Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -Kastamonu, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Çankırıda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, düzenlenen törenlerle kutlandı


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Çankırıda, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, düzenlenen törenlerle kutlandı.
     Kastamonuda Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı ve Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, resmi araçla törene katılanların ve halkın bayramını kutladı.
     Vali Bektaş, yaptığı konuşmada, Cumhuriyeti nitelikleri ve kazanımlarıyla her geçen gün daha da ileriye taşımanın kıvancını yaşadıklarını söyledi.
     Atatürkün liderliğinde yürütülen milli mücadelenin emsalsiz zaferlerle dolu olduğunu belirten Bektaş, şunları kaydetti:
     Cumhuriyetimizin kurulması, ülkemizin geleceğini belirleyen önemli bir başarı olmuştur. Cumhuriyetle birlikte adeta bir sıçrama dönemi yaşayan ülkemiz sorunlara rağmen istikrarlı bir şekilde ilerlemekte ve gelişmeye devam etmektedir. Ülkemizin ekonomi, demokrasi, hukuk, kültür ve benzeri alanlarda son yıllarda geliştirmiş olduğu dönüşümler büyük bir zihniyet değişikliğini de beraberinde getirmiştir. Ülkemiz, ilerleyen demokrasisi, gelişen ekonomisi, güçlü ordusu, zengin insan kaynağı ve girişimcileriyle uluslararası alanlarda yükselen bir profil sergilemektedir.
     Törende, öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları ekipleri gösteri sundu.
     Geçiş töreniyle kutlama sona erdi.
    
     -Zonguldak-
    
     Zonguldak Valisi Erol Ayyıldızın makamında tebriklerin kabul edilmesiyle başlayan kutlama programına, Gazipaşa Caddesindeki törenle devam edildi.
     Zonguldak Valisi Ayyıldız, 3. Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zeki Es ve Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, askeri araçtan halkı selamladı.
     Vali Ayyıldız, yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin 89. yılını kutlamanın milli bir vazife olduğunu belirterek, Türk tarihi bayram olarak kutlamaya değer zaferlerle doludur. Cumhuriyet, ödün vermeden kutlamamız ve yaşatmamız gereken en değerli varlığımızdır. Atamızı ve silah arkadaşlarını sonsuz minnetle anıyoruz dedi.
     Öğrencilerin şiir okuması ardından Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yapılan şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödüller verildi.
     Tören, öğrenci, askeri birlik, madenci ve gazilerin yanı sıra araç geçişiyle sona erdi.
     Kutlama programı ardından Orman Bölge Müdürlüğünce vatandaşlara ücretsiz 2 bin adet fıstık çamı dağıtıldı.
    
     -Bartın-
    
     Bartın Valiliğinde başlayan kutlamalar kapsamında, Vali Bülent Savur, Garnizon Komutanı Deniz Piyade Albay Mehmet Sandıklı ile Belediye Başkanı Cemal Akın, protokol üyelerinin tebriklerini kabul etti.
     Davut Fırıncıoğlu Caddesinde devam eden törende, Vali Savur, Garnizon Komutanı Sandıklı ve Belediye Başkanı Akın, askeri araçtan halkı selamladı.
     Vali Savur, yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin sadece bir yönetim biçimi olmadığını, aynı zamanda çağdaşlaşma hamlesiyle Türk milletinin ufkunu genişlettiğini söyledi.
     Türkiye Cumhuriyetinin geçen 89 yılda köklü ve güçlü bir devlet olarak, çağdaş ve demokratik yapısıyla birçok ülkeye örnek ve model olduğunu anlatan Savur, Türkiye Cumhuriyeti devleti stratejik önemi, tarihi ve kültürel değerleriyle kıskanılacak bir ülkedir. Gittikçe değerlenen su kaynaklarına sahiptir. Vatandaşlarımızın her bakımdan mutlu olduğu, güçlü, zengin ve müreffeh bir Türkiye hedefine ulaşmak için bundan sonra da var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz diye konuştu.
     Günün anlam ve önemine yönelik şiirlerin okunduğu törende, öğrenciler arasında düzenlenen Cumhuriyet konulu kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.
     Halk oyunları ekiplerinin gösterisi ardından kutlama, öğrenci, polis, askeri personelin yanı sıra araçların geçişiyle sona erdi.
    
     -Karabük-
    
     Karabükte Vali İzzettin Küçükün makamında tebriklerin kabulüyle başlayan tören, valilik önünden Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadına kadar yapılan Cumhuriyet Korteji ile devam etti.
     Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadındaki kutlamada, Vali Küçük, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Samit Tokmak ve Belediye Başkanı Rafet Vergili, halkı selamladı.
     Karabük Valisi Küçük, törende yaptığı konuşmada, Türk toplumunun Cumhuriyet ile çağdaş bir millet haline geldiğini söyledi.
     Türkiye Cumhuriyetini kuranlara ve onu yüceltenlere Türk insanının minnet ve şükran duyduğunu belirten Küçük, Cumhuriyet yönetimi Türkiye için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en geniş kapsamlı şahlanış tarihidir. Bundan dolayıdır ki Cumhuriyeti korumak ve gelecek nesillere taşımak hepimizin görevidir ifadesini kullandı.
     Öğrencilerin şiir okuduğu, çeşitli spor kulübü ve halk oyunu ekiplerinin de gösteri sunduğu tören, resmi geçitle sona erdi.
    
     -Çankırı-
    
     Çankırıda Atatürk Stadında düzenlenen törende, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Özkan Ulutaş ve Belediye Başkanı İrfan Dinç, askeri araçtan vatandaşları selamladı.
     Vali Özcan, yaptığı konuşmada, milletin zorlu Kurtuluş Savaşından çıkarak kurduğu Cumhuriyetin 89 yaşına ulaşmasının mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.
     Öğrencilerin şiir okuduğu törende, halk oyunları ekipleri gösteri sundu.
     Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyalarının verilmesi ardından tören geçişiyle program sona erdi.
    
     Muhabir: Ekip/Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER