Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -Cumhuriyetimizin 89. kuruluş yıl dönümü Konyanın ilçelerinde de coşkuyla kutlandı


KONYA (A.A) - Cumhuriyetimizin 89. kuruluş yıl dönümü Konyanın ilçelerinde de coşkuyla kutlandı.
     Karapınardaki kutlama programında konuşan Kaymakam Ramazan Yıldırım, Cumhuriyete sahip çıkmanın ve onu korumanın Türk milletinin asli görevlerinden biri olduğunu belirtti.
     Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kutlamalarda birlik ve beraberlik mesajları verildi. Sokak ve caddeler bayraklarla donatıldı.
     Kutlamalara, İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Garnizon Komutanı Topçu Albay Ali Ayhan Kızıl, Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Şiirlerin okunduğu ve halk oyunları gösterinin yapıldığı bayram, okulların resmi geçit törenleri ile sona erdi.
    
     -Beyşehirde Cumhuriyet Bayramı -
    
     29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Beyşehirde de düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
     Törenler, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük makamında tebrikleri kabulüyle başladı.
     Başıbüyük burada yaptığı açıklamada, Türk istiklal mücadelesinin başarıya ulaştığı bugünde çok önemli mutlulukların birlikte yaşandığına dikkati çekti.
     Başıbüyük, şunları kaydetti:
     Cumhuriyet, ülkemiz için sadece yönetim şekli değil, ayrıca tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesidir. Ekonomik, sosyal, kültürel hayatımızın dinamizm kaynağıdır. Türkiye Cumhuriyetinin öyküsü, bir başarı, bir uygarlık öyküsüdür.
     Konuşmaların ardından, öğrenciler şiir okudu. Folklör ekibi gösteri düzenledi.
    
     -Akşehirde Cumhuriyet Bayramı-
    
     Kurtuluş Savaşı sırasında Batı Cephesi Karargahına ev sahipliği yapan Akşehirde de Cumhuriyetin 89. yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlandı.
     Akşehir Kaymakamı Ali Dursun, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Cumhuriyetin Türk milletinin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adı olduğunu belirtti.
     Cumhuriyetin, büyük bir dönüşüm, hayatın her alanını kapsayan bir zihniyet devrimi olduğunu vurgulayan Dursun, Cumhuriyet dünya ile bütünleşmek, zamanın ruhunu yakalayabilmek, evrensel uygarlığın ortak dilini kullanabilmektir diye konuştu.
     Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okunduktan sonra okullar arasında açılan Cumhuriyet konulu şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
    
     -Sarayönünde Cumhuriyet Bayramı -
    
     Cumhuriyetin kuruluşunun 89uncu yıl dönümü Sarayönünde gerçekleştirilen törenle kutlandı.
     Sarayönü Hükümet Konağı önünde yapılan kutlamalarda, Atatürk büstüne çelenk sunuldu.
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören, Sarayönü Çok Programlı Lisesi bahçesinde düzenlenen etkinliklerle devam etti.
     İlçe Kaymakamı Kemal Yıldızın törende yaptığı konuşmasının ardından öğrenciler tarafından hazırlanan şiir, makale, oratoryolar öğrenciler tarafından seslendirildi.
    
     -Seydişehirde Cumhuriyet Bayramı -
    
     Seydişehirde Cumhuriyet Bayramını kutlama törenlerine Cumhuriyet yaşıtı 34 vatandaş da katıldı. Seydişehir Kaymakamlığı tarafından Seydişehir merkez ve köylerinde yaşayan ve daha önceden tespiti yapılan Cumhuriyet yaşıtı 34 vatandaş, 22 şehit yakını ve gazilerle birlikte törenlere davet edildi.
     Kaymakam Tuncay Sonel, törende yaptığı konuşmada, Kurtuluş Savaşının zirvesi olan Cumhuriyetin asıl amacının Türkiyeyi çağdaş uygarlık seviyesine çıkarabilmek olduğunu ifade etti.
     Üzerinde yaşanılan bu toprakların kıymetinin bilinmesinin gerektiğine vurgu yapan Sonel, Sevgili gençler bugünü daha iyi anlayabilmek ve kavrayabilmek için geçmişi çok iyi öğrenmemiz lazım. Türkiye Cumhuriyeti nerelerden nerelere geldi. Yaşlısıyla genciyle, çoluğuyla çocuğuyla, kadınıyla erkeğiyle birlik ve beraberlikle geçmiş yaşanarak bu güzel ülke kurtarılmıştır diye konuştu.
     Kutlama programına AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekci, Belediye Başkanı Abdulkadir Çat ve protokol üyeleri katıldı.
    
     Muhabir: Mithat Korkusuz / Bayram Uygun / Şeref Yaşar / Ahmet Turan / Kadriye Kasap / Basir Gülüm
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER