Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: (3)

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: (3) (ABD Büyükelçiliğine saldırı) İnşallah bu son eylemleri olur. Gözlerimiz üzerlerindedir -Son olayda hangi ülkenin etkisi vardır, yoktur bu konu tespit edilebilmiş değil (Fotoğraf


MANİSA (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ABD Büyükelçiliğine yönelik saldırıyla ilgili olarak, İnşallah bu son eylemleri olur, gözlerimiz üzerlerindedir dedi.
     Partisinin Kenan Evren Sanayi Sitesindeki yeni il başkanlığında düzenlenen basın toplantısında konuşan Arınç, 8 milyondan fazla kayıtlı üyesi bulunan bir parti olduklarını belirtti.
     Manisanın ilk kez büyükşehir statüsüyle yerel seçimlere gireceğini, Manisayı AK Partili bir belediye başkanıyla taçlandıracaklarını dile getiren Arınç, Güçlüyüz, kuvvetliyiz. Her geçen gün daha da güçlenen, büyüyen bir AK Parti var. İnşallah çok büyük hatalar, yanlışlıklar işlemezsek önümüzdeki seçimlerde bu kadromuzla seçimleri rahatlıkla kazanabilecek durumdayız. Yüzde 49un üzerinde oy almak suretiyle sadece büyükşehiri değil, bütün ilçelerimizi kazanma iddiasıyla seçimlere katılacağız. Yerel seçimlerden birkaç ay sonra Türkiye, yeni Cumhurbaşkanını halkın oylarıyla seçecek. İnşallah Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de çok güzel bir adayımızla ilk turda yüzde 50lerin üzerinde bu seçimi alacak güçteyiz, buna inanıyoruz. 2014-2015 arasında 3 seçim yapacağız. Hepsini başaracağız diye konuştu.
    
     -ABD Büyükelçiliğine yapılan saldırı-
    
     ABD Büyükelçiliğine yönelik saldırıda hayatını kaybeden güvenlik görevlisine baş sağlığı dileyen, yaralanan gazeteci Didem Tuncaya ise geçmiş olsun dileğinde bulunan Arınç, 10 seneden bu yana hastalığın pençesinde olan bir kişinin örgüt tarafından canlı bomba olarak kullanıldığını ifade etti.
     Arınç, şöyle konuştu:
     Bu acı bir olaydır. Bereket güvenlik güçlerimiz olayın üstüne gittiler, fail ortaya çıktı ve bir daha bu olayın yaşanmaması konusunda gerekli tedbirler gözden geçirildi. DHKP-C örgütü eski Dev-Yoldan, Dev-Soldan günümüze kadar gelmiş, Marksist, Leninist Türkiye kurmak amacıyla anayasal rejimi silah zoruyla değiştirmek isteyen eli kanlı bir örgüttür. Daha çok mülki amirlere, polislere yönelik cinayet işleyen bir şebeke. İnşallah bu son eylemleri olur. Gözlerimiz üstlerindedir. Maalesef geçmişten bugüne Türkiyede terör amaçlı acımasız örgütlerden biri olarak faaliyet gösteriyor. Biz Türkiyede sadece PKK bölücü terör örgütü var sanıyoruz, halbuki bunların sayısı 11-12 civarındadır ve alfabede harf kalmaz ki bunları tarif edebilelim.
     TİKKOsu ayrıdır, DHKP-Csi, MLKPsi ayrıdır. Hepsinin kötü niyetleri, çirkin niyetleri vardır. Türkiyeyi güçsüzleştirmek, Türkiyede yaşayan milletimizi korku, endişe içerisinde bırakmak, mala ve cana zarar vermek ve kendi batıl ideolojilerini gerçekleştirmek için fırsat buldukça eylem yapıyorlar. Hamdolsun biz de bunlarla mücadelemizle bugüne kadar başarılı oluyoruz. Ama herşeyi önlemek mümkün olmuyor. Herkesin başına bir polis, jandarma dikmek mümkün değil. Allah milletimizin her birini bu tür felaketlerden kötülüklerden muhafaza etsin. Güvenlik güçlerimize Allah kolaylık, başarı versin. Hayatını kaybetmiş tüm yurttaşlarımızı da rahmetle minnetle anıyoruz. Allah onlara da ebedi cennetlerinde rahmetiyle muamele eylesin.
    
     -Ciddi kanıt yok
    
     Bir gazetecinin saldırıda bir ülkenin parmağının olup olamayacağıyla ilgili sorusu üzerine Arınç, şöyle devam etti:
     Son olayda hangi ülkenin etkisi vardır yoktur bu konu tespit edilebilmiş değil. Türkiye dışında bazı ülkelerin Türkiyenin güçlenmesini istemediklerini, Türkiyede kaos ortamı olursa daha iyi olacağını, kendi ülkelerinin menfaati için Türkiyenin kendi içinde huzursuz olmasını isteyen ülkeler olabilir. Bunlara siz isim de koyabilirsiniz. Ama bir hükümet üyesi olarak, hükümette görevi olan bakan olarak, bu işin arkasında şu ülke vardır diyemem. Bir, bu doğru olmaz ikincisi ciddi kanıtların elimizde olmadığını söylemek istiyorum.
     Maddi destek itibariyle bazı ülkelerin desteği olabilir ama bu eyleme yönelik sen şunu yap şeklinde bir talimatları varsa bu hangi ülke olacaksa, x ülke diyelim, bunun tespit edilmesi gerekir.
     Fransada 3 PKKlı kadının öldürülmesinin arkasında da hangi ülke vardır tartışmasının yoğun olarak yaşandığını biliyoruz. Manisada 25 yıl avukatlık yapmış bir insan olarak söyleyeyim, olayın faalini bulursunuz, elinde tabancasıyla teslim alırsınız. Ama arkasındaki azmettiriciyi bulmak kolay olmaz. Ama bu suçu işleten kimdir derseniz onun ciddi tahkikatla ortaya çıkması lazım. Çok konuşmazlar, kolay da ortaya çıkaramazsınız. Azmettiricinin kim olduğunu bilmek çok zor bir şey.
     ABD Büyükelçiliği gibi çok sıkı korunan bir yerde daha kapıda fark edildiği için orada patlatmış. Bir ülke ismi zikrederken de sizin de bizim de çok dikkatli olmamız lazım. Devletler arasındaki ilişkilerin iyi olması bizim için asıldır. Tahkikat derinleştirilir, bağlantılar araştırılır birşey bulunursa da belki devlet sırrı kabul edilir. Biz onu biliriz ama herkesin bilmesine de gerek olmayabilir.
    
     -BDPli vekilin polise silah çekme girişiminde bulunduğu iddiası-
    
     Bir gazetecinin BDPli bir milletvekilinin polise silah çekme girişiminde bulunduğu iddiasıyla ilgili sorusuna ise Böyle bir şey yapıldıysa haberim yok. Daha önce emniyet amirini tokatlamaktan tutunuz doktor dövmeye kadar bazı çirkin hareketlerde bulunmuşlardı. Ama böyle bir davranış hiçbir zaman affedilemez. Polise karşı olsun, başka kamu görevlisine karşı olsun hakaret etmek, silah çekmeye davranmak, tehdit etmek telin edilecek bir davranıştır. Bunu kabul etmem mümkün değil yanıtı verdi.
     Arınç, bir süre önce Türkiyeye gelen ABDli kadının öldürülmesiyle ilgili olarak da, Çok çirkin bir olaydır. Ülkemizi şu veya bu sebeple ziyarete gelen ABDli kadının ülkemizde hayatına feci şekilde son verilmesi çok çirkin, üzücü bir olaydır. Televizyon haberlerinden izliyorum polisiye vakadır. Cesedine yeni ulaşıldı. Derin bir tahkikatla onu öldüren veya öldürenlerin ortaya çıkarılması mümkün olabilir. Ama ben işin siyasi boyutunun olduğunu düşünmüyorum dedi.
     (Sürecek)
    
     Muhabir: Ramazan Ercan / Tolga Albay
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: (3) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER