Malatyada bilim merkezi kurulacak

Malatyada bilim merkezi kurulacak -Merkezin kurulması için ihale yapılacak


MALATYA (A.A) - Malatya Valisi Ulvi Saran, kentte bilim merkezi kurulacağını bildirdi.
     Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığına atanan Saran, basın mensuplarına veda amacıyla iftar düzenledi.
     Yemekte konuşan Saran, Malatyada dolu dolu 3 yıl geçirdiğini belirtti. Pek çok farklı alanda çalışma gerçekleştirdiklerini, bazılarının devam ettiğini, bazı projelerin de henüz başlamadığını anlatan Saran, bunların tamamlanmasının takipçisi olacağını ifade etti.
     Atandığı görevin önemine de işaret eden Saran, kurumun kuruluşunda pek çok tartışma yaşandığını hatırlatarak, şimdilerde rayına oturduğunu belirtti.
     Böyle bir göreve atanmasının Malatya için de önemli olduğuna dikkati çeken Saran, ay sonunda kentten ayrılacağını söyledi.
     Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı görevine atandığı için gurur duyduğunu ancak Malatyadan ayrılacak olmanın üzüntüsünü de yaşadığını ifade eden Saran, bazı hizmetleri tam anlamıyla sona erdiremediği için üzüntü duyduğunu belirtti.
     Malatyanın hayatında unutulmaz anılar bırakan bir yer olduğunu anlatan Saran, buradaki görev süresince kentten hiç ayrılmayacakmış gibi hizmet ettiğini söyledi.
     Kente atanan Vali Vasip Şahinin de çok nitelikli ve değerli bir kişi olduğunu dile getiren Saran, Malatyayı daha ileriye götürme gayreti göstereceğini vurguladı.
     Malatya ekonomisinin tarıma dayandığını, kentte onbinlerce kayısı üreticisi olduğunu kaydeden Saran, ekonominin tek bir tarım ürününe bağlanması yerine çeşitlendirilmesi gerektiğini, aksi halde gelecekte ciddi ekonomik sıkıntılar yaşanabileceğini belirtti.
     Tarım alanında yaptıkları çalışmaları anlatan Saran, 600ün üzerinde bahçeyi desteklediklerini söyledi. Ulvi Saran, ayrıca meyve suyu fabrikası kurulması için de çalışmalarının sürdürdüklerini kaydetti.
     Kayısı Akreditasyon Kurumunun çok önemli bir girişim olduğunu belirten Saran, hayvancılıkta da önemli ilerlemeler kaydedildiğini söyledi.
     Malatyada kalifiye eleman sıkıntısı bulunduğunu vurgulayan Saran, nitelikli işgücüne ciddi oranda ihtiyaç bulunduğunu anlattı.
    
     -Kente itibarlı bir müze kazandırılacak-
    
     Kentteki müzenin olumsuz koşullarda hizmet verdiğini, gezmek isteyenleri rahatsız eden bir durumda olduğunu dile getiren Saran, Malatyaya Kent Tarihi ve Uygarlıklar Müzesi kurulması, kentin itibarlı bir müzeye sahip olması yönünde çalışmaları başlattıklarının kaydetti.
     Müzenin bir kompleks halinde olmasını planladıklarını belirten Saran, müze yanına bir de bilim merkezi kurulması için ihaleyi yapacaklarını ifade etti.
     Merkezin öğrencilerin daha iyi yetişmesi için önemli bir proje olduğunu vurgulayan Saran, burada deneylerin yapılacağını, simülasyonlarla eğitimlerin verilebileceğini söyledi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatyada bilim merkezi kurulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER