Karasu Belediyesinin elektriğinin kesilmesi

Karasu Belediyesinin elektriğinin kesilmesi -SEDAŞ: -Ülke kaynaklarının doğru kullanılması ve korunması adına elektrik faturalarının ve birikmiş borçların Karasu Belediyesi tarafından ödenmesi, şirketimiz tarafından hassasiyetle b


SAKARYA (A.A) - Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ), ülke kaynaklarının doğru kullanılması ve korunması amacıyla Karasu Belediyesinin birikmiş borçlarını hassasiyetle ödemesinin beklendiğini belirterek, belediyedeki enerji kesme işleminin 2009 yılının 7. ayından itibaren biriken borçları kapsadığı kaydedildi.
     SEDAŞtan yapılan yazılı açıklamada, kurumun 11 Şubat 2009dan itibaren kamu hizmeti sunan özel işletme statüsünde Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzcede elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdürdüğü ifade edildi.
     Ana önceliğin temel ihtiyaç olan elektriğin ticari ve teknik kalitesini artırarak halka sunmak olduğuna işaret edilen açıklamada, şunlar bildirildi:
     Hizmet kalitesini geliştirmenin yanı sıra müşteri memnuniyetini de en üst düzeyde tutmak için gerekli alanlarda iyileştirmeler yapmaktayız. Şirketimiz tarafından verilecek dağıtım hizmetinin kalitesinin artırılabilmesi ve ülkemiz ekonomisi için önem arz eden kayıp kaçak oranlarının düşürülebilmesi için gerekli yatırımlar ancak elektrik faturalarının zamanında ve eksiksiz tahsil edilebilmesi ile mümkün olacaktır.
     Ayrıca elektrik dağıtım hizmetlerinin SEDAŞın tüm müşterilerinden tahsil edilen elektrik faturalarındaki tüketim bedelleri içinde yer alan dağıtım hizmet bedelleri üzerinden karşılandığına da dikkat çekmek isteriz. Zamanında ödenmeyen borçların tahsiline ilişkin hususlar, Elektrik Piyasası Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğinin 24. maddesi gereğince, Perakende Satış Sözleşmesi düzenlenmesi hakkındaki tebliğin 7. maddesinde yer almaktadır.
     Karasu Belediyesinin SEDAŞa borcunun 2012 haziran ayında icra takibine alındığı belirtilen açıklamada, icra takibine alınan borçların 2009 yılı temmuz ayı ile 2012 haziran ayını kapsadığı vurgulandı.
    
     -Şirketimiz tarafından belediye borçları takibe alınmıştır-
    
     Ekonominin işleyişi açısından zaruret taşıyan elektrik faturası tahsilat prosedürünün kişi ya da kuruluş ayırt etmeksizin uygulandığı ifade edilen açıklama, şöyle devam etti:
     Elektrik borcunun yıl bazında yeni gelen tüketim bedelleri ile her geçen ay giderek arttığı belediye başkanlık makamı tarafından da bilinen bir gerçektir. Şirketimiz tarafından belediye borçları takibe alınmıştır, Karasu Belediyesinin ilgili birimlerine SEDAŞ Alacaklar Müdürlüğü tarafından defalarca bilgilendirme amaçlı ziyaretlerde bulunulmuştur. Elektrik tüketim borcu, belediyenin talepleri de dikkate alınarak protokollerle yapılandırılmış, hiçbir şekilde yapılan protokollere uyulmadığı ve yeni çıkan faturaların da ödenmediği tespit edilmiştir.
     Birikmiş elektrik borç miktarları ve yapılandırılan borcun taksit ödemeleri SEDAŞ birimleri, şirketimiz üst düzey yöneticileri ve direktörlerimiz tarafından belediye başkanlık makamına sözlü ve yazılı olarak bildirilmiş fakat Karasu Belediyesinden bugüne kadar hiçbir olumlu girişimde bulunulmamıştır.
     SEDAŞın 4 ilde 2 bine ulaşan çalışanına iş imkanı sunduğu, kurumun yaptığı yatırımlarla ekonomiye büyük katkı sağladığı belirtilen açıklamada, SEDAŞın 2011 yılında Sakarya ilinde kurumlar vergisi rekortmeni olduğu, 2012 yılında Karasu ilçesine 2 milyon TLlik elektrik dağıtım şebekesi yatırımı gerçekleştirildiği bildirildi.
     Açıklamada şunlar kaydedildi:
     Şirketimizin yaptığı yatırımlar ve hizmet verdiği bölgeye kazandırdığı artı değerlerin gerçekleşmesinde tahsilat prosedürlerini işletmekte gösterdiği hassasiyet ve gayretin büyük önemi bulunmaktadır. Şirketimiz enerjiyi toptan satın aldığı kuruluşlara, aldığı enerjinin fatura bedellerini zamanında ödemek durumundadır. Dolayısıyla yüklü miktardaki faturaların ödenmemesi ve sürekli gecikmeler şirketimiz finans dengelerinin sağlanmasında sıkıntılar yaratmaktadır.
     Şirketimiz yöneticileri tarafından da sağlanan her tür kolaylığa rağmen, borçların bugüne kadar ödenmediği SEDAŞ kanadında üzülerek görülmektedir. Ülke kaynaklarının doğru kullanılması ve korunması adına elektrik faturalarının ve birikmiş olan borçların Karasu Belediyesi tarafından ödenmesi, şirketimiz tarafından hassasiyetle beklenmektedir. Enerji kesme işlemi 2009 yılı 7. ayından günümüze kadar gelen ödenmemiş borçları kapsamaktadır. EPDK Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğinin uygulanmasında SEDAŞın kişi ve kurum ayrımı yapması söz konusu olamaz. Kamuoyunun doğru bilgilenmesi adına yapılan açıklamayı değerli basınımız ve kamuoyunun bilgisine sunarız.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Karasu Belediyesinin elektriğinin kesilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER