Eskişehirden kısa kısa

Eskişehirden kısa kısa -Vatandaşlara Kişisel ve Genel Güvenlik konulu seminer


ESKİŞEHİR (A.A) - Büyükşehir Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi işbirliğiyle vatandaşlara Kişisel ve Genel Güvenlik konulu seminer düzenledi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Meslek Edinme ve Eğitim Merkezinde düzenlenen seminerde vatandaşlara gündelik hayatlarındaki güvenlik konusunda bilgi verildi.
     Seminerde, uzman polisler tarafından, suç ve suçtan korunma, ev veya iş yerlerinde yaşanabilecek hırsızlık olayları ve dolandırıcılık konularında alınması gereken tedbirler anlatıldı.
    
     -Bahçeciklilerden Başkan Ataça ziyaret
    
     (Fotoğraflı)
    
     Sivrihisar Bahçecikliler Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği tarafından yapılan ziyarette Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataçı makamında ziyaret etti.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Sivrihisar Bahçecikliler Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Bacak, Bahçecikliler Köy Muhtarı Mürsel Güngör ve dernek yönetim kurulu üyeleri Başkan Ataça, yeni kurulan dernek ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.
     Bacak, yaptığı açıklamada, aynı zamanda Ataçın babasının da doğduğu ve yaşadığı köy olan Sivrihisar Bahçecikliyi 31 Martta yapacakları dernek açılışıyla daha fazla kişiye tanıtma imkanı bulacaklarını belirtti.
     Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Sivrihisar Bahçecikliler Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneğine çalışmalarında başarılar diledi.
    
     -Tepebaşı Belediyesi Tekvando Spor Kulübü sporcuları Başkan Ataçı ağırladı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Tekvando Spor Kulüb sporcuları Sinopta katılacakları turnuva öncesi Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataçı ağırladı.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, minik sporcular ve aileleriyle bir araya gelen Ataç, başarılara imza atan sporcularla gurur duyduklarını belirterek, Tepebaşı Belediyesi olarak çocuklar için birçok çalışma gerçekleştirdiklerini kaydetti.
     Antrenör Dilek Karakuyulu da Ataça teşekkür ederek kısa zamanda büyük başarılara imza atan Tepebaşı Tekvando Spor Kulübünün büyük bir aile olmayı başardığını bildirerek destek veren herkese teşekkür etti.
     Aileler ve sporcular adına Ataç, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ceylan Yavuza, Tepebaşı Belediyesi Meclis Üyesi Yücel Erola ve Okul Müdürü Fehmi Gökmene teşekkür plaketi verdi.
    
     -Tepebaşı Belediyesinden Azizname oyunu
    
     (Fotoğraflı)
    
     Tepebaşı Belediyesi Gençlik Tiyatrosu, Aziz Nesinin unutulmaz eseri Aziznameyi sahneledi.
     Belediyeden yapılan açıklamada, Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde gerçekleştirilen, yönetmenliğini Selçuk Tuzcuoğlunun üstlendiği oyunun müziklerini Derya İnanç İnci, Koreografisini ise Levent Bıdılın yaptığı bildirildi.
     Tepebaşı Belediyesi Başkan Vekili Recep Yıldız oyuncuları tebrik ederek, Tepebaşı Belediyesi bünyesinde büyük ustanın eserini genç arkadaşlarımızın başarıyla sahnelemesi bizlere gurur verdi ifadelerini kullandı.
    
     -Başkan Sakallı, minik basketbolcularla bir araya geldi
    
     (Fotoğraflı)
    
     Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Murat Atılgan Ortaokulu Basketbol Takımını ağırladı.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 13-21 Şubat tarihleri arasında kentte yapılan, Küçükler Basketbol Turnuvasında 2nci olan Murat Atılgan Ortaokulu idarecileri ve basketbol takımı oyuncuları başarılarını Başkan Sakallı ile paylaştı.
     Okul Müdürü Celal İrtekin, beden eğitimi öğretmeni Murat Haki Erdoğan, takım antrenörü Serdar Kocaoğlu ve öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyetini dile getiren Başkan Sakallı, elde edilen başarıdan dolayı ekibi tebrik etti.
     İrtekin de kendilerine verdiği destekten dolayı Sakallıya teşekkür etti.
     Ziyaret sonunda Başkan Sakallı, idareci ve sporculara çeşitli hediyeler takdim etti.
    
     -ESOGÜye 3 Tesla MR cihazı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Radyoloji Birimine, 3 Tesla MR cihazı kuruldu.
     Başhekimlikten yapılan açıklamada, Nisan ayı sonundan itibaren hizmet vermeye başlayacak olan 3 Tesla MR cihazının, ileri teknoloji ürünü bir görüntüleme cihazı olduğu ve yüksek çözünürlük, ince kesit, detaylı inceleme ve hız sağladığı belirtildi.
     Yeni MR cihazlarının daha ayrıntılı anatomik görüntüleme yapmanın yanında, özellikle sinir sistemi başta olmak üzere; kas, iskelet, karın (batın), kalp ve damar hastalıkları ile ilgili ileri fonksiyonel çalışmalara da imkan sağladığı ifade edildi.
     Yeni MR teknolojisinin kullanılması ile hekimlerin hastalıklar hakkında daha kesin tanılara ulaşabilmesi sayesinde özellikle beyin cerrahisi, nöroloji, onkoloji ve ortopedi gibi birçok alandaki hastalıklara erken tanı konularak, sonuç alıcı tedavilerin elde edilmeye başlandığı da kaydedildi.
    
    
     Muhabir: Hicret Özkan - Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER