Kayak merkezi Uludağ, futbol takımlarının yaz

Kayak merkezi Uludağ, futbol takımlarının yaz kamplarına talip -TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Akkuş: -Artık, 2-2,5 aylık kış turizminin ötesinde 4 mevsim ve 12 ay boyunca Uludağı pazarlamak istiyoruz -İk


BURSA (A.A) - Haluk Yüksel - Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağın, planlama ve yeniden yapılandırma çalışmalarıyla 2-2,5 aylık kış turizmine hapsolmaktan kurtulacağı ve özellikle futbol takımlarının yaz kamplarına da talip olacağı bildirildi.
     Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uludağın 1970-1980li yıllarda olan ilgiyi, 1990lardan itibaren kaybetmeye başladığını belirterek, günün koşullarına uymayan altyapı şartlarının bu süreçte etkili olduğunu söyledi.
     Akkuş, turistin ilgi gösterilen merkezleri tercih ettiğini vurgulayarak, Uludağı, 1970-1980li yıllarda, o siyah beyaz televizyonlu dönemlerde, gerçekten de biz Türkiyeye değil dünyaya tanıtmışız. Dünyanın Davosu haline getirmişiz Uludağı. Ama 1980li yıllardan sonra ne olduysa, az olsun, öz olsun, bizim olsun mantığıyla Uludağda bazı kitleler diyelim veya gruplar, gruplaşmış ve Uludağda yatırımı engellemiş. Yatırım engellenince hizmet kalitesi düşmüş ve hizmet kalitesi düşünce de biz, 10-15 yıldan beri Uludağda 2-2,5 aylık magazin turizmciliği yapıyorduk diye konuştu.
     Son 3-5 seneden beri Uludağın yeniden gündeme aldığını, Türkiyenin Davosu haline getirmek için çalışmalar yapıldığını anlatan Akkuş, bu çerçevede yeni bir planlama ve yapılanmayla yeni altyapı oluşturulması için süreç başlatıldığını bildirdi.
    
     -Orası kamu misafirhane alanı değil-
    
     Akkuş, Uludağdaki kamu kurumlarına ait tesislere dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Orası kamu misafirhane alanı değil, turistik bir yer, bölge. Oraya çok sayıda turist geliyor, çok farklı insanlar geliyor, kamu misafirhanesini gördüğü zaman orada farklı bir turizm anlayışı oluyor ve buraya ilgi alaka kesiliyordu. O yüzden önce oradan kamu misafirhanelerinin çıkarılmasını istedik. Oraya insanlar geldiğinde kayak yaparak kış turizminden faydalanacak ve orada eğlence yapılacak. Orada misafirhane olduğu zaman kamunun tüm insanları bir şekilde gelip, ucuz imkanlarla kayak tatili, kış tatili yapıyorlar. Bu sefer orada gerçek anlamda turizm yapmak isteyenlerle de haksız bir rekabet oluşuyordu. O yüzden de biz Uludağda kamu misafirhanelerinin mutlaka kaldırılmasıyla ilgili ve oradaki eski planlanmış yapıların da fazlalıkları yeniden gün yüzüne gelsin, doğrusu ve güzeli olsun istedik.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığının da konuyla ilgili güzel bir planlama çalışması yaptığını belirten Akkuş, bu kapsamda Uludağda altyapısından üst yapısına mimari özelliklerinden ve kayak ve pist alanlarına kadar yeniden düzenleme yapılacağını belirtti.
    
     -Futbol takımlarını Uludağa getirebiliriz-
    
     Akkuş, Uludağda güzel şeylerin olacağını, bu süreci desteklediklerini ve takip ettiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Uludağ artık 2-2,5 aylık kış turizminin ötesinde 4 mevsim ve 12 ay boyunca Uludağı pazarlamak istiyoruz. İklim itibariyle, özellikle kışın spor kulüpleri Antalyada kampa giriyorlar. Biz de tam tersine yazın tüm spor okullarını, futbol takımlarını Uludağa getirebiliriz. O serin o güzel havadan istifade ettirebiliriz. O yazın 40-45 derecelik sıcaklıklarında, Uludağ 18-20 derece. Orada bütün sporcular, futbolcular daha güzel antrenmanlarını yapabilirler. O yüzden de biz Uludağı sadece 2-2,5 aylık değil, 12 aylık o süreçte pazarlamak istiyoruz.
    
     -Büyük yatırımcıların Uludağa da gelmesini istiyoruz-
    
     Uludağın gelişmesi, yeniden planlanması ve yeni tahsis alanlarının yapılarak yeni büyük yatırımcıların gelmesini istediklerini ifade eden Akkuş, büyük yatırımcıların geldiği Uludağın kalitesini artacağını söyledi. Akkuş, Bursada mevcut otellerin haricinde, son yıllarda büyük marka otellerin yükseldiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Dünya çapında uluslararası zincir oteller geldi, bunlar kalitemize kalite kattı, Bursaya değer kattı. Böyle yatırımcıların Uludağa da gelmesini istiyoruz. Her platformda her ortamda, yurt dışından ve yurt içinden bütün büyük yatırımcıları Uludağa da davet etmek istiyoruz. Neden gelmesinler- Bizim malımıza, mülkümüze değer katacak, orada insanları istihdam edecek, turist getirecek. O yüzden de biz Uludağın acilen yeniden yapılanmasını, planlanmasını, tahsis alanlarının yapılmasını istiyoruz.
     Mehmet Akkuş, ayrıca Uludağda acemi kayakçılarla profesyonel kayakçıların pistlerinin ayrılmasını ve tüm telesiyej ve teleskilerin ortak alan olarak kullanılmasını istedi.
    
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Kayak merkezi Uludağ, futbol takımlarının yaz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER