DÜde mezuniyet töreni

DÜde mezuniyet töreni -Cumhurbaşkanı Gülün mesajından: -Kendi değerlerimizi evrensel değerlerle bütünleştirmiş nesiller olarak, dünyanın her ülkesinde ses getiren başarılara imza atacağınıza ve Türkiyeyi medeniyet yarışında


DİYARBAKIR (A.A) - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dicle Üniversitesinin (DÜ) 2011-2012 akademik yılı mezuniyet törenine yolladığı mesajda öğrencilere, Kendi değerlerimizi evrensel değerlerle bütünleştirmiş nesiller olarak, dünyanın her ülkesinde ses getiren başarılara imza atacağınıza ve Türkiyeyi medeniyet yarışında daha ileri seviyelere taşıyacağınıza inanıyorumdiye seslendi.
     DÜnün mezuniyet töreni, Kongre ve Kültür Merkezinde yapıldı.
     Cumhurbaşkanı Gül, törene yolladığı mesajda, mezun olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşayan öğrencileri tebrik ederek, şunları kaydetti:
     Akademik eğitim, hayatınızın en önemli dönemeçlerinden birini oluşturmaktadır. Üniversitede kazandığınız donanımla, nitelikli bireyler olarak, büyük bir öz güven içerisinde hayata atılacaksınız. Dünya hızla değişmekte ve koşullar daha da farklılaşmaktadır. Küresel yarış artık sınır tanımamaktadır. Böyle bir dünyada başarılı olmanız ve dünyanın her ülkesinde kendinizi ispatlamanız üniversitede edindiğiniz bilgi ve birikimin yanında bireysel olarak göstereceğiniz gayretlere de bağlıdır. Kendi değerlerimizi evrensel değerlerle bütünleştirmiş genç nesiller olarak, dünyanın her ülkesinde ses getiren başarılara imza atacağınıza ve Türkiyeyi medeniyet yarışında daha ileri seviyelere taşıyacağınıza inanıyorum. Sizleri, değişimin anahtarı, gelişmenin itici gücü olarak görüyoruz.
    
     -Sevgi şehri Diyarbakır-
    
     Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak törende yaptığı konuşmada, 1966 yılında tek bir fakülte ile hizmete başlayan DÜnün bugün bünyesinde gelişmiş ve ileri teknolojiyi kullanan fakülteleri, meslek yüksekokulları, enstitüleri, araştırma merkezleri ile 24 bine yakın öğrenciye modern ve çağdaş eğitim imkanı sunduğunu söyledi.
     DÜnün gıpta edilecek bir seviyeye gelmiş olmanın haklı gururunu yaşadığını ifade eden Toprak, adını bereketli Mezopotamya Ovasını sulayan Dicle Nehrinden alan köklü bir geçmişe sahip olan üniversitenin sevgi yuvası olma özeliğiyle sevgiyi, birliği, beraberliği ve kardeşliği pekiştirdiğini belirtti.
     Toprak, gençlere seslenerek, Bu ülkenin geleceği sizlerle büyüyecek ve güçlenecektir. Aldığınız eğitim kendi değerlerinizin katkıları ile güçlenecektir. DÜde kültürel, sanatsal ve insani değerlerini oluşturarak yaşadığınız güzel birliktelikleri ve derin duyguları gittiğiniz yerlere götüreceksiniz. Ön yargılar varsa onları kıracaksınız. Sevgi şehri Diyarbakır birer turizm elçileri olan sizlerin anlatımı ile hak ettiği yeri bulacaktır. Gençler mezun olduktan sonra daha fazla çalışarak ülkemizin birliğine, dirliğine, beraberliğine ve barışına katkı sağlayalım. Türkiyenin daha iyi bir geleceğe ve yarınlara ulaşmasında sizlere güveniyoruz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun dedi.
     Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ise, bu yıl bahar döneminde üniversitenin bilim, sanat, kültür ve spor alanında bir dünya ikinciliği, bir Avrupa üçüncülüğü, 7 Türkiye birinciliği, 2 Türkiye ikinciliği ve bir Türkiye üçüncülüğü kazandığını söyledi.
     Saraç, mezun olan öğrencilerin daima yanlarında olacaklarını ifade ederek, Gençlerimizi ülkemizin aydınlık semalarında kanat çırpan bembeyaz umut ve bilim güvercinleri olarak görmek istiyoruz. Gençler unutmayın ki ülke olarak sahip olduğumuz maddi ve manevi tüm varlığımızı sizlere emanet edilecektir. Bu yolda gücünüzün son demine kadar fedakarca yürüyeceğinize inanıyoruz diye konuştu.
     Törende daha sonra sosyal, kültürel ve sportif alanda dereceye giren öğrencilere ödül, üniversiteye destek veren sponsor firmalara ise plaket verildi.
     DÜ Devlet Konservatuvarı Halk Dansları Ekibinin gösterisinin ardından mezun olan 5 bin 300 öğrenciye diplomaları verildi.
     Diplomaya hak kazanan öğrenciler, törenin sonunda keplerini havaya fırlatarak mezuniyet sevinci yaşadı.
    
     Muhabir: Sema Kaplan - Ümit Özdal
     Yayıncı: Ercan Halıcı
<< Önceki Haber DÜde mezuniyet töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER