Sakaryadaki silahlı saldırı

Sakaryadaki silahlı saldırı -TGF Başkanı Atilla Sertel, saldırıda yaralanan Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Recep Bolatı hastanede ziyaret etti


SAKARYA (A.A) - Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel, yerel gazete sahibinin silahlı saldırısında yaralanan Basın İlan Kurumu (BİK) Sakarya Şube Başkanı Recep Bolatı hastanede ziyaret etti.
     Toyotasa Acil Yardım Hastanesinde tedavi gören Bolatı ziyaret eden Sertel, hastane çıkışında AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırı nedeniyle çok üzgün olduklarını söyledi.
     Saldıyı gerçekleştiren gazete sahibinin asla bir gazeteci veya gazete sahibi olarak anılmayacağını, eli kanlı bir katil olarak anılacağını belirten Sertel, Bundan sonra, bu konularda Basın İlan Kurumunun tedbir alarak bu tip problemli insanların yanına gitmesi lazım. Devrim kardeşime Allahtan rahmet, Basın İlan Kurumuna da başsağlığı diliyorum dedi.
     Sertel, saldırıya ilişkin şunları söyledi:
     Olayı bu raddeye getirecek hiçbir şey yok, olayı gerçekleştiren şahıs sadece Basın İlan Kurumundan kurallara uymadığı için geçen sene bir miktar para cezası yemiş. Bu para cezası nedeniyle cana kıyıyor. Yani bu normal bir insanın yapacağı bir iş değil. Bunu yapana insan demek mümkün değil. Para cezası yüzünden insan insanın canına kıyar m- Bu eli kanlı katilin bir an önce yakalanmasını temenni ediyoruz. Biz de olayın takipçisi olacağız.
    
     -Olay-
    
     Denetim amacıyla Akıncılar Mahallesi Büyükgeçit Sokaktaki Anadolu gazetesine gelen Şube Müdürü Bolat ve kurum çalışanları Ökkeş Buğra Atılgan ve Devrim Ersin Özergin ile Yenisakarya gazetesinden temsilci olarak alınan Mustafa Süke, gazetenin imtiyaz sahibi Adnan Uyumaz tarafından silahla yaralanmış, Özergin Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetmişti.
    
     Muhabir: Enes Duran - Salih Eren
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sakaryadaki silahlı saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER