KKTC Maliye Bakanı Tatar, Malatyada

KKTC Maliye Bakanı Tatar, Malatyada -Bakan Tatar: -Annan Planı geride kalmıştır. Türkiye Cumhuriyetiyle birlikte KKTCyi nasıl geliştiririz- diye çok önemli çalışmalar içerisindeyiz -Türkiye Cumhuriyetinin son yıllarda yak


MALATYA (A.A) - KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar, Annan Planının geride kaldığını belirterek, Türkiye Cumhuriyetiyle birlikte KKTCyi nasıl geliştiririz- diye çok önemli çalışmalar içerisindeyiz dedi.
     Tatar, beraberindeki heyetle Malatya Valisi Vasip Şahini ziyaretinde yaptığı açıklamada, Türkiyenin büyümesinin ve gelişmesinin kendilerine moral verdiğini söyledi.
     KKTC Devletinin büyük bedeller ödenerek kurulduğunu ifade eden Tatar, Gerçekten mücahit bir halkın devletidir. Ama tabi ki bu aşamaya gelmemizde de Türkiye Cumhuriyeti Devletinin çok değerli ve çok önemli katkıları vardır. Bu katkılar da devam etmektedir. Önemli olan Doğu Akdenizde istikrar unsurunun yakalanmasında KKTC Devletinin yaşatılmasıdır. O bakımdan Türkiye Cumhuriyetiyle son yıllarda gerek ekonomik program, gerek başka başka siyasi ilişkilerle orada kendi halkımızın da refah ve huzurunu sağlamak durumundayız diye konuştu.
     Türk Hükümetine yoğun desteği ve çabası için teşekkür eden Tatar, Uluslararası görüşmelerde de adil ve kalıcı bir çözüm bulunması için gayret göstermektedirler dedi.
    
     -Türk Milletine şükran duyuyoruz
    
     Tatar, bir gazetecinin Yunanistanda ekonomik kriz yaşandığını belirterek, Türkiye Cumhuriyeti ve KKTCdeki istikrarla beraber, Yunanistanın size bakışları değişti mi- sorusunu şöyle yanıtladı:
     Kesinlikle. Türkiye Cumhuriyetinin son yıllarda yakaladığı istikrar, bölgede hem siyasi hem ekonomik güç olabilmesi ve bu olumlu gelişmelerin KKTCye yansıması, bizim öz güvenimizi artırmıştır. O bakımdan Türk Milletine şükran duyuyoruz. Önemli olan bu istikrarın daha da geliştirilmesidir, kalıcı hale getirilmesidir. Siyasi anlamda çok büyük başarılara imza attık. Bundan sonra ekonomik alanda da aynı başarıların devam ettirilmesi kaçınılmaz ve şarttır.
     Ülke yönetiminde önemli tedbirler aldıklarını, düzenlemeler yaptıklarını dile getiren Tatar, mali disiplin, bütçe disiplini gibi önemli kavramların yerleştirilmesi bakımından çok aşamalar aldıklarını söyledi.
     Bakan Tatar, aldıkları tedbirlerin bazı kesimlerce tepki görmesine rağmen halkta bunların doğru olduğuna yönelik kanaatler oluştuğunu belirterek, Önemli olan gelecek kuşakların önünü açmaktır. Çünkü biz bütün ekmeği tüketirsek, onlara da boş bırakırsak bu bir ihanettir şeklinde konuştu.
     Türk Hükümetine ve tüm Türkiyeye teşekkür eden Tatar, şöyle devam etti:
     Çünkü onların desteği olmadan bizim bugünlere ulaşmamız mümkün olmazdı. Kıbrıs Türk Halkı, bunun bilincindedir. Kıbrıs Türk Halkı, her zaman Türkiyeyle beraber yürümenin bizim için ne kadar önemli olduğu kanaatindedir. Dolayısıyla Annan Planı geride kalmıştır. Türkiye Cumhuriyetiyle birlikte KKTCyi nasıl geliştiririz- diye çok önemli çalışmalar içerisindeyiz. Örneğin Su Projesinin artık tarihi de belirlenmiştir. Büyük bir proje, hatta bize göre asrın projesi. 7 Mart 2014te bu suyun KKTCye akacağı ve aktıktan sonra bu suyu Rumlarla da paylaşabileceğimiz noktasında hem Türk Hükümeti hem bizim hükümetimiz görüş ortaya koymuştur. Dolayısıyla Kıbrıs çok gelişiyor, Kıbrısın çehresi değişiyor. Aldığımız tedbirlerle hem rekabet gücü, hem verimliliği, hem de bir cazibe merkezi olma anlamında, gerek turizmde, gerek yüksek öğrenimde ve suyun gelmesiyle tarımda yapacağımız gelişmelerle gerçekten bana göre Doğu Akdenizde bir istikrar unsuru olarak KKTC Devleti yoluna devam edecektir.
    
     -Türkiyenin her noktasına bağlanmamız önemli-
    
     Ülkelerinden Türkiyeye ulaşım noktasında da önemli gelişmeler bulunduğunu ifade eden Tatar, hava yoluyla İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalyaya aynı gün içinde birden fazla seferler bulunduğunu, Hatay, Şanlıurfa ve Gaziantep illerine de seferlerin başlatıldığını dile getirdi.
     Bakan Tatar, özel hava yolu şirketlerine seslenerek, Mutlak suretle Ercanı bütün Anadolu kapsamı içerisinde Türkiyeye bağlamaları çağrısında bulunuyoruz. Çünkü Türkiyenin her noktasına bağlanmamız bizim için hem ticari hem sosyal hem kültürel her boyutuyla fevkalade önemlidir dedi.
     Malatyayı yakından izlediklerini aktaran Tatar, Türkiyenin gelişmesiyle buranın da farklı sektörlerde büyük bir gelişme içinde olduğunu söyledi. Kendilerinin de gerek eğitimde gerek yüksek öğrenimde son derece başarılı çalışmaları bulunduğunu ifade eden Tatar, bu tür ziyaretlerin iki kardeş halkın ilişkilerinin daha iyi bir noktaya gelebilmesi için önemli olduğunu vurguladı.
     Malatya Valisi Şahin de, Kıbrısın Türk Milletinin gönlünde ayrı bir yeri bulunan ada olduğunu belirtti. Kıbrıs Türklerinin atadan gelen bağlarla bağlı bulunulan önemli bir topluluk olduğunu vurgulayan Şahin, Kıbrısı hem bir eğitim adası, hem bir kardeşlik adası hem de bir dinlenme adası olarak gördüklerini kaydetti.
     Şahin, Kıbrıs Türkü için Malatya ikinci evidir. Bu sizin şahsınızda Kıbrıs Türküne gösterilen yakın alakadır dedi.
     Ziyarette, Tatar, Vali Şahine KKTC Bayrağı ile el işlemesinin bulunduğu tablo hediye etti. Şahin de Tatara kayısı verdi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan / Önder Felek
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber KKTC Maliye Bakanı Tatar, Malatyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER