Görme Engelliler Futsal Erkekler Milli Takımı

Görme Engelliler Futsal Erkekler Milli Takımı Orduda -Milli takımlar teknik sorumlusu Kaya: Londrada ilk 3 hedefimiz var, bunu başarmaya çalışacağız. Türk milletine de bu güzel duyguyu tattırıp madalya armağan etmek istiyoruz


ORDU (A.A) - Görme Engelliler Futsal Erkekler Milli Takımı Orduda kampa girdi.
     29 Ağustos-9 Eylül tarihleri arasında Londrada gerçekleştirilecek paralimpik oyunlarında Türkiyeyi tarihinde ilk kez temsil etmeye hak kazanan B1 (hiç görmeyen) Futsal Milli Takımının Ordudaki 10 günlük kampı başladı.
     Kampın ilk gününde AA muhabirine hedeflerini anlatan Görme Engelliler Spor Federasyonu B1, B2 ve B3 Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Yücel Kaya, çok iyi bir kamp süreci geçirdiklerini ve Ordunun olimpiyatlar öncesi dördüncü kamp yerleri olduğunu söyledi.
     Takım içerisindeki havanın çok güzel olduğunu ve bütün sporcuların bir dayanışma halinde çalıştıklarını belirten Kaya, şunları kaydetti:
     Hava şartları oldukça iyi. Umarım her şey yolunda gidecek. Bizim için en ciddi handikap sakatlık olmaması. Çünkü görmeden oynanan futbolda ciddi sıkıntılar yaşayabiliyoruz. Çocuklarımız tamamen sese duyarlı hareket ettikleri için yönlendirme anlamında bize de düşen çok önemli görevler var. Sporcularımız bu konuda kendilerini oldukça geliştirdiler. Çok hızlı gelişim gösterdiler ve çok kısa sürede Türkiye Cumhuriyeti tarihinde erkek futbol takımı olarak olimpiyat kotasını geçtiler. İnşallah Londrada ilk 3 hedefimiz var, bunu başarmaya çalışacağız. Türk milletine de bu güzel duyguyu tattırıp madalya armağan etmek istiyoruz.
     Olimpiyat barajını geçerek en önemli hedefe ulaştıklarını anlatan Kaya, Londraya dünyanın en iyi 8 takımı gelecek. Biz de bu takımların arasındayız. Bu takımların içerisinde çok fazla değil 4 maç kazandığımız zaman final oynama hakkını elde edeceğiz. Ama en kötü ihtimalle ilk 3ü hedefliyoruz. Çocuklarımız da bunu başaracak düzeyde ve güçteler dedi.
    
     -Takım kaptanı Çavdar iddialı-
    
     Takım kaptanı Ali Çavdar ise Londraya sonuncu olmak için değil ilk 3ü hedefleyerek gideceklerini söyledi.
     Kamp süreçlerinin çok zorlu ama bir o kadar da eğlenceli geçtiğini dile getiren Çavdar, Takım içerisinde arkadaşlık ve dostluk çok güzel. Bütün arkadaşlarımda ekip ruhu, takım ruhu fazlasıyla var. Herkes sporun dostluk ve centilmenlik içerisinde yapıldığını biliyor. Bizler de bu düşünceyle hareket ederek olimpiyatlarda bu şekilde yarışacağız diye konuştu.
     Takımın golcü oyuncularından Kahraman Gurbetoğlu da çok iyi oynayarak olimpiyatlarda atacağı gollerle takımına maç kazandırmak istediğini belirtti.
     Vedat Yavuz da milli kamp memleketinde gerçekleştiği için çok mutlu olduğunu anlatarak, kampın Orduya alınması nedeniyle Vali Orhan Düzgüne teşekkür etti.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Görme Engelliler Futsal Erkekler Milli Takımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER