MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: -Terörle caniyle kanlı ellerle müzakere edilmez, ancak ve ancak mücadele edilir -Bunları önce AKPye oy verenler, arkasından milletimiz uyarmalıdır, uyarmak için bir fırsat önünde bulunma


ANTALYA (A.A) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Terörle caniyle kanlı ellerle müzakere edilmez, ancak ve ancak mücadele edilir dedi.
     Antalyanın Manavgat ilçesindeki bir otelde basına kapalı yapılan MHP Belediye Başkanları Toplantısında bulunan Bahçeli, daha sonra Serik ilçesinde belediye tarafından yapılan pazar yeri ve alışveriş merkezi temel atma törenine katıldı.
     Bahçeli, burada yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarının Türkiyeyi 10 yıldır yönettiğini ancak vatandaşın 2002 yılı öncesini aradığını söyledi.
     Vatandaşın 10 yıldan bu yana ne yapıldığının farkında olduğunu, işçinin perişan, köylünün sıkıntı içinde, esnafın zarar eder halde bulunduğunu öne süren Bahçeli, Ama sayın Başbakanı televizyonlarda takip ediyorsunuz, ağzından bal akıyor, Başbakanın ayakları yerden kesiliyor. O sebepten dolayı Adalet ve Kalkınma Partisinden kurtulma zamanı gelmiştir. Bu kurtuluşu öncelikle bugüne kadar her yönüyle destekleyen fakat memnun kalmayan Adalet ve Kalkınma Partisine oy veren vatandaşlarımdan istiyorum diye konuştu.
     Herkesin bu ülkenin insanı olduğunu, demokrasinin gereği farklı partilerde görev alabildiklerini ya da partilere oy verdiklerini anlatan Bahçeli, AK Partiye destek veren, oy veren ve hala oyunu eksiltmeyen insanların son günlerdeki Türkiye manzarasını iyi görmeleri gerektiğini kaydetti.
    
     -Çözüm süreci-
    
     Bahçeli, Türkiyenin sorunlarından çözülebilecekler olduğu gibi çözülemeyecekler de bulunduğunu vurgulayarak, Bir sorun vardır ki bu ateş ile imtihandır. Buna dikkat etmek lazım. Bu milletimizin beka, var olma sorunudur. Millet olarak ağız birliği içerisinde, kardeşçe, huzur ve istikrar içinde yaşama meselesidir. Sayın Başbakan 10 yıllık iktidarım döneminde usta oldum diye kasıla kasıla geziyor ama çıraklık dönemini aratır halde. Hiç olmazsa çıraklık döneminde acemiydi, yanlış yapsa cürmü kadar yakıyordu, şimdi Türkiyeyi yakıyor. Buna mani olmak lazım diye konuştu.
     Uzun yıllardan bu yana milli devlet ve üniter yapıyı bozan, toprak bütünlüğünü parçalayan, millet olarak birlikte yaşamalarını sorgulayan ve milleti 36ya bölen yanlış politikanın esiri altında kaldıklarını iddia eden Bahçeli, şöyle devam etti:
     Şu anda Türkiye, milli ve manevi değerleri tahrip edilmiş, 36ya bölünmek istenen ülkenin belli bölgesinde önce demokratik Türkiye, sonra demokratik cumhuriyet, sonra demokratik özerklik, sonra federal, arkasından bağımsız Kürdistan kurma amacını aşama aşama, bazen silahsızlandırma politikasıyla bazen saldırılarla bazen silahlı propagandalarla palazlanmış PKK cani örgütüyle mücadele edeceği yerde müzakereye başlayan zavallı konumundadır. Terörle caniyle kanlı ellerle müzakere edilmez, ancak ve ancak mücadele edilir. Osloda başlayan, Habur ile devam eden süreç sonunda İmralıda 11.2 metrekarelik bir odada muhabbet hapis cezasını çeken, milletin unuttuğu, PKK terörünün vazgeçtiği bir caniyi, 40 bin kişinin katilini siyasete getirerek meşrulaştırmak ve ona tekrar önemli bir sorumluluk vermek gibi tarihi hatayı başlattılar. Bunu 2009 yılında açılım denilen zırvayla başlattılar, yıkım projesine ısrarla devam ettiler. Şimdi İmralıya gidiş geliş serbest hale geldi. Canı kim isterse gidiyor. Gitmek için Başbakandan ve Adalet Bakanından izin alacak. Sen, sen, sen gidebilirsin diyor. Gidiyorlar Öcalan denilen cani 3 tane mektup veriyor, birini Kandile, birini Ankaraya, birini de Avrupaya götür diyor. Birisi Kandile gidiyor. MHP ne diyor; Terörün kökünü kazımak istiyorsan Kandile Türk bayrağı as diyor.
     Sınır ötesi TBMMden yetki istenildiğini, MHPnin gereğini yapması için yetkiyi verdiğini anlatan Bahçeli, Şimdi ne yapıyorlar, Kandile sırayla gidiyorlar, 3 sözde milletvekili mektup götürüyor, oradan cevap geliyor. El altından Öcalan canisiyle görüşülüyor, onun yol haritası masanın üzerine konuluyor. Öcalan ne istiyorsa o yerine getiriliyor. Bütün bunların adı analar ağlamasın, barış süreci oluyor. Analar inim inim, içten içe ağlıyor, hala Başbakan barış süreci adı altında analar ağlamasın diye konuşuyor dedi.
    
     -Mahalli idareler seçimlerinde ders vermeliyiz-
    
     Bahçeli, şöyle konuştu:
     Barış süreci için halktan destek olduğu söyleniyor. Burada bulunan analara, bacılara seslensem Türkiyede analar ağlamasın isteniyor, ne diyorsun- Her ana, bacı evladını düşünerek Niye ağlayayım, ağlamayayım diyor. Acı karşısında metanetli duruş için ağlama teklifine artık ağlamasınlar yanıtı verilince analar, bacılar ihanete ortak mı oluyor- Analar ağlamasın diyeceğin yerde Analar, bacım, Türkiyede terörle mücadelede başarılı olamadım. Müzakerede önüme çok kriter koyuyorlar, bu durum karşısında acizim. Bunların dediğini yapmaya mecburum, Amerika da bunu istiyor. Türkiyeyi böleceğim dediği zaman analar, bacılar bunları sopayla kovalar. Öyleyse bu analar ağlamasın yutturmacasına aldırmayalım. Bunların niyetini bilelim. Bunlar Türkiyeyi bölmeye götürüyorlar. Bunları önce AKPye oy verenler, arkasından milletimiz uyarmalıdır, uyarmak için bir fırsat önünde bulunmaktadır. O fırsat mahalli idareler seçimleridir.
     AK Partinin önemli oranda oy kaybını uğraması halinde aklıselim insanların Ne oluyoruz yüzde 51den yüzde 30lara düştük. Yıkım projesi, açılım projesi, yalan yanlış halkımız tarafından istemiyor denileceğini ifade eden Bahçeli, böylece hem AK Parti hem de ülkenin kurtarılmasına katkı sağlanacağını söyledi.
     Oy düşüşünde çil yavrusu gibi dağılabilirler diyen Bahçeli, Mahalli idareler seçimlerinde ders vermeliyiz. Arkasından cumhurbaşkanı seçimleri var, Recep Tayyip Erdoğanın rüyası, hayali suya düşmeli. Çünkü devlet başkanı olarak ülkeyi bölmek daha kolay. Onun için aklındakini söylüyor, başkanlık sistemini istiyorum, yanına da eyalet sistemi istiyorum diyor. Memleketin AKPden kurtulması gerekir. Öyleyse Erdoğan cumhurbaşkanı da olmamalıdır. İktidardan gidiş başlar, o da Allahın izniyle 2015tedir diye konuştu.
     Bahçeli, Serik Belediye Başkanı Mehmet Habalının önemli hizmetler yaptığını belirterek, Habalıyı yeni dönemde de belediye başkanı görmek istediğini söyledi.
     Bahçeliye Serik bıçağı ile tablo hediye edilmesinin ardından dua eşliğinde temel atma töreni gerçekleştirildi.
     Törene MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ile Genel Başkan Yardımcıları Şevkat Çetin, Ruhsar Demirel, Zuhal Topçu, Celal Adan, Mevlüt Karakaya, Sadir Durmaz, Emin Haluk Ayhan, Ahmet Kemal Tanrıkulu, Semih Yalçın da katıldı.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER