Sakarya turizm merkezi olmak istiyor

Sakarya turizm merkezi olmak istiyor -Şehirdeki farklı kurumlar tarafından başlatılan Sakarya Kültür Turizm Konseyi çalışmalarıyla kentin turizm merkezi haline getirilmesi amaçlanıyor -AK Parti Sakarya Milletvekili İslam: -Saka


SAKARYA (A.A) - AK Parti Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam, Sakaryanın henüz kirlenmemiş bir coğrafyaya sahip olduğuna işaret ederek, iç turizm ve kongre turizmine önem vereceklerini söyledi.
     Farklı kurumlar tarafından başlatılan Sakarya Kültür Turizm Konseyi çalışmalarıyla kentin turizm merkezi haline getirilmesi amaçlanıyor.
     Çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan İslam, konseyin yaptığı çalışmalar sayesinde şehirde önemli bir hareketliliğin yaşandığını anlattı.
     İslam, çalışmaların ardından pek çok yıldızlı otel ve konaklama mekanlarının sayısında artışın yaşandığını belirterek, turizm konusunda kentin üst sınıfa geçtiğini dile getirdi.
     Sakaryanın doğal güzelliklerini insanlara duyurmaya çalıştıklarını vurgulayan İslam, Acarlar Longozu olarak anılan su basar ormanı son 4 yıldan beri bölge turizminin gündemine girdi. Taraklıda bulunan tarihi Türk evleri, sokakları ve çarşıları restore edildi. Kentin tarihi, kültürel ve turistik envanteri çıkarıldı dedi.
     Çalışmalar sayesinde şehirde turizm bilincinin geliştiğine dikkati çeken İslam, Turizm faaliyetlerinin planlanmadan altyapı oluşturulmadan öyle rastgele yapılamayacağına dair bir fikir sahibi oldu insanlar. Giderek bu fikir ve bilinç doğrultusunda yeni mekanlar ve turistik alanlar ortaya çıkmaya başladı. Turizm bir sektör olarak varlığını hissettirir hale geldi ve nihayet yatırımlar artmaya, turizm hareketleri canlanmaya başladı diye konuştu.
     İslam, bundan sonraki süreçte daha etkili çalışmalar yapmak istediklerini vurgulayarak, bu şekilde yeni yatırımcıları şehre çekmek istediklerini aktardı.
    
     -Mutfak kültürü tanıtılacak-
    
     Sakaryanın Balkanlar, Kafkasya, Karadeniz, Ege ve Anadoludan gelen insanların buluşma noktası olduğuna işaret eden İslam, bundan dolayı şehrin zengin bir mutfak kültürüne sahip olduğunu ifade etti.
     İslam, Sakaryada Osmanlı İmparatorluğunun yemek kültürünün canlı biçimde yaşadığını ve bu kültürü turizm alanında kullanmak istediklerini söyledi.
     Bu şekilde turizmde hareketlilik yaşanacağını vurgulayan İslam, şöyle devam etti:
     Bu kültürün bir kısmı halen evlerimizde günlük sofralarımızda yakın çevremize sunuluyor. Küçük bir kısmı da yeme içme mekanlarımızda yerli yabancı konuklarımıza ikram ediliyor. Biz bu zengin mutfak kültürünü her iki yönüyle de tanıtabileceğimizi düşündük. Bir grup arkadaşımız bu konuyla ilgileniyor. Önümüzdeki yıl için iki proje hazırlıyorlar. Birinde sadece evlerde pişen otantik yemekleri ünlü gurmelere tattırarak şehir kültürünü tanıtmayı, diğerinde ise belli bir kalitenin üzerindeki mekanları medyaya tanıtmayı düşünüyoruz.
     İslam, konuşmasını şöyle tamamladı:
     Sakarya, Türkiyenin en hızlı gelişen rotası üzerinde, olağanüstü güzellikte bir tabiata sahip, henüz kirlenmemiş, turizm açısından tüketilmemiş bir coğrafya. Yakın hedefimiz iç turizme yönelmek, orta vadedeki hedefimiz de kongre turizmi merkezi olmak. Yılın belli mevsimlerinde İstanbul, kongre turizmi taleplerini karşılayamaz hale geliyor. Sakarya sadece İstanbulun karşılayamadığı bu taleplere cevap verecek tesislerini kısa sürede tamamlasa ihya olur.
     Taraklıda inşaatı devam eden büyük bir termal tesis, Akyazıda Dubaili bir grubun yapmayı arzu ettiği 200 milyon dolarlık bir yatırım ve Sapanca için gelmesi ihtimali bulunan Arap yatırımcılar var. Mevcut tesislere ilaveten bunların her birinin kendilerini aynı zamanda birer kongre merkezi olarak dizayn etmeleri, şehrin kapasitesini bir anda en iyiler seviyesine yükseltir.
    
     Muhabir: Mehmet Özcan
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Sakarya turizm merkezi olmak istiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER