Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -"Zirvedekilerden Zirvede Hukuk" semineri


GAZİANTEP (A.A) - Zirve Üniversitesinde "Zirvedekilerden Zirvede Hukuk" adlı seminer düzenlendi.
     Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Hukuk Fakültesinde düzenlenen seminerde mülkiyet hakkının düşünce özgürlüğüne etkisi, Başkanlık sistemi ve Türkiyede uygulanabilirliği ve eşya hukuku açısından terkedilmis- mallar tartışıldı.
     Başkent Üniversitesi Özel Hukuk Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fikret Eren, mevcut mülkiyet hakkının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin (AHİM) koruması altında olduğunu belirtti.
     Mülkiyet ile hürriyeti "ikiz kardeş" olarak niteleyen Eren, "Mülk sahipliği kişiyi özgürleştirmekte, kişileştirmekte ve insanlaştırmaktadır ifadelerini kullandı.
     Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Veysel Başpınar da Osmanlı Devletinin Birinci Dünya Savaşına girmesi üzerine iç isyanların bastırılması amacıyla kanun, nizamname ve diğer normlar olarak bir dizi düzenleme yapıldığını kaydetti.
    
     -Kentsel dönüşük ve sokak sağlıklaştırma çalışması-
    
     AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şentop ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, Şahinbey Belediyesince yapılan kentsel dönüşüm, yol genişletme ve sokak sağlıklaştırma çalışma alanını inceledi.
     Milletvekili Mustafa Ataş, Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Ali Şahin, Derya Bakbak, Mehmet Sarı, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlunun da bulunduğu gezide Belediye Başkanı Tahmazoğlu, Şentopa çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     Şentop, belediyenin kentsel dönüşüm ve konut alanında takdire şayan çalışmalar yaptığını belirterek, Tahmazoğlunu tebrik etti.
     Ataş ise tarihi dokunun gün yüzüne çıkartılması ve aslına uygun şekilde restore edilerek, halkın hizmetine sunulması noktasında önemli çalışmalar yapıldığını kaydetti.
    
     -Öğrencilere resim kursu-
    
     İslahiyede "SODES güzel sanatlara öğrenci yetiştiriyor" projesi kapsamında öğrencilere resim kursu veriliyor.
     Proje Koordinatörü Mehmet Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, SODES kapsamında uygulanan projeyle resim-iş öğretmeni Nurşen Gülden ve Filiz Kalkan nezaretinde Boğaziçi Atatürk Lisesinde açılan kursa 40 lise öğrencisinin katıldığını söyledi.
     Güzel sanatlara ilgi duyan öğrencilerin böylesi kurslarla ders ve sosyal hayatlarında daha başarılı ve etkin olacaklarını ifade eden Polat, Açılan kursun diğer bir amacı da öğrencilerin güzel sanatlar alanında eğitim veren yüksek eğitim kurumlarına girmek için hazırlanmalarını sağlamak. Bu yönde de kursumuzda iyi bir eğitim veriliyor" dedi.
     Polat, kursiyerlerin eserlerinin mayıs ayı sonunda açılması planlanan sergide kullanılacağını sözlerine ekledi.
    
     -Tekerlekli basketbol-
    
     Türkiye Bedensel Engelliler Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel Ligi D Grubunda şampiyonluk mücadelesi veren Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Siverek Engellileri 102-27 yendi.
     Mavi beyazlılar, bu sonuçla ligdeki 9. galibiyetini elde ederken puanını 19a yükselterek play-off yolunda önemli bir galibiyet elde etti.
     Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, hafta sonu deplasmanda Mardin Kızıltepe maçını da kazanarak son bölümlere kayıpsız girmeyi hedefliyor.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek - Zekeriye Şimşek - Veli Gürgah
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER