Başbakan Erdoğan Manisada: (2)

Başbakan Erdoğan Manisada: (2) (Afyonkarahisardaki patlama) Günlerdir sabah akşam sabotaj diyor başka bir şey demiyor. İki şey söylüyor, Sabotaj, emekli subaylardan öğrendik diyor. Bu ne biçim siyasettir. Bu ne çirkin siyasetti


MANİSA (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisardaki patlamanın, Sabotaj olduğu yönündeki iddialara ilişkin, Günlerdir sabah akşam sabotaj diyor, başka bir şey demiyor. İki şey söylüyor, Sabotaj, Emekli subaylardan öğrendik diyor. Bu ne biçim siyasettir. Bu ne çirkin siyasettir. Allah aşkına bir ülkenin anamuhalefet partisi genel başkanı bu kadar sorumsuz olabilir mi- Bir genel başkan bu kadar sulu, bu kadar kayıtsız bu kadar ciddiyetsiz olabilir mi- dedi.
     Erdoğan, Turgutlu Devlet Hastanesinin de aralarında bulunduğu toplu açılış töreninde, yeni eğitim öğretim döneminin reformlarla başladığını söyledi.
    
     -Millet bunlara izin vermeyecek-
    
     Anamuhalefet partisinin meclis komisyonlarında, Meclis Genel Kurulunda, kademeli eğitime, seçmeli ders uygulamasına şiddetle karşı çıktığını, şiddete başvurduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:
     444 kod numarası. Bunu unutmayın. Ne demek bu- 4+4+4. Bunu unutmayın. Mecliste kabul edilen yeni eğitim sisteminin adıdır bu. İmam hatip okullarının orta kısımları bugün faaliyete geçti. Okullarımızda Kuran-ı Kerim, Siyer-i Nebi, Peygamberimizin hayatı seçmeli ders uygulaması yine bugün başladı. Bugün Türkiye üzerindeki baskıların, dayatmaların, yasakların bir kısmı daha ortadan kaldırılmış oldu. 28 şubat sürecinde uygulamaya konulan antidemokratik uygulamalar, bugün milletin eliyle, sizin elinizle reddedildi. Millet eliyle tarihin karanlığına gömüldü. 27 Mayısa, 28 Şubata çanak tutan, askeri müdahaleleri alkışlayan, merhum Menderesin idamına seyirci kalan zihniyet bugün de o müdahalelerin kalıntılarına var gücüyle sahip çıkıyor. Kim bu- Ana muhalefet. Kim bu- CHP.
     Bugün de gerek genel başkan, gerek arkadaşları 28 Şubat ürünü olan yasakların devamı için ellerinden geleni yapmaya devam ediyorlar. Allahın izniyle millet bunlara izin vermeyecek. Adnan Menderesi idam eden zihniyete bu millet bir daha izin vermeyecek. Millet olarak prim vermeyecek. Adnan Menderesi idam eden zihniyete inanıyorum ki bu millet bir daha fırsat vermeyecek.
    
     -Afyonkarahisardaki patlama-
    
     Afyonkarahisarda 5 Eylülde Çok feci bir olay yaşandığını dile getiren Erdoğan, 25 askerin şehit olduğunu anımsattı.
     Erdoğan, şöyle konuştu:
     Oradaki patlama en küçük ayrıntısına kadar incelendi. Adli ve idari soruşturmalar başlatıldı. Oradaki bazı subaylar görevlerinden alındı. Olayın tüm detayları kamuoyuna açıklandı. Olayla ilgili olarak kamuoyundan hiçbir detay gizlenmedi, saklanmadı. Savcılık açıklamasını yaptı. Çok enteresan bir şekilde anamuhalefet partisinin genel başkanı çıktı, bu olayın yüzde 99 oranında sabotaj olduğunu iddia etti. Hatta hızını alamadı, oranı yüzde 99,5e çıkardı. Bir haftadır gerek şahsım gerek ilgili arkadaşlarım kendisine soruyoruz, belgen ne- diyoruz, cevap yok. Bilgin ne- diyoruz, cevap yok. Delilin ne- diyoruz, cevap yok. Kendisini yetkililer arıyorlar, soruşturma sürecinde yardımcı olmasını istiyorlar. Sabotaj olduğu yönündeki bilgiyi nereden aldığını soruyorlar. O konuda da cevap yok. Günlerdir sabah akşam sabotaj diyor başka bir şey demiyor. İki şey söylüyor, Sabotaj Emekli subaylardan öğrendik diyor. Bu ne biçim siyasettir. Bu ne çirkin siyasettir. Allah aşkına bir ülkenin anamuhalefet partisi genel başkanı bu kadar sorumsuz olabilir mi- Bir genel başkan bu kadar sulu, bu kadar kayıtsız bu kadar ciddiyetsiz olabilir mi-
     Çıktı, Kayseri Belediyesinde yolsuzluk var dedi. Anında Meclis Genel Kurulunda yalanını yüzüne çarptık. Yüzü kızarması, özür dilemesi, mahcup olması gerekirken, kendi uydurduğu yalanı haftalarca sürdürdü. Şu anda, Kayseri Belediyesi açtığı tazminat davalarını tek tek kazanıyor. Çok daha enteresan, buradan tazminata mahkum ediş süreci devam ederken sahte çekleriyle ün salmış milletvekili arkadaşını bu dönem yine milletvekili yaptı. Niye içeri girmesin.
    
     -Anamuhalefet partisi genel başkanı aldatılmıştır-
    
     CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun, üniversite seçme sınavıyla ilgili sahte belgeyle haftalarca kamuoyunu oyaladığını dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:
     Belgenin sahte olduğu, aldatıldığı ortaya çıkınca özür dilemek, mahcup olmak bir yana pişkince bu iftirayı devam ettirdi. Haftalarca sınava girecek öğrencilerin huzurunu kaçırmaya çalıştı. Şu anda da aynısını yapıyor. Çok ilginç. Afyonkarahisardaki patlamayla ilgili açıklama yaptı, şimdi geri dönmüyor. Yüzü kızarmıyor, mahcup olmuyor. Bu yalanı hala devam ettiriyor. Yanlış yaptım demek bir erdemdir. Hatadan dönmek yüzün kızarması, mahcup olmak da bir erdemdir.
     Maalesef anamuhalefet partisinin genel başkanı bütün bunlardan yoksundur. 25 Mehmedimizin şehadetini böyle siyasi bir fırsatçılığa, böyle şahsi bir meseleye dönüştürmek ayıptır. Tıpkı Kayseri meselesinde, tıpkı ÖSYM meselesinde olduğu gibi Afyonkarahisardaki patlamayla ilgili olarak da anamuhalefet partisi genel başkanı karavana atmış, yanıltılmış, aldatılmıştır. Bir an önce yanıldığını anlamasını, artık kamuoyunu böyle bir hassas konuda, şehitlerimizin ruhuna muazzep edecek konuda daha fazla rahatsız etmemesini temenni ediyorum.
     Başbakan Erdoğan, hükümet olarak boş geçirecek tek bir saniyelerinin bile olmadığını, iş, hizmet ürettiklerini ifade ederek, Biz yalanların peşine takılıp haftalarca oyalananlardan değiliz dedi.
     Erdoğan, geçen hafta Azerbaycan, Ukrayna ve Bosna Herseke gittiklerini, hafta sonunda BM Genel Kuruluna hitap edeceğini kaydetti.
    
     -Sağlık Bakanı Akdağ-
    
     Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise daha önce hastane kapısında bekleyen vatandaşların AK Partinin sunduğu hizmetler sayesinde daha kolay hizmet alabildiklerini belirterek, Bugün sizlere sunduğumuz hizmetler yarın daha da gelişerek devam edecek diye konuştu.
     Bakan Akdağ, Bugün sizlere sunduğumuz hizmetler daha da gelişerek devam edecek. Dün böyle değildi, bugün şükürler olsun bu kalitede hizmetler alıyorsunuz. Yarın böyle olmayacak, daha da iyi hizmetler alacaksınız Allahın izniyle. Bizler için sizlere hizmet etmek, sizin hizmetinizde bulunmak en büyük şereftir. Bunu kendimize en büyük nimet olarak görüyoruz diye konuştu.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindekiler, daha sonra 344 yataklı Turgutlu Devlet Hastanesi, Sedat Özcan Öğrenci Yurdu ve bir kuru üzüm işletme tesisisin toplu açılışını kurdele keserek gerçekleştirdi.
     Erdoğan ve beraberindekiler Turgutlu Devlet Hastanesini de gezdi.
     (Bitti)
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu - Efsun Yılmaz / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan Manisada: (2) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER