İhracatın Yıldızları Ödül Töreni

İhracatın Yıldızları Ödül Töreni -Ekonomi Bakanı Çağlayan: "Faiz lobisi, Türkiyede faizlerin yüksek kalmasını, geçmişteki gibi sömürmeye alıştıkları için bu düzenin devam etmesini istiyor. Hiç kimsenin endişesi olmasın, faiz lobisin


DENİZLİ (A.A) - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Faiz lobisi, Türkiyede faizlerin yüksek kalmasını, geçmişteki gibi sömürmeye alıştıkları için bu düzenin devam etmesini istiyor. Hiç kimsenin endişesi olmasın, faiz lobisinin tırnaklarındaki nasıra basmaktan büyük keyif alıyorum" dedi.
     Çağlayan, Denizli İhracatçılar Birliğince (DENİB) Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen "İhracatın Yıldızları Ödül Töreni"nde yaptığı konuşmada, Türkiyenin yüksek faizde çok yüksek bedeller ödediğine işaret etti.
     Faiz lobisinin, Türkiyede faizlerin yüksek kalmasını ve ülkeyi geçmişteki gibi sömürmeye alıştıkları için düzenin devam etmesini istediğini belirten Çağlayan, "Hiç kimsenin endişesi olmasın, faiz lobisinin tırnaklarındaki nasıra basmaktan büyük keyif alıyorum. Öyle sadistlik, mazoşistlik yok şükürler olsun. Söylüyoruz, aylar sonra dikkate alıyorlar. Biz söylerken o faiz lobisinin birkaç köşe yazma imkanına sahip olmuş tetikçileri, Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı ve Ekonomi Bakanı, Merkez Bankasına talimat veriyor diyor. Sana mı soracağım ben talimat verirken. Eğer Merkez Bankasında yanlış olursa talimatı tabii ki veririm. Merkez Bankasını uyarmak da bizim en doğal hakkımızdır" diye konuştu.
     KOBİlerin ucuz finansmana ihtiyacı olduğunu dile getiren Çağlayan, şunları söyledi:
     "Böyle bir ihtiyacın yolu da faizdeki düşüşten geçer. Sadece Merkez Bankasına bu konularda söylersem eksik kalır. BDDKnın da uyumaması gereken bir dönemden geçiyoruz. Buradan diyorum ki BDDK sen de uyuma. Faizin düşmüş olduğu bir ortamda, bankaların Türk özel sektörüne, halkına yüklemiş olduğu ağır faturaya dur demen lazım. Bunun başka yolu yoktur. Allah gözünüzü doyursun. Kazanın, kazanmayın demiyoruz. Bankacılık sektörü kazanırken kemiğin üzerinde biraz et bırakın. Maalesef bugün Türk bankacılık sektörü, bir anda köşeyi dönmenin, çok daha fazla zengin olmanın alışkanlıklarını devam ettirmeye çalışıyor. Evelallah Türkiye artık eski Türkiye değil. Herkes hakkına razı olacak."
    
     -"Türkiye, ekonomi mucizesi gerçekleştiriyor"-
    
     Dünyada bütün ülkelerin işinin ters gittiği bir ortamda, Türkiyenin adeta bir ekonomi mucizesi gerçekleştirdiğini belirten Çağlayan, "2023 hedefleri konusunda hiçbirimizin endişesi yok. Bugün gözünüzün üstünde kaşınız olduğu için eleştiren muhalefet dahi konu 2023 hedefleri olunca hiç kimse tek bir eleştiri getiremiyor. Çünkü Türkiye tarihinde ilk defa bir sivil toplum kuruluşunun, meslek kuruluşunun, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve İhracatçılar birliklerinin ihracat hedeflerini Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ulusal hedefi kabul ettik" dedi.
     Çağlayan, "Şimdi bütün gayretimiz 2023te 500 milyar dolar mal ihracatı, 150 milyar dolar da hizmet ihracatı hedefimizi yakalamaktır. Böylelikle Türkiye ekonomisini dünyanın ilk 10 ekonomisi içerisine sokmaktır. Türkiye, 2023e giden yolda yeni bir makas değişikliğine, büyümede yeni bir modele ihtiyacı olan ülkedir. Şimdi bu model de çok net ortaya çıkmıştır. Model, dışa açık büyümektir. Merkez Bankasının zaman zaman önümüze koyduğu takozlara rağmen Türkiye onlara inat büyümeye, gelişmeye devam edecek" diye konuştu.
    
     -Fenerbahçenin Benficayı yenmesi-
    
     Bakan Çağlayan, UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Fenerbahçenin Benficayı 1-0 mağlup etmesinden büyük gurur duyduğunu belirterek, dün akşam Fenerbahçeli olduğunu söyledi.
     Çağlayan, "Öyle bir his var ki Türkiyenin siyasi istikrar, ekonomik istikrar, birlik ve beraberlikle, çözüm süreciyle tek yumruk olduğu böyle bir ortamda inşallah Fenerbahçe şampiyon olarak hak ettiği kupayı alacaktır. Hepimiz de bu mutluluğu birlikte yaşayacağız dedi.
     Törende, 2012de farklı sektörlerde ihracat yapan firmaların temsilcilerine ödülleri verildi. Törene, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ve protokol üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber İhracatın Yıldızları Ödül Töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER