Eskişehire yapılması planlanan yeni stat

Eskişehire yapılması planlanan yeni stat -Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen: -"Gençlik ve Spor Bakanlığının mevcut Atatürk Stadyumunun alanlarını TOKİ yerine bize vermesi halinde, mevcut yere parmak ısırtılacak örne


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Gençlik ve Spor Bakanlığından mevcut Atatürk Stadının alanlarını, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yerine kendilerine verilmesi talebinde bulundu.
     Büyükerşen, Büyükşehir Belediyesinde düzenlediği basın toplantısında, TOKİnin belediyeye gönderdiği planda, alanın çok az bir kısmını bırakarak, yüksekliği serbest beton kulelerden oluşacak, ticaret ve konut binaları yaparak, rant sağlamayı ön planda tuttuğunu öne sürerek, bunun kabul edilemez olduğunu ifade etti.
     2001 yılında, stadın etrafındaki bütün okullar, Hava Hastanesi, İller Bankası, DSİ Bölge Müdürlüğüne ait kamu yapılarının yıkılıp, beton yığını yüksek yapılar yapılmasını önlemek üzere Büyükşehir Belediye Meclisince "Korunacak Alan" ilan edildiğini anımsatan Büyükerşen, Eskişehir halkının büyük çoğunluğunun mevcut stadyumun yerine "Kent Meydanı" yapılması istediğini savundu.
     "Tartışmalara nokta koymak ve TOKİnin niyetine hayır demenin haklılığına dayanarak, bu konuda son bir öneri yapıyoruz" diyen Büyükerşen, şöyle konuştu:
     "Gençlik ve Spor Bakanlığının mevcut Atatürk Stadyumunun alanlarını TOKİ yerine bize vermesi halinde, Bursa, Kayseri ve Konya Büyükşehir Belediyeleri gibi yeni stadyumu, bizim yaptırmamızın yanı sıra, antrenman sahası ve spor salonunun olduğu mevcut yeri bütün Türkiyeye parmak ısırtacak mükemmel ve örnek bir Kent Meydanı yaparız. Bunların finansmanını da Allahın izni ile buluruz. Kimse bu önerimize bahane icat ederek, engel çıkarmamalı."
    
     -Büyükşehir Belediyesi İddianamesi-
    
     Gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan Büyükerşen, bir gazetecinin Büyükşehir Belediyesi ihale soruşturması kapsamında belediye çalışanları hakkında hazırlanan iddianameyle ilgili olarak, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Kocanın "yapmadık diyemiyorlar" yönündeki açıklamasını değerlendirerek, şunları kaydetti:
     "Bu konu mahkemeye intikal ettiği için biz konuşmuyoruz, hakimlere karşı her türlü cevabı alnımızın akıyla onlara vereceğiz. Ne demek yapmadık diyemiyorlar, neden yapmadığımızı da hakimlere söyleyeceğiz, bunlara değil. Biz kamuoyuna açıklama yapmaktan aciz değiliz. Ama gereği yok. Esas kararı verecek tarafsız olduğuna emin olduğumuz mahkemedir. Tabi olay siyasidir, tehdit de var istifa etsinler diyor. Etmezlerse bakan görevden alabilir yolunu gösteriyor. Demek ki kafalarda plan var, biz korkacağız, istifa edeceğiz böylelikle muhalefetten karşılarına başka aday çıkmasından kurtulmuş olacaklar. Seçim var önümüzde, aday olmaya karar verirsem, olurum. Gelirler bileğimizi bükerler, biz de törenle onlara teslim ederiz belediyenin mührünü de, koltuğunu da, eğer olursa."
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehire yapılması planlanan yeni stat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER