Ödenek yetersizliği buz programlarını eritti

Ödenek yetersizliği buz programlarını eritti -Buz Pateni Federasyonunun 2012-2013 faaliyet programında yer alan, yurt dışındaki 10 şampiyona, ödenek yetersizliği dolayısıyla iptal edildi -Yurt içindeki 11 şampiyona ve Milli T


KOCAELİ (A.A) - Tahir Turan Eroğlu - Türkiye Buz Pateni Federasyonunun 2012-2013 faaliyet programında yer alan, yurt dışındaki 10 şampiyona, ödenek yetersizliği dolayısıyla iptal edilirken, yurt içindeki 11 şampiyona ve Milli Takım kampı da ileri bir tarihe ertelendi.
     Türkiye Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Short Track Kurulu Başkanı Ercüment Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyonun faaliyet programında yer alan ve 1-3 Şubat tarihlerinde Rusyanın Sochi kentinde düzenlenecek olan Short Track Dünya Kupasına antrenör Cemre Çavdarın yanı sıra sporcular Berk Yetişken, Selim Tanrıkulu, Mükerrem Top, Serdar İltir, İnan Eren ve Menderes Erenin katılacağını belirtti.
     2014 Kış Olimpiyatlarının da Sochide yapılacak olması bakımından önemli bir şampiyona olduğunu ifade eden Yıldırım, her yıl 6 dünya kupası yapıldığını, 2sinin Amerika, 2sinin Asya, diğer 2sinin de Avrupa kıtasında organize edildiğini dile getirdi.
     Avrupa kıtasındaki şampiyonadan birinin Sochide, diğerinin ise 8-10 Şubat tarihleri arasında Almanyada yapılacağını vurgulayan Yıldırım, yalnızca Sochide organizasyona katılabildiklerini, diğer şampiyonaya ise ödenek yetersizliğinden dolayı katılmama kararı aldıklarını söyledi.
     Yıldırım, sporcuların Sochideki performanslarının önemli olduğunu dile getirerek, Bu tip yarışmalar dereceden ziyade, sporcularımızın gelişimine katkı sağlıyor. Derecelerini geliştiriyor. İsveçin Malmö kentinde düzenlenen Short Track Avrupa Şampiyonasında 2 sporcumuz yarıştı. Selim 43 saniye yaptı, 42 saniyeye düşmesine çok az süre kaldı, 43.087... En iyi derecesi o. Mükerrem de 43.7 yaptı, en iyi 43.9u vardı. Sporcularımızın bu tarz gelişim göstermeleri biz mutlu ediyor. Tabi bu dünya sıralaması için yeterli mi- Şu an için değil. Bu spora yeni başlayan bir ülke olarak sporcularımızın bu noktaya gelmeleri sevindirici ve güzel bir olay.
    
     -Bütçenin üçte birini alabildik
    
     Diğer şampiyonalara bütçe sıkıntısı nedeniyle katılamadıklarını bildiren Yıldırım, Tamamen maddiyatla ilgili Short Trackta 2 Danubia Cupu iptal ettik. Yıl başında belirlenen bir bütçe vardı, yol haritamızı bu bütçeye göre belirledik, bütçenin üçte birini alabildik. Bütçe gelecek diye yarışmalar yaptık, bunlar için ciddi harcamalarımız oldu, dolayısıyla borçlandık. Para gelmeyince bazı yarışmaları iptal etmek zorunda kaldık. Yurt içi yarışmaları ileri tarihlere erteledik ama şu an önümüzü göremiyoruz diye konuştu.
     Yıldırım, mart ayında yeni yıl bütçesiyle ilgili bir gelişme kaydedilmesini beklediklerini dile getirerek, Martta bütçemizi alır, ekonomik olarak bir sıkıntı yaşamazsak en azından 2 ya da 3 yurt içi yarışmayı yapmayı planlıyoruz. Bunlardan birinin Kocaelide, diğerini Erzurumda yapmayı planlıyoruz. Takvimimizde final de Kocaelide gözüküyor dedi.
    
     -Seyirci yoksa, sponsor da yok-
    
     Amatör spor branşlarına yapılan sponsorluk desteğinde harcamaların vergi matrahından indirilebildiğini hatırlatan Yıldırım, sponsorluğun önemli olduğunu kaydetti.
     Yıldırım, şöyle devam etti:
     Maalesef sporda ilk bakılan olay, seyirci kapasitesi. Sponsorlar, başarıyı değil de seyir oranını önemsiyorlar. Arayışlarımız var, arayışlarımız devam ediyor. Bununla ilgili dosya gönderdiğimiz büyük firmalar var. Bunu yeni yapmıyoruz, yaklaşık 3-4 yıldan beri sponsor arayışlarımız devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtsporun aynı zamanda yönetim kurulundayım. Kulüpte halter branşı bana bağlı. Halterde başarılı sporcularımız var. Özellikle kadınlarda dünya birincileri, dünya ikincileri var, olimpiyatlara 3 sporcumuz gitti. Sibel Şimşek, Aylin Daşdelen ve Nurdan Karagöz... Onlara dahi Kocaelide sponsorlukla ilgili çalmadığımız kapı kalmadı, sponsor bulamadık. Seyirci yoksa, sponsor da olmuyorlar. Bu, sporun gelişmesi açısından kötü bir durum.
    
     -İptal edilen ve ertelenen şampiyonalar-
    
     Bu arada, Türkiye Buz Pateni Federasyonunun 2012-2013 Sezonu Faaliyet Programında iptal edilen ve ertelenen şampiyonalar ise şöyle sıralandı:
    
     İptaller
     Tarih Branş Şampiyona Ülke
     13-16 Aralık 2012 Figür Pateni Golden Spin of Zagrep Senior (Ladies, Men, Pairs, Dance) Hırvatistan
     18-22 Aralık 2012 Figür Pateni İstanbul Cup II Türkiye
     20-22 Aralık 2012 Short Track Danubia Cup Slovakya
     04-06 Ocak 2013 Short Track Danubia Cup Macaristan
     10-12 Ocak 2013 Figür Pateni Mentor Nestle Nesquick Cup Polonya
     08-10 Şubat 2013 Short Track World Cup Almanya
     28 Şubat-10 Mart 2013 Curling Dünya Gençler Curling Şampiyonası Rusya
     16-24 Mart 2013 Curling Dünya Kadınlar Curling Şampiyonası Letonya
     30 Mart-7 Nisan 2013 Curling Dünya Erkekler Curling Şampiyonası Kanada
     13-20 Nisan 2013 Curling Dünya Karışık Çiftler Curling Şampiyonası Kanada
    
     Ertelenenler
     28-30 Aralık 2012 Figür Pateni Artistik buz pateni 2. grup teşvik şampiyonası (Ankara-İzmit dışındaki iller) Türkiye
     28-30 Aralık 2012 Curling Türkiye Curling 1. Lig Maçları (Erkek-Kadın) Türkiye
     12-13 Ocak 2013 Short Track Short Track Federasyon Teşvik Kupası-2 Türkiye
     25-27 Ocak 2013 Figür Pateni Artistik Buz Pateni Türkiye Teşvik Şampiyonası Türkiye
     25-27 Ocak 2013 Curling Türkiye Curling 1. Ligi Maçları (Erkek-Kadın) Türkiye
     Figür Pateni Senkronize Buz Pateni Türkiye Şampiyonası Türkiye
     16-17 Şubat 2013 Short Track Short Track Federasyon Teşvik Kupası-3 Türkiye
     22-24 Şubat 2013 Curling Türkiye Curlıng 1. Ligi Finalleri (Erkek-Kadın) Türkiye
     11-22 Mart 2013 Short Track Short Track Milli Takım Kampı Türkiye
     15-17 Mart 2013 Figür Pateni Artistik Buz Pateni Büyükler İzmir Şampiyonası Türkiye
     29-31 Mart 2013 Curling Türkiye Curling 2. Ligi Maçları (Erkek-Kadın) Türkiye
    
    
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Ödenek yetersizliği buz programlarını eritti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER