MHP Genel Başkanı Bahçeli:

MHP Genel Başkanı Bahçeli: -Bugünkü siyasi iktidar ustalık dönemini bir çılgınlık dönemine getirmek suretiyle Türkiyeyi büyük bir felaketin eşiğine sokmuştur


ORDU (A.A) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bugünkü siyasi iktidar ustalık dönemini bir çılgınlık dönemine getirmek suretiyle Türkiyeyi büyük bir felaketin eşiğine sokmuştur dedi.
     Bahçeli, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Orduda, partisinin il başkanlığı binasının açılış törenine katıldı.
     Törende partililere hitap eden Bahçeli, 2014te yapılacak seçimleri hatırlatarak, Bugünkü siyasi iktidar ustalık dönemini bir çılgınlık dönemine getirmek suretiyle Türkiyeyi büyük bir felaketin eşiğine sokmuştur. Bundan ülkenin kurtulması lazım. Hangi partiden olursak olalım bu ülkenin insanlarıyız. Her partinin kuruluş amacı milletine hizmet etmektir. Bu kuruluş amacı sapar, bazı sapkınlıklara düşer yanlış yönlendirmelerle ülkeye zarar veriyorsa o zaman o siyasi partiyi uyarmakta yarar vardır. Adalet ve Kalkınma Partisine oy vermiş kardeşlerim başta olmak üzere bu gidişata dur demek gerekmektedir. Bunu nasıl yapacağız dediğimizde çözümü demokrasi içerisinde aramamız gerekiyor diye konuştu.
     Çözüm sürecine ilişkin eleştirilerde bulunan Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Millet iradesine başvurmak suretiyle Türkiyenin geleceğini kökten bir çözüme götürecek bir iktidar değişikliği için seçimi iyi değerlendirmemiz gerekmektedir. En yakın seçim hangi tarihtedir dediğimizde, o da 30 Mart 2014 yılıdır. Arkasında Cumhurbaşkanlığı seçimi, sonra da milletvekilliği genel seçimi oluyor. Türkiyeye sevdalı kardeşim sizlere sesleniyorum, önünüzdeki 3 siyasi olayı iyi değerlendiriniz. Akıl ve vicdan süzgecinden hareketle 30 Mart seçimlerinde bir uyarıda bulununuz. Sadece ve sadece devlet başkanı olacağım diye her tarafıyla hırs bürümüş bir hırsa yüklenmiş kişiyi, yeter artık diyebilecek bir Cumhurbaşkanlığı seçiminde alaşağı ediniz. 2015 yılında yapacağınız milletvekili genel seçimlerinde ise Adalet ve Kalkınma Partisine verilmiş olan desteğinizi geri çekiniz ve onlara en azından bir düşünme payı bırakınız. Biz niye böyle yaptık, yüzde 51den 326 milletvekilinden bu hallere niye düştük diye eğer onlar bir kendilerini gözden geçirebilecek bir fırsatı bulabilirlerse o zaman hem Adalet ve Kalkınma Partisi için hem de milletimiz için hayırlara vesile olabilecek bir durum söz konusu olabilir. O sebepten dolayı aziz Ordulular 30 Mart seçimleri, milletimiz için, sizler için çok önem arz eden bir seçim olacak. Belediye başkanlığı seçimiyle yetinmemelisiniz, ondan sonraki gelişmelere de işaret verebilecek bir iradeyi ortaya koymanız lazım.
    
     -Ordunun Büyükşehir olması-
    
     Ordunun büyükşehir olmasına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Bahçeli, şunları kaydetti:
     Mecliste alınan bir karar doğrultusunda 13 büyükşehir belediyesine ilaveten Ordumuz da dahil olmuştur. Mardinin, Vanın ve birçok ilimizin büyükşehir olduğu bir dönemde Ordunun da bir büyükşehir özelliği kazanması onun en tabi hakkıdır ve beklentisidir. Ordunun büyükşehir olması sırasında bir adım daha atmak gerekiyor. O da nedir- Büyükşehirin kurucu başkanını seçmek lazım. Eğer kurucu başkan büyükşehiri kurarken çok sağlam temeller üzerine dürüst, ilkeli, halkı bir birinden ayırt etmeyen bir anlayış çerçevesinde bir büyükşehir adayıyla ben Orduyu büyükşehir yapacağım diyorsa o insanı yalnız bırakmamak lazımdır. Onun için mahalli idareler seçimini bir de bu yönüyle düşünerek ele almakta yarar vardır. Hepsinden çok daha önemlisi bugünkü Adalet ve Kalkınma Partisi-ne bir uyarının bu seçimlerde gelmesidir. Bu uyarıyı milletimiz yapmalıdır. Milletimizin kendi iradesinin dışında yapılacak hiçbir uyarının bu ülkeye fayda getirmediğini de hep beraber gördüğümüz içindir ki yine görev aziz milletimize düşüyor. Milletim bu iktidarı uyarmalı, bu iktidar bu uyarıyı almıyorsa alaşağı edilecek ve yerine milletle beraber geleceği yeniden tanzim edecek bir iktidara fırsat tanıması lazım. Bu iktidar kim olur diyorsa artık zamanı geldi, Milliyetçi hareket olur diyorum.
    
     Muhabir: Hacer Öztürk - Eyüp Elevülü - Hayati Akçay
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber MHP Genel Başkanı Bahçeli: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER