeniden onardıklarını ve bireyin hukukunu koruduklarını ifade eden Yazıcı, şöyle devam etti:
     Bu çok önemli bir özellik. Devlet baba yok, devleti millet var eder. Hangi millet- Ortak tarihi, kültürü, değerleri ve inanç biriliği olan insanlardan meydana gelmiş, millet dediğimiz sosyolojik olgu, devleti var eder. Kendisine hizmet etsin diye var eder. İnsanların hakkı var, devlet hakkı diye bir şey yok. Devletin ödevleri, görevleri var. Hizmet üretir. Biz bu anlayışı yerleştirdik. İnsanı göz ardı eden, onun hakkını hukukunu görmezden gelen hiçbir anlayışın başarı şansı yok. Başarımızın temelinde yer alan faktörlerden bir tanesi insanı merkeze yerleştirmiş olmamızdır.
     Yazıcı, partililere ne yaptıklarını soranlar olabileceğini belirterek, Bu soru karşısında hiç duraksamayın. Konuyu sen seç, seçim özgürlüğü sana ait diye cevap verin. Türkiyeyi aldığımız zamanla, bugünü kıyaslayacaksınız. Farkı gözüne gözüne sokacaksınız dedi.
     Hizmet yaparken hiçbir ayrım yapmadıklarını, doğu-batı, kuzey-güney diye ayırt etmediklerini anlatan Yazıcı, kaynakların milletin olduğunu, bunları en verimli şekilde kullanmak zorunda olduklarını ve böylece Türkiyeye sınıf atlatmaya çalıştıklarını söyledi.
     Komşu ülkelerde yaşanan sorunlar karşısındaki duruşun temelinde insani bakış olduğunu anlatan Yazıcı, Biz bu ülkede yaşayan kardeşlerimiz için ne istiyorsak, komşu halklar için de aynı şeyleri istiyoruz. Daha özgür olsun, müreffeh olsunlar, geleceğinden ümitli olsunlar, adil bir ortam olsun. Değerlendirmemizin temelinde bu yatıyor diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Ergin ve Yazıcı Siyaset Akademisinden mezun olanların sertifikalarını verdi.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar - Anıl Bağrık
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Bakanlar Ergin ve Yazıcı Hatayda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER