Sevenleri, gülen yüzüyle hatırlayacak

Sevenleri, gülen yüzüyle hatırlayacak -Konyada akciğer kanserine yenik düşen eski milli judocu Tülay Aydın Şahinin sevenleri, başarılı sporcuyu daima gülen yüzüyle hatırlamak istiyor -Milli sporcunun eşi Mesut Şahin: Evlendiği


ERZURUM (A.A) - Görev yaptığı Konyada akciğer kanserine yenik düşen eski milli judocu Tülay Aydın Şahinin sevenleri, başarılı sporcuyu daima gülen yüzüyle hatırlamak istiyor.
     Konya Karatay Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesinde beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan Şahin, 1991 yılında başladığı judoda katıldığı şampiyonalarda çok sayıda derece elde etti. Görev yaptığı okulda öğrencilerine spor sevgisini aşılayan Şahin, yaklaşık 16 ay önce yakalandığı akciğer kanserine yenik düşerek hayatını kaybetti.
     Katıldığı müsabakalardan dereceyle dönen eski Erzurum bölgesi judocularından 38 yaşındaki Şahinin cenazesi, Horasan ilçesinde Merkez Camisinde kılınan öğle namazının ardından Velibaba Köyü Mezarlığında sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.
     Konya Milli Eğitim Müdürlüğünde il eğitim denetmeni olarak görev yapan eşi Mesut Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tülay Aydın ile 15 yıl önce evlendiğini belirterek, Şirin, Boran ve Deren isminde üç çocuklarının olduğunu söyledi.
     Eşinin hep güler yüzlü olduğunu belirten Şahin, Evlendiğimiz günden itibaren kendisini daima gülen yüzüyle tanıdım. Çevresine de hep gülen yüzüyle görünürdü. Bütün arkadaşları onu gülen yüzüyle tanırdı. Tülayı tanıyan kişi, ondan vazgeçemez, katıldığı ortama da neşe katardı dedi.
     Eşinin çalıştığı okullarda, okul yöneticilerinin kendisine karışmasını istemediğini anımsatan Şahin, şunları kaydetti:
     İşine karışan yöneticilerin bulunduğu okulda çok iyi çalışamazdı. Onun işine karışmayan, biraz serbest bırakan yöneticilerin olduğu okullarda başarıdan başarıya koşmuştur. Çalıştırdığı gerek voleybol takımları gerekse halk oyunu ekipleri hep derece almıştır, birinci olmuştur. Öylesine azimli, görevine düşkün birisiydi. Evli kaldığımız 15 yıl boyunca hep mutlu olduk, hep birbirimize sadık kaldık. Üç çocuğumuz oldu. Şirin, Boran ve Deren adını koyduk.
    
     -Onu hep gülen, sevgili karım olarak hiç unutmayacağım-
    
     Eşinin 16 ay önce hastalığa yakalandığını dile getiren Şahin, Akciğer kanseri oldu. Gereken bütün tedavileri yaptırdık. Hastalık ağır ağır ilerledi ve 3 hafta önce yatağa düşürdü. Tekrar kalkamadı, hastalığı giderek ağırlaştı. 27 Kasımda onu kaybettik. Ama hastayken dahi metanetini hiç yitirmedi, paniğe kapılmadı, ölümden korkmadı. Hep ibadetini yaptı. Onu hep gülen sevgili karım olarak hiç unutmayacağım diye konuştu.
     Baba Selahattin Aydın ise kızının spor yapmayı çok sevdiğini, kafasına koyduğu her şeyi başardığını belirterek, Baba ben kara kuşaklara gireceğim, judocu olacağım dedi. Lise son sınıfta judoya yazdırdık. Başardı da. Her türlü başarının üstesinden geldi şeklinde konuştu.
     Kızının birçok müsabakada derece elde ettiğini anımsatan Aydın, şöyle devam etti:
     Okulu bitirdi. Üniversitede devamlı spor yarışmalarına girerdi. Üniversite bittikten sonra tayini liseye gitti. Orada da Mesut Beyle evlendi. Konyada iken geçen sene hastalık başladı. Durumu çok iyiydi. Hınıs ilçesine kardeşinin düğününe gelmişti. Mesut, baba dikkat et araba kullanmasın dedi. Ama o Hınıstan Köprüköye kadar arabayı kullandı. Konvoyda 30-40 arabayı solladı, geldi. Hatta düğünde bar oyununa girdi, oynadığı, eğlendi. Sonra hastalığı ilerledi. Konyada başında kaldım. Hadi kızım bilek güreşi yapalım, judo yapalım derdim, hep gülerdi. Sonra onu kaybettik.
     Aydın, Kızımın hakim olmasını isterdim. Devamlı hakimliği kazan kızım derdim. O baba ben judoyu seviyorum, judocu olacağım dedi. Sonra da judocu oldu dedi.
    
     Muhabir: Sagip Sezginer / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Sevenleri, gülen yüzüyle hatırlayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER