On parmağında on marifet

On parmağında on marifet -Tarsus ilçesinde yaşayan 3 çocuk annesi Sultan Özyaşar, gittiği halk eğitim kursularından her gün yeni bir şey öğrenerek, evinde bulunan eski ahşap, plastik ve kumaşlara yeniden hayat veriyor (Fo


MERSİN (A.A) - Tarsus ilçesinde yaşayan 3 çocuk annesi Sultan Özyaşar, gittiği Halk Eğitim Kursularından her gün yeni bir şey öğrenerek, evinde bulunan eski ahşap, plastik ve kumaşlara yeniden hayat veriyor.
     Yıllarca amatör resim çalışmaları da yapan 55 yaşındaki Sultan Özyaşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, katıldığı kurslarla yeni şeyler öğrenerek hem ev ekonomisine hem de çevreye katkı sağlamanın gururunu yaşadığını belirtti.
     Kendisi için atık malzemeleri değerlendirmenin çok önemli olduğunu ifade eden Özyaşar, Atık malzemeleri değerlendirmek onlara tekrardan hayat vermek bana ayrı bir zevk veriyor. Örneğin boş şişeleri iple, dekopajla, transfer resimlerle değerlendirerek bunları evimin çeşitli köşelerinde yeniden kullanıyorum dedi.
     Evinde bulunan eşyaların birçoğunu kurslarda öğrendiği çalışmaları uygulayarak değiştirdiğini anlatan Özyaşar, şöyle konuştu:
     Seramik, resim, ahşap boyama, takı tasarım, dikiş nakış, dekoratif mum, bilgisayar operatörlüğü ve programcılığı gibi birçok kursa katıldım. Atacağımız malzemeleri tamir ederek onları yeniden kullanılabilecek hale getiriyorum. Mesela sandalyelerimin döşemeleri eskidiğinde kendi ellerimle bunları alıp döşemesini yapıyorum. Abajurlarımı, elektrik aksamı da dahil olmak üzere kendim yapıyorum. Dikişlerimi, perdelerimi, örtülerimi elimden gelebilecek her şeyi yapmaya çalışıyorum. Masa, sehpa, sandalye, büfe gibi şeyler eskidiği zaman atmaya kıyamıyorum. Bunları zımparaladıktan sonra transfer tekniğini kullanarak boyuyor ve üzerlerine çiçek, meyve motifleri yaparak yepyeni bir görünüm veriyorum. Zamanında çok zor elde edilen malzemeleri atmak içimden gelmiyor.
     Özyaşar, eski kıyafetleri üzerinde bazı çalışmalar yaparak yeniden kullanılabilir hale getirdiğini dile getirerek, Yeni bir kıyafet almak yerine, bazı kıyafetlerde değişikliğe gittim. Örneğin oğlumun düğününde giymek için mağazaları dolaştım. En basit elbisenin değerinin 300 liradan başladığını gördüm. Kendi kendime ben bunlardan daha iyisini yaparım diyerek oturdum ve eski kumaşlardan çeşitli aksesuarlar geliştirerek elbise yaptım dedi.
    
     -Dedikodu yerine evlerine katkı yapsınlar-
    
     Öğrenmeye doymadığını ve devamlı öğrenmek için çabaladığını anlatan Özyaşar, Nerede kurs açılırsa bilmediğim bir şey varsa, ben oradayım. Bu yaşımda öğrenmek için çabalıyorum. Araştırmayı seviyorum. Vaktimi boşa geçirmemek için yapabileceğim her şeyi yapıyorum. Tavsiyem lütfen üç beş kişi bir araya gelip dedikodu yapacaklarına ellerine üretebilecekleri bir şeyler alıp değerlendirsinler. Böylelikle evlerine katkı yapabilirler diye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Can Erdoğan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber On parmağında on marifet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER