Ramazan ayına doğru

Ramazan ayına doğru -Kütahyada ilk oruca, 19 Temmuzu 20 Temmuza bağlayan gece saat 03.55te başlanacak -4 camide hatimle teravih namazları kılınacak


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada, Ramazan ayının ilk orucuna, 19 Temmuzu 20 Temmuza bağlayan gece saat 03.55te başlanacak.
     İl merkezinde ilk oruç, 19 Temmuzu 20 Temmuza bağlayan gece saat 03.55te başlayacak ve ilk iftar 20 Temmuzda saat 20.32de gerçekleştirilecek. Bu yıl 30 gün sürecek Ramazan ayı, 18 Ağustos Cumartesi günü saat 20.01deki son iftarla tamamlanacak.
     İlk oruç 16 saat 37 dakika, son oruç da 15 saat 27 dakika sürecek.
     Kadir Gecesi, Ramazan ayının 26ncı gününe rastlayan 14 Ağustosta idrak edilecek ve Bayram Namazı, 19 Ağustos Pazar günü saat 06.58den itibaren kılınacak.
     Kütahya merkez, Altıntaş, Aslanapa ve Dumlupınar ilçelerinde yerel saatler aynı olurken, yerel saatler, merkeze göre Çavdarhisar ilçesinde 1 dakika sonra, Domaniç, Gediz ve Tavşanlı ilçelerinde 2 dakika sonra, Emet, Hisarcık, Pazarlar ve Şaphane ilçelerinde 3 dakika sonra, Simav ilçesinde de 4 dakika sonra gerçekleşecek.
    
     -Günde iki kez mukabele programı yapılacak-
    
     İl Müftülüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kütahyada öğle ve yatsı namazlarından önce Ulu Camiden yapılacak vaaz yayını, tüm camilere merkezi sistemle dinlenebilecek.
     Kadınlara yönelik olarak camilerde mukabele okunacak, ardından vaazlar gerçekleştirilecek. Tüm camilerde sabah ezanı sonrası mukabele okunacak.
     Ramazan ayında her gün Ulu Camide sabah ezanı ve ikindi namazlarının ardından Bölge Yatılı Kuran Kursunun hafız öğrencileri tarafından ezbere mukabele okunacak. Bu mukabeleler, merkezi vaaz sistemiyle tüm camilerde takip edilebilecek.
     Takvacılar, Duagür, Bahçelievler ve Valide Sultan camilerinde hatimle teravih namazları kıldırılacak, Takvacılar, Mollabey ve Meydan camilerinde itikafa girilebilecek.
     Müftülük Sitesinde Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şubesince her gün ihtiyaç sahipleri ve iftara yetişemeyenlere, iftar verilecek. İftara maddi katkıda bulunmak isteyenler, Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şubesine makbuz karşılığı günlük 600 lira bağış yapabilecek.
    
     -Kadir Gecesindeki programlar-
    
     Kadir Gecesinde Ulu Camide Kuran Ziyafeti etkinliği yapılacak. Kadir Gecesi günü ve akşamı Ulu Camide özel programlar düzenlenecek.
     Ulu Cami, Kadir Gecesinde ibadet etmek isteyenler için sabah namazına kadar açık tutulacak.
     Kadir Gecesinde, Duagür Camisinde Hayme Hatun Yatılı Kız Kuran Kursu hafızları tarafından kadınlara yönelik hatim programı yapılacak ve program sabah namazına kadar devam edecek.
     Bu gecede, yatsı ve teravih namazları, takvimde yazılı vaktinde kılınacak.
     Öte yandan, bu yıl için asgari fitre miktarı, kişi başına 8,5 lira olarak belirlendi.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Ramazan ayına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER