Erzurumda Polis

Erzurumda Polis-Medya İletişimi paneli -İl Emniyet Müdürü Yıldız: Biz yürürken halkla yürümeliyiz. Bizler devletin unsurlarıyız. Halk desteğinden yoksun bir teşkilatın başarılı olması imkansızdır. Bu birlikte hareket ve


ERZURUM (A.A) - Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) tarafından Polis-Medya İletişimi konulu panel düzenlendi.
     İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, okulun konferans salonunda gerçekleştirilen panelde yaptığı konuşmada, olumlu bir imaja sahip olamanın polis teşkilatı için önemli olduğunu belirterek, sert yaklaşımlar, sert polis imajının uzun yıllar teşkilatın üzerinde kaldığını söyledi.
     Polisin geçmişte eleştirildiğini, yapılan eleştirinin mutlaka dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti:
     Bizler vazifemizi yaparken medyanın, basının eleştirilerine maruz kalıyoruz. Bunlar bir bakıma gerekiyor. Biz acaba neler yapıyoruz- Hepimiz insanız, yanlışlarımız olabilir. Bu eleştirilerle hatalarımızı düzeltebiliriz. Biz vatandaş için bu görevi yapıyoruz. Bunu yaparken insanlara karşı, millete karşı en doğru olanı yapmalıyız. Biz yürürken halkla yürümeliyiz. Bizler devletin unsurlarıyız. Halk desteğinden yoksun bir teşkilatın başarılı olması imkansızdır. Bu birlikte hareket ve iletişim sürecinde medyanın katkısı çok önemlidir.
     Doğru haber aktarımının önemine de değinen Yıldız, şöyle devam etti:
     Bu itibarla haberin kaynağı olan polisle haberi sunan medya arasında işleyen bir mekanizmanın tesisi önemli bir faktör olmuştur. Medyanın haber kaynaklarından bir tanesi. Halkın da ilgisini çeken olaylar maalesef kanlı bıçaklı hadiseler oluyor. Yani bunları medya alıyor, halka yansıtıyor. Sonra şiddet artıyor. Medya, polis teşkilatını tanıtmalı, olayları nesnel olarak ele almalı. Polisteki olumlu gelişmeleri de halka anlatmadır. Bunun yanı sıra bizler de polis teşkilatı olarak medyaya yardımcı olmalı, olaylarla ilgili medyada çalışan arkadaşları doğru olarak bilgilendirmeliyiz. Polisle medya arasında sağlıklı iletişim kurulduğu zaman vatandaşlarımız güveni daha fazla olur.
     Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz da yazılı ve görsel basının Türkiyede çok önemli görevleri ifa ettiğini belirterek, bu görevi ifası esnasında tabii ki can yakan, hoşa gitmeyen durumlarla da karşı karşıya kaldığını söyledi.
     Herkesin kendisini sorgulaması gerektiğinin altını çizen Korkmaz, Kendi kendimizi hesaba çekmemiz lazım. Neden, niçin bu sözler, bu tavırlar, bu yazılar yazıldı, çizildi- diye. Bunların sebebini araştırmamız lazım- Sorgulamalıyız. Çünkü basının da görevi halkı aydınlatmak diye konuştu.
     Eleştirilerin olmadığı yerde gizli sancıların giderek arttığını savunan Korkmaz, O sancıların birden bire infilak haline gelmesiyle de toplum ciddi şekilde sarsılır. Zaman zaman bunu basının yapması doğrudur. Toplumun gazını alıyorlar. Büyük patlamalara mahal vermemek için zaman zaman iğneliyorlar. Bu ineğeler içte dolan gazın dışarıya atılmasıdır dedi.
     Anadolu Ajansı (AA) Erzurum Bölge Müdürü Zekeriya Kaya ise medya ve alıcı kavramlarındaki değişimin haberin yapısını da etkilediğini ifade ederek, Sosyal ağlar ve yeni medya haberin üretiminde, sunumunda ve yayılmasında daha çok platform anlamına geliyor. İnternetle ve hızlı ulaşım araçlarıyla köy halini alan dünyada birey değişiyor, toplum değişiyor, kurumlar değişiyor. Bu durum habercinin daha dikkatli hareket etmesini ve sağlıklı haber üretmesini zorunlu kılıyor. Çünkü hem daha fazla manipülasyon zemini hem de sorgulayan bir hedef kitle oluşuyor dedi.
     Yeni dünyadaki değişime kurumların da ayak uydurması gerektiğini belirten Kaya, şöyle devam etti:
     Polisin yürüttüğü halkla ilişkiler projeleri büyük öneme sahip. Haber verme kaygısını taşıyan basınla ilişkilerdeki gelişmeler de kurumsal değişimin pozitif yönde ilerlediğini gösteriyor. Bu iletişim sürecinin olgunlaşması haberin doğru aktarılmasına yardımcı olacak, dolayısıyla manipülasyonu engelleyerek, pozitif polis algısını besleyecektir.
     Bu arada, panel sonunda katılımcılara teşekkür belgesi verildi.
    
     Muhabir: Sagip Sezginer
     Yayıncı: Zekeriya Kaya

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER